L. Orbán: Azért harcolunk, hogy Európa egységes maradjon
Utoljára módositva: 2019-05-09 14:08:32

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Európai néppártbeli partnereivel azért harcol, hogy Európa egységes maradjon – jelentette ki csütörtökön Nagyszebenben Ludovic Orban, a PNL elnöke.

‘A PNL az EPP-partnerekkel együtt elkötelezett a demokratikus, fejlett Európa építésének folytatása mellett, amely minden polgára számára lehetővé teszi a tisztességes, megvalósításokkal teli életet. Így van ez akkor is, ha Romániában és más európai országokban is vannak politikai erők, amelyek vitatják az európai projektet, zavarosban halásznak, és az Európai Unió intézményeivel folytatott abszurd háborúból politikai tőkét próbálnak kovácsolni, nem egyszer megkérdőjelezve az európai államok egységét. Európai néppártbeli partnereinkkel harcolni fogunk azért, hogy Európa egységes maradjon, hogy Európa olyan hely legen, ahol minden európai polgár tisztességes életet élhet. (…) A PNL részt vesz ebben a csatában, és Iohannis elnökkel és minden jóhiszemű román állampolgárral együtt garantálja az európai értékek, elvek és szabályok tiszteletben tartását” – nyilatkozta a PNL elnöke a Klaus Iohannis államfővel, az EPP elnökével, Joseph Daullal és az EPP EP-választási csúcsjelöltjével, Manfred Weberrel közösen, az EPP csúcstalálkozója előtt tartott nagyszebeni sajtóértekezleten.

Véleménye szerint a nagyszebeni csúcs alapvető fontosságú az európai szintű döntések meghozatalában.

“Bízunk benne, hogy 2019. május 9-e, valamint Nagyszeben és Románia emlékezetes nap és hely marad Európa jövője szempontjából, mert az itt hozott döntések garantálják, hogy Európa továbbmegy, hogy Európa egységesebb, versenyképesebb lesz, és továbbra is garantálja az Európai Unió minden polgárának (…) a demokrácia előnyeit’ – mondta Orban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...