Laci bácsi a Partiumban főz
Utoljára módositva: 2014-08-08 08:45:31

Benke László, a népszerű magyarországi mesterszakács a Partiumi Magyar Napokon főzi majd meg mesteri bográcsát, mellyel bárki versenybe szállhat, aki jelentkezik a bográcsfőző versenyre.

Benke László olimpiai bajnok mesterszakács

A 13. PMN nem csak a zene szerelmeseit, hanem az ínyenceket is várja. Augusztus 23-án a Kossuth-kerti bográcsfőző verseny fő bírája a televízió képernyőjéről jól ismert Benke László olimpiai bajnok mesterszakács, cukrászmester, mindenki „Laci bácsi”-ja lesz.

Benke László 1966-ban a Szabadság Szállóban hidegkonyhafőnök, ezután a Tihanyi Motel, majd a Gundel Étterem séfhelyetteseként munkálkodott. 1971-ben a Sylvanus Szálló konyhafőnöke. 1972-ben Párizsban a Magyar Ház séfjeként dolgozott, majd hazatérése után, 1974-től a Gundel Károly Vendéglátó Technikum tanára volt 18 évig, ahol „Kiváló pedagógus” kormánykitüntetéssel ismerték el tevékenységét. 1979-ben újra tanulni kezdett, aminek eredménye lett a mesterszakácsi, 1980-ban pedig a mestercukrászi vizsgája. 1980-ban a Vendéglátó Főiskola áruforgalmi szakán végzett. 1981-ben Hollandiában dolgozott. 1988-ban a frankfurti szakácsolimpián a regionális csapat vezetőjeként megnyerte a nemzetek nagydíját. 1992-ben a Mátyás Király Éttermet üzemeltette, melyet a „Legjobb Étterem” címmel tüntettek ki. 1996-ban megkapta a Magyar Gasztronómiai Szövetség életműdíját. 1998-ban a „Chaine des Rotisseurs” lovagja lett. Több szakácskönyv szerzője, most pedig a Partiumi Magyar Napokon főzi majd meg mesteri bográcsát, mellyel bárki versenybe szállhat, aki jelentkezik a bográcsfőző versenyre augusztus 20-ig a City Rádió szerkesztőségében, az I. C. Brătianu 1. szám alatt.

A jó étel mellé nem árt egy finom ital, egy jó fröccs sem. Ezt pedig hol máshol találhatná meg a szomját oltani vágyó, mint a 13. Partiumi Magyar Napok megújult borudvarában, ahol Szatmár megyei és környékbeli bortermelők kínálatát kóstolhatják meg a látogatók. Minőségi borok egy kellemes és kulturált környezetben, ezt kínálja a 13. Partiumi Magyar Napok borudvara. Sőt, a termelők jelentkezését is szívesen fogadják a szervezők, akik most lehetőséget kaphatnak arra, hogy minőségi boraikat megismertessék a Partiumi Magyar Napok látogatóival.

Mindezek mellett arra is lehetőséget kínál a 13. Partiumi magyar Napok, hogy a kulináris élvezeteket egy kis mozgás kövesse. A PrimaGym Egészség szigete idén is várja a mozogni vágyókat, ahol többek között zumba, deep work, bodyArt, spinracing és step aerobic edzésformákkal ismerkedhetnek meg a látogatók.

Gasztronómia, borkóstolás, mozgás és még sok-sok más színes program vár mindenkit augusztus 18. és 24. között a 13. Partiumi Magyar Napokon, az év legszínesebb rendezvényén, mely a támogatók nélkül nem jöhetne létre.

Arany fokozatú támogatók:

Tarr Beton, Kreativ, Autonet, A24, Barta Ati, No Pardon Pub, Mindig Friss.

Ezüst fokozatú támogatók:

Rosendahl, Farmacenter, CBA, Arnisol, Nord Star, Hotel Astoria, Pizzerie & Motel Al Capone, Ratioterm, Korall Klinika, Aquastar, Salvator, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Hanna Konyhatechnika, Promocraft, Transpink, Gerbog.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 24.
Az átlagosnál jobban élvezi ma az élet ajándékait, a szépséget, a finom ízeket, az érzéki örömöket. Használja ki és ossza meg másokkal örömét!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...