Kutyamenhelyeket bírságoltak
Utoljára módositva: 2017-11-13 13:53:29

Érdekes bírságról számol be a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye: ebből kiderül, hogy az elmúlt hét folyamán végzett ellenőrzéseik során 1900 lejes bírságot róttak ki két, kóbor kutyákat befogadó menhelyre/telepre.

 

A DSVSA munkatársai azért róttak ki pénzbírságot, mert az ellenőrzött állattelepeken nem tartották be a szükséges higiéniai körülményeket, ugyanakkor a kutyák kenneljei sem voltak kellőképpen megtisztítva. Szatmárnémetiben nagy gondot okoz a kóbor kutyák helyzete, hiszen azok vagy a város utcáin, terein élnek, vagy a kutyamenhelyre, sintértelepre kerülnek. Ezek fenntartása, működése sok közpénzt emészt fel, ezért is érdekes a DSVSA büntetése. Ugyanakkor az is meglepő, hogy az állategészségügyi igazgatóság Halmiban tevékenykedő munkatársai által 1168 lej értékben lefoglalt húskészítményt — 46,6 kilogramm szárnyashúst, 6,9 kg szárnyashúskészítményt, 11 kg disznózsírt, 1,3 kg szalonnát, 18 kg disznóhúskészítményt, 7 kg vajat, 1,5 kg konzervet — a törvény előírásainak megfelelően elégetik. Azonban a törvény módosításával ezeket az ételeket, húskészítményeket az állatmenhelyeken levő ebeknek lehetne adományozni, így segítve, nem pedig hátráltatva az „állatvédők” munkáját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 22.
Olyasvalakinek próbálja elmagyarázni a véleményét, aki eleve elzárkózik előle. Találja meg mi az oka, hogy így viszonyul Önhöz!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...