Kvórumhiány miatt felfüggesztették a képviselőház ülését; az ellenzék szerint a PSD bojkottálta az ülést
Utoljára módositva: 2019-10-08 16:57:20

Kvórumhiány miatt felfüggesztették kedden a képviselőház plénumának ülését, így nem fogadták el az Octavian Goga képviselői helyének megüresedését megállapító tervezetet. Az ellenzék szerint megvolt a kvórum a tervezetről való voksoláskor, a Szociáldemokrata Párt (PSD) azonban bojkottálta az ülést.

Az Octavian Goga képviselői helyének megüresedéséről szóló tervezet 152 támogató és egy ellenszavazatot kapott, egy személy pedig tartózkodott a voksoláskor. Mivel ahhoz, hogy érvényes legyen a szavazás, 165 voksra lett volna szükség, Marcel Ciolacu házelnök kvórumhiányra hivatkozva felfüggesztette az ülést.

 

Az ülés elején a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) kérte, módosítsanak a napirendi pontok sorrendjén úgy, hogy ez a tervezet az első, és ne az eredeti sorrend szerinti utolsó helyen szerepeljen a listán. A javaslatot 115 igen vokssal, 110 tartózkodás mellett elfogadta a plénum, mire azonban szavazásra bocsátották a tervezetet, a házelnök megállapította, hogy nincs kvórum. A plénum keddi ülésének napirendjén 16 tervezet szerepelt még.

 

Az ülés után Dan Barna USR-elnök azt mondta, valójában volt kvórum, hiszen “tele volt a képviselőház ülésterme”, a Szociáldemokrata Párt (PSD) azonban bojkottálta az ülést.

 

“A tét teljesen egyértelmű. A Népi Mozgalom Pártnak az a képviselője, aki Octavian Goga helyét vette volna át, megszavazta volna a bizalmatlansági indítványt. A tét tehát az volt, hogy vegyenek el még egy voksot a bizalmatlansági indítványt támogatóktól” – fogalmazott Barna. Hozzátette, a PSD ezzel ismét bebizonyította, hogy továbbra is “a bűnözőket védő párt maradt”, “amely mindent megtesz annak érdekében, hogy egy elítélt személyt a parlament soraiban tartson”.

 

Osztotta Barna véleményét a PNL és a PMP is, amelyek szerint a képviselőház vezetősége és a PSD hivatali visszaélést követ el, mert egy “bűnözőt véd” Octavian Goga személyében.

 

Octavian Goga képviselőt 2018-ban jogerősen két év és négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték biológiai mintavétel megtagadása és jogosítvány nélküli vezetés miatt. Goga 2016-ban a Népi Mozgalom Párt listáin került be a parlamentbe, 2017 júniusától azonban a PSD parlamenti csoportjában tevékenykedett.

AGERPRES/(RO – szerző: Alina NOVĂCEANU, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...