Lakóparkot épít a NEPI pláza
Utoljára módositva: 2019-07-19 20:00:55

Tovább folytatja szatmárnémeti ingatlanberuházásait a plázaépítő Satu Mare Shopping City Kft., amely a NEPI pláza szomszédságában, a Digului utcában tervez nyolcépületes lakóparkot építeni.

Kétszáz lakásból álló lakópark terveit mutatta be a beruházó képviseletében megjelent tervező pénteken a szatmárnémeti városházán, ahol a beruházás kapcsán az első közmeghallgatást tartották. Az egyedüli érdeklődő ez iránt a telekszomszédnak számító Elena és Constantin ortodox parókia egyik pópája volt; az ortodox templom vezetője főleg amiatt aggódott, hogy nem lesz majd jól látható távolról a templom, ha túl magas épületeket épít majd oda a beruházó. Kiderült: az épületek elég távol is lesznek a templomtól, és ennek töltés felőli oldalára fognak épülni, úgyhogy írásos beadvány nélkül zajlott a közmeghallgatás. Gabriel Gorgan ortodox pap szerint gond lehet az is, hogy a kétszáz új lakóval „járó” kétszáz új jármű még tovább fogja terhelni a 16-os lakótelep egyik kijáratának számító Digului utcát. A közmeghallgatáson megjelent egyik tervező elmondta, hogy ezt maguk is észrevették, ezért azon vannak, hogy valahol a híd alatt is bejáratot nyissanak a telekre, valahol ott, ahol a Poiana Codruluiba vezető gyalogos lejáró van.

Központi fekvés

A közmeghallgatáson megjelent sajtó ellentmondást vélt felfedezni a telekkönyvi hivatalból érkező információk és a Szatmárnémetiben tapasztalható ingatlanberuházási dömping között, hiszen a lakáscélú ingatlanok eladása, ahogy az országban, úgy a megyében is egyre csökken, ehhez képest ez a harmadik nagyobb méretű lakópark építését célzó beruházás a városban. Lavinia Oţelea, a tervezést végző HBRO képviselője elmondta, hogy piackutatás előzte meg a beruházást, és egyik beruházó sem rohanna fejjel a falnak, ha egy ilyen értékű építkezésről van szó; biztosak benne, hogy lesz kereslet a lakásokra. Nem nagy méretű lakások lesznek ezek, elég sokan meg fogják tudni engedni maguknak a megvásárlásukat, s amellett, hogy újak lesznek, a korszerű kivitelezéssel és a minőségi anyagok használatával csábítják majd el a lakásra vágyókat a régi építésű használt lakásba való költözéstől. A környék első osztályú, nagyon sok urbánus szolgáltatás van elérhető közelségben, tette még hozzá Oţelean, és központi fekvésű, hiszen akkor is, ha ott a Szamos, kétszáz méterre van a telek a városközponttól.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...