Lakótelepi a buszozók zöme
Utoljára módositva: 2018-01-19 17:38:02

A Szamos bal parti lakótelepein élők közül járnak a legtöbben busszal Szatmárnémetiben, e-ticketing rendszert akar mihamarabb bevezetni a közlekedési vállalat, utazni is egyszerűbb lesz ezáltal.

A bliccelőket leszámítva több mint másfél millió utasa volt tavaly a szatmárnémeti közszállításnak, ennyien utaztak menetjeggyel tavaly, a 2017-ben értékesített bérletek száma kilencvenezer, tájékoztatta szerkesztőségünket az elmúlt évi méréseikkel kapcsolatban a Transurban. Ionuţ Bujor vezérigazgató elmondta, jegyeladásokból 1,8 millió lejes bevétele volt a cégnek az elmúlt év folyamán, a bérletek 1,6 millió lejt hoztak a konyhára. A nyugdíjasoknak és gyerekeknek nyújtott utazási kedvezmények jelentette bevételkiesés miatt a városi tanács 3,2 millió lejjel szubvencionálta a városi tulajdonban lévő közszállítási társaságot.

Mérték tavaly azt is a Transurbannál, hogy mely járatok vannak leginkább kihasználva, az eredmények szerint a Szamos bal partján lévő lakótelepeken van a legtöbb utasa a cégnek, a 16-os, a 17-es, a Carpaţi I és Carpaţi II lakótelepeken élők választják leginkább a tömegközlekedést. Az itt lakó utasközönséget kiszolgáló 1-es, 13-as, 14-es, 15-ös, 18-as, 2-es, 3-as, 9-es és 12-es számmal közlekedő buszokon volt a legtöbb utas az elmúlt évben, de sokan ültek fel a Szatmárzsadányba járó 17-es számú járat buszaira is. Ötvenhat buszt tartott üzemben 2017-ben a Transurban, napi rendszerességgel harminchat jármű járta a város utcáit.

A statisztikát amiatt készítette el a Transurban, hogy egyértelmű legyen a járatszervezési részleg számára az utasközönség megoszlása, komoly szándék van ugyanis, hogy ebben az évben bevezessék az elektronikus buszjegyet, közölte lapunkkal Bujor. A valós idejű méréseket is lehetővé tévő rendszer nem csak arra kell a cégnek, hogy egyszerűsítse a tömegközlekedést választó utasok dolgát, hanem ezáltal pontosabban kiszámítható lesz, mekkora a szubvencionált formában utazók száma és mekkora költségvetés-kiegészítésre van szüksége ténylegesen is a cégnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...