Lajstromba vett hibák a Decebal hídon
Utoljára módositva: 2019-06-05 19:41:34

A város, a kivitelező és a tervező szakembereiből alkotott csapat tegnap végigjárta a szatmárnémeti Decebal hidat; tüzetesen átnéztek mindent, fotó készült az aszfalt utolsó repedéséről is.

Rendhagyó munkaátvételi procedúrát jelentett be szerdán 11 órára Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzser, amikor a Decebal híd javításában érintett összes fél képviselőjével közösen járták végig a hidat és jegyezték fel az annak tetején és alján lévő összes hibát és mulasztást. A munka nincs kész, ami pedig készen van, abból sok nincsen jól, összegzett a városmenedzser, és azért vesznek részt a precedens nélküli átvételi procedúrán a városháza, a kivitelező és a tervező mérnökei, hogy később ne álljon elő egyik fél sem kifogással, hogy nem az volt a valóság a helyszínen, mint ami az ott készült jegyzőkönyvben szerepel. Erre a dokumentumra azért van szükség, hogy a hídfelújítást eddig végző Drum Inserv kiebrudalása után a városháza maga végezhesse el azoknak a hibáknak a kijavítását, amelyeket ki lehet.

Elölről lesz kezdve minden

Számtalan technikai szakértői véleményezés történt már a Decebal híddal és az azon végzett munkálatokkal kapcsolatban, s az ok-okozati összefüggések sajnos nagyon összetettek. A vizsgálat során kiderült, hogy még a 2013-as közbeszerzés és a felújítási terv alapjául szolgáló egyik technikai dokumentáció is hibás, aztán tervezési hibák is történtek, és végül kivitelezési hiányosságok is voltak. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy ma olyan minőségű legyen a Decebal híd, amilyennek minden rajta járó tapasztalja. Ahhoz, hogy jobb minőségű munka legyen elvégezve, mutatott rá a helyszínen Maskulik, szükség van egy új technikai véleményezés elkészítésére és egy új terv megírására is; ez lesz a szerdai helyszíni jegyzőkönyvezést követő lépés, ami után egy ezek alapján megkezdett új kivitelezés kezdődhet a hibák és hiányosságok kiküszöbölésére.

 Nincs hibás

A kivitelező eseményen jelen lévő képviselője nem akarta előadni álláspontját sem a napi, sem a teljes hídjavítási folyamatra nézve, csak annyit mondott: úgy érzi, a felek egyike sem lehet feljogosítva arra, hogy valamelyik másikat bűnbaknak állítsa be amiatt, hogy a helyzet idáig fajult.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...