Lakótelepi a buszozók zöme
Utoljára módositva: 2018-01-19 17:38:02

A Szamos bal parti lakótelepein élők közül járnak a legtöbben busszal Szatmárnémetiben, e-ticketing rendszert akar mihamarabb bevezetni a közlekedési vállalat, utazni is egyszerűbb lesz ezáltal.

A bliccelőket leszámítva több mint másfél millió utasa volt tavaly a szatmárnémeti közszállításnak, ennyien utaztak menetjeggyel tavaly, a 2017-ben értékesített bérletek száma kilencvenezer, tájékoztatta szerkesztőségünket az elmúlt évi méréseikkel kapcsolatban a Transurban. Ionuţ Bujor vezérigazgató elmondta, jegyeladásokból 1,8 millió lejes bevétele volt a cégnek az elmúlt év folyamán, a bérletek 1,6 millió lejt hoztak a konyhára. A nyugdíjasoknak és gyerekeknek nyújtott utazási kedvezmények jelentette bevételkiesés miatt a városi tanács 3,2 millió lejjel szubvencionálta a városi tulajdonban lévő közszállítási társaságot.

Mérték tavaly azt is a Transurbannál, hogy mely járatok vannak leginkább kihasználva, az eredmények szerint a Szamos bal partján lévő lakótelepeken van a legtöbb utasa a cégnek, a 16-os, a 17-es, a Carpaţi I és Carpaţi II lakótelepeken élők választják leginkább a tömegközlekedést. Az itt lakó utasközönséget kiszolgáló 1-es, 13-as, 14-es, 15-ös, 18-as, 2-es, 3-as, 9-es és 12-es számmal közlekedő buszokon volt a legtöbb utas az elmúlt évben, de sokan ültek fel a Szatmárzsadányba járó 17-es számú járat buszaira is. Ötvenhat buszt tartott üzemben 2017-ben a Transurban, napi rendszerességgel harminchat jármű járta a város utcáit.

A statisztikát amiatt készítette el a Transurban, hogy egyértelmű legyen a járatszervezési részleg számára az utasközönség megoszlása, komoly szándék van ugyanis, hogy ebben az évben bevezessék az elektronikus buszjegyet, közölte lapunkkal Bujor. A valós idejű méréseket is lehetővé tévő rendszer nem csak arra kell a cégnek, hogy egyszerűsítse a tömegközlekedést választó utasok dolgát, hanem ezáltal pontosabban kiszámítható lesz, mekkora a szubvencionált formában utazók száma és mekkora költségvetés-kiegészítésre van szüksége ténylegesen is a cégnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 15:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...