„Kutyavásár” Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-05-27 17:05:11

Kutya-örökbefogadási akciót szervez Gyermeknapra a Puffy Egyesület, az állatbarátok segítségét kérve, ugyanis egyre nagyobb erőfeszítést igényel az utcára tett jószágok ellátása.

 

Amint a civil szervezet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből kiderül, május 30-án a nagykárolyi kastélykertben szerveznek börzét, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az örökbe fogadható kutyusokkal. A Puffy önkénteseit a Román Katona Emlékműve oldalán levő bejárat közelében kell majd keresni. „Kérünk mindenkit, aki állatszerető embernek tartja magát, és van még hely a szívében egy élőlény számára, jöjjön el és fogadjon örökbe egy kiskutyát” — áll az egyesület felhívásában, melyből az is kiderül, hogy nagyon sok emberről tudnak, aki számára az állatszeretet kimerül annyiban, hogy nem ivartalanítja a kutyáját, megtartja a kicsiket, majd kidobja ezeket az utcára, esetleg elviszi az állatvédő egyesülethez. A Puffy önkéntesei szerint túlságosan kevesen vannak (körülbelül 10-en) ahhoz, hogy el tudják látni az összes, százszámra kidobott állatot, főképp, hogy egyre kevesebb anyagi segítségben részesülnek, az utcára kidobott jószágok száma viszont egyre nő. „Kérünk mindenkit, akiben maradt még egy kis emberség, hogy segítsen, hisz például négy, viszonylag nagy, 10 kilogramm körüli kutya etetése nem kerül többe, mintha egy személlyel népesebb lenne a család. Jöjjenek el az egyesülethez vagy a kastélykertbe, hozzanak egy zsák kutyaeledelt vagy konzervet, száraztésztát, málélisztet, kekszet stb., mivel bármilyen kis segítség sokat számít. Fogadjon örökbe egy kölyköt!” 1 kérik az egyesület munkatársai, akik szerint nem a facebook-os like-okra van szükségük, hanem valódi segítségre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...