Lakótelepi a buszozók zöme
Utoljára módositva: 2018-01-19 17:38:02

A Szamos bal parti lakótelepein élők közül járnak a legtöbben busszal Szatmárnémetiben, e-ticketing rendszert akar mihamarabb bevezetni a közlekedési vállalat, utazni is egyszerűbb lesz ezáltal.

A bliccelőket leszámítva több mint másfél millió utasa volt tavaly a szatmárnémeti közszállításnak, ennyien utaztak menetjeggyel tavaly, a 2017-ben értékesített bérletek száma kilencvenezer, tájékoztatta szerkesztőségünket az elmúlt évi méréseikkel kapcsolatban a Transurban. Ionuţ Bujor vezérigazgató elmondta, jegyeladásokból 1,8 millió lejes bevétele volt a cégnek az elmúlt év folyamán, a bérletek 1,6 millió lejt hoztak a konyhára. A nyugdíjasoknak és gyerekeknek nyújtott utazási kedvezmények jelentette bevételkiesés miatt a városi tanács 3,2 millió lejjel szubvencionálta a városi tulajdonban lévő közszállítási társaságot.

Mérték tavaly azt is a Transurbannál, hogy mely járatok vannak leginkább kihasználva, az eredmények szerint a Szamos bal partján lévő lakótelepeken van a legtöbb utasa a cégnek, a 16-os, a 17-es, a Carpaţi I és Carpaţi II lakótelepeken élők választják leginkább a tömegközlekedést. Az itt lakó utasközönséget kiszolgáló 1-es, 13-as, 14-es, 15-ös, 18-as, 2-es, 3-as, 9-es és 12-es számmal közlekedő buszokon volt a legtöbb utas az elmúlt évben, de sokan ültek fel a Szatmárzsadányba járó 17-es számú járat buszaira is. Ötvenhat buszt tartott üzemben 2017-ben a Transurban, napi rendszerességgel harminchat jármű járta a város utcáit.

A statisztikát amiatt készítette el a Transurban, hogy egyértelmű legyen a járatszervezési részleg számára az utasközönség megoszlása, komoly szándék van ugyanis, hogy ebben az évben bevezessék az elektronikus buszjegyet, közölte lapunkkal Bujor. A valós idejű méréseket is lehetővé tévő rendszer nem csak arra kell a cégnek, hogy egyszerűsítse a tömegközlekedést választó utasok dolgát, hanem ezáltal pontosabban kiszámítható lesz, mekkora a szubvencionált formában utazók száma és mekkora költségvetés-kiegészítésre van szüksége ténylegesen is a cégnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...