„Kutyavásár” Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-05-27 17:05:11

Kutya-örökbefogadási akciót szervez Gyermeknapra a Puffy Egyesület, az állatbarátok segítségét kérve, ugyanis egyre nagyobb erőfeszítést igényel az utcára tett jószágok ellátása.

 

Amint a civil szervezet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből kiderül, május 30-án a nagykárolyi kastélykertben szerveznek börzét, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az örökbe fogadható kutyusokkal. A Puffy önkénteseit a Román Katona Emlékműve oldalán levő bejárat közelében kell majd keresni. „Kérünk mindenkit, aki állatszerető embernek tartja magát, és van még hely a szívében egy élőlény számára, jöjjön el és fogadjon örökbe egy kiskutyát” — áll az egyesület felhívásában, melyből az is kiderül, hogy nagyon sok emberről tudnak, aki számára az állatszeretet kimerül annyiban, hogy nem ivartalanítja a kutyáját, megtartja a kicsiket, majd kidobja ezeket az utcára, esetleg elviszi az állatvédő egyesülethez. A Puffy önkéntesei szerint túlságosan kevesen vannak (körülbelül 10-en) ahhoz, hogy el tudják látni az összes, százszámra kidobott állatot, főképp, hogy egyre kevesebb anyagi segítségben részesülnek, az utcára kidobott jószágok száma viszont egyre nő. „Kérünk mindenkit, akiben maradt még egy kis emberség, hogy segítsen, hisz például négy, viszonylag nagy, 10 kilogramm körüli kutya etetése nem kerül többe, mintha egy személlyel népesebb lenne a család. Jöjjenek el az egyesülethez vagy a kastélykertbe, hozzanak egy zsák kutyaeledelt vagy konzervet, száraztésztát, málélisztet, kekszet stb., mivel bármilyen kis segítség sokat számít. Fogadjon örökbe egy kölyköt!” 1 kérik az egyesület munkatársai, akik szerint nem a facebook-os like-okra van szükségük, hanem valódi segítségre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 23.
Érdemes megragadnia a felajánlott továbbképzési lehetőséget, akár szakmai téren teheti ezt meg, akár önismeretét fejlesztheti valahogyan.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...