Lakóparkot épít a NEPI pláza
Utoljára módositva: 2019-07-19 20:00:55

Tovább folytatja szatmárnémeti ingatlanberuházásait a plázaépítő Satu Mare Shopping City Kft., amely a NEPI pláza szomszédságában, a Digului utcában tervez nyolcépületes lakóparkot építeni.

Kétszáz lakásból álló lakópark terveit mutatta be a beruházó képviseletében megjelent tervező pénteken a szatmárnémeti városházán, ahol a beruházás kapcsán az első közmeghallgatást tartották. Az egyedüli érdeklődő ez iránt a telekszomszédnak számító Elena és Constantin ortodox parókia egyik pópája volt; az ortodox templom vezetője főleg amiatt aggódott, hogy nem lesz majd jól látható távolról a templom, ha túl magas épületeket épít majd oda a beruházó. Kiderült: az épületek elég távol is lesznek a templomtól, és ennek töltés felőli oldalára fognak épülni, úgyhogy írásos beadvány nélkül zajlott a közmeghallgatás. Gabriel Gorgan ortodox pap szerint gond lehet az is, hogy a kétszáz új lakóval „járó” kétszáz új jármű még tovább fogja terhelni a 16-os lakótelep egyik kijáratának számító Digului utcát. A közmeghallgatáson megjelent egyik tervező elmondta, hogy ezt maguk is észrevették, ezért azon vannak, hogy valahol a híd alatt is bejáratot nyissanak a telekre, valahol ott, ahol a Poiana Codruluiba vezető gyalogos lejáró van.

Központi fekvés

A közmeghallgatáson megjelent sajtó ellentmondást vélt felfedezni a telekkönyvi hivatalból érkező információk és a Szatmárnémetiben tapasztalható ingatlanberuházási dömping között, hiszen a lakáscélú ingatlanok eladása, ahogy az országban, úgy a megyében is egyre csökken, ehhez képest ez a harmadik nagyobb méretű lakópark építését célzó beruházás a városban. Lavinia Oţelea, a tervezést végző HBRO képviselője elmondta, hogy piackutatás előzte meg a beruházást, és egyik beruházó sem rohanna fejjel a falnak, ha egy ilyen értékű építkezésről van szó; biztosak benne, hogy lesz kereslet a lakásokra. Nem nagy méretű lakások lesznek ezek, elég sokan meg fogják tudni engedni maguknak a megvásárlásukat, s amellett, hogy újak lesznek, a korszerű kivitelezéssel és a minőségi anyagok használatával csábítják majd el a lakásra vágyókat a régi építésű használt lakásba való költözéstől. A környék első osztályú, nagyon sok urbánus szolgáltatás van elérhető közelségben, tette még hozzá Oţelean, és központi fekvésű, hiszen akkor is, ha ott a Szamos, kétszáz méterre van a telek a városközponttól.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...