Kutyamenhelyeket bírságoltak
Utoljára módositva: 2017-11-13 13:53:29

Érdekes bírságról számol be a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye: ebből kiderül, hogy az elmúlt hét folyamán végzett ellenőrzéseik során 1900 lejes bírságot róttak ki két, kóbor kutyákat befogadó menhelyre/telepre.

 

A DSVSA munkatársai azért róttak ki pénzbírságot, mert az ellenőrzött állattelepeken nem tartották be a szükséges higiéniai körülményeket, ugyanakkor a kutyák kenneljei sem voltak kellőképpen megtisztítva. Szatmárnémetiben nagy gondot okoz a kóbor kutyák helyzete, hiszen azok vagy a város utcáin, terein élnek, vagy a kutyamenhelyre, sintértelepre kerülnek. Ezek fenntartása, működése sok közpénzt emészt fel, ezért is érdekes a DSVSA büntetése. Ugyanakkor az is meglepő, hogy az állategészségügyi igazgatóság Halmiban tevékenykedő munkatársai által 1168 lej értékben lefoglalt húskészítményt — 46,6 kilogramm szárnyashúst, 6,9 kg szárnyashúskészítményt, 11 kg disznózsírt, 1,3 kg szalonnát, 18 kg disznóhúskészítményt, 7 kg vajat, 1,5 kg konzervet — a törvény előírásainak megfelelően elégetik. Azonban a törvény módosításával ezeket az ételeket, húskészítményeket az állatmenhelyeken levő ebeknek lehetne adományozni, így segítve, nem pedig hátráltatva az „állatvédők” munkáját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 19.
Kedvese sokszor eltúlozza kicsit a dolgait, de ne nevesse ki ezért. Mindez arra szolgál, hogy elrejtse bizonytalanságát és önbizalomhiányát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...