Laci bácsi a Partiumban főz
Utoljára módositva: 2014-08-08 08:45:31

Benke László, a népszerű magyarországi mesterszakács a Partiumi Magyar Napokon főzi majd meg mesteri bográcsát, mellyel bárki versenybe szállhat, aki jelentkezik a bográcsfőző versenyre.

Benke László olimpiai bajnok mesterszakács

A 13. PMN nem csak a zene szerelmeseit, hanem az ínyenceket is várja. Augusztus 23-án a Kossuth-kerti bográcsfőző verseny fő bírája a televízió képernyőjéről jól ismert Benke László olimpiai bajnok mesterszakács, cukrászmester, mindenki „Laci bácsi”-ja lesz.

Benke László 1966-ban a Szabadság Szállóban hidegkonyhafőnök, ezután a Tihanyi Motel, majd a Gundel Étterem séfhelyetteseként munkálkodott. 1971-ben a Sylvanus Szálló konyhafőnöke. 1972-ben Párizsban a Magyar Ház séfjeként dolgozott, majd hazatérése után, 1974-től a Gundel Károly Vendéglátó Technikum tanára volt 18 évig, ahol „Kiváló pedagógus” kormánykitüntetéssel ismerték el tevékenységét. 1979-ben újra tanulni kezdett, aminek eredménye lett a mesterszakácsi, 1980-ban pedig a mestercukrászi vizsgája. 1980-ban a Vendéglátó Főiskola áruforgalmi szakán végzett. 1981-ben Hollandiában dolgozott. 1988-ban a frankfurti szakácsolimpián a regionális csapat vezetőjeként megnyerte a nemzetek nagydíját. 1992-ben a Mátyás Király Éttermet üzemeltette, melyet a „Legjobb Étterem” címmel tüntettek ki. 1996-ban megkapta a Magyar Gasztronómiai Szövetség életműdíját. 1998-ban a „Chaine des Rotisseurs” lovagja lett. Több szakácskönyv szerzője, most pedig a Partiumi Magyar Napokon főzi majd meg mesteri bográcsát, mellyel bárki versenybe szállhat, aki jelentkezik a bográcsfőző versenyre augusztus 20-ig a City Rádió szerkesztőségében, az I. C. Brătianu 1. szám alatt.

A jó étel mellé nem árt egy finom ital, egy jó fröccs sem. Ezt pedig hol máshol találhatná meg a szomját oltani vágyó, mint a 13. Partiumi Magyar Napok megújult borudvarában, ahol Szatmár megyei és környékbeli bortermelők kínálatát kóstolhatják meg a látogatók. Minőségi borok egy kellemes és kulturált környezetben, ezt kínálja a 13. Partiumi Magyar Napok borudvara. Sőt, a termelők jelentkezését is szívesen fogadják a szervezők, akik most lehetőséget kaphatnak arra, hogy minőségi boraikat megismertessék a Partiumi Magyar Napok látogatóival.

Mindezek mellett arra is lehetőséget kínál a 13. Partiumi magyar Napok, hogy a kulináris élvezeteket egy kis mozgás kövesse. A PrimaGym Egészség szigete idén is várja a mozogni vágyókat, ahol többek között zumba, deep work, bodyArt, spinracing és step aerobic edzésformákkal ismerkedhetnek meg a látogatók.

Gasztronómia, borkóstolás, mozgás és még sok-sok más színes program vár mindenkit augusztus 18. és 24. között a 13. Partiumi Magyar Napokon, az év legszínesebb rendezvényén, mely a támogatók nélkül nem jöhetne létre.

Arany fokozatú támogatók:

Tarr Beton, Kreativ, Autonet, A24, Barta Ati, No Pardon Pub, Mindig Friss.

Ezüst fokozatú támogatók:

Rosendahl, Farmacenter, CBA, Arnisol, Nord Star, Hotel Astoria, Pizzerie & Motel Al Capone, Ratioterm, Korall Klinika, Aquastar, Salvator, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Hanna Konyhatechnika, Promocraft, Transpink, Gerbog.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...