Lakótelepi a buszozók zöme
Utoljára módositva: 2018-01-19 17:38:02

A Szamos bal parti lakótelepein élők közül járnak a legtöbben busszal Szatmárnémetiben, e-ticketing rendszert akar mihamarabb bevezetni a közlekedési vállalat, utazni is egyszerűbb lesz ezáltal.

A bliccelőket leszámítva több mint másfél millió utasa volt tavaly a szatmárnémeti közszállításnak, ennyien utaztak menetjeggyel tavaly, a 2017-ben értékesített bérletek száma kilencvenezer, tájékoztatta szerkesztőségünket az elmúlt évi méréseikkel kapcsolatban a Transurban. Ionuţ Bujor vezérigazgató elmondta, jegyeladásokból 1,8 millió lejes bevétele volt a cégnek az elmúlt év folyamán, a bérletek 1,6 millió lejt hoztak a konyhára. A nyugdíjasoknak és gyerekeknek nyújtott utazási kedvezmények jelentette bevételkiesés miatt a városi tanács 3,2 millió lejjel szubvencionálta a városi tulajdonban lévő közszállítási társaságot.

Mérték tavaly azt is a Transurbannál, hogy mely járatok vannak leginkább kihasználva, az eredmények szerint a Szamos bal partján lévő lakótelepeken van a legtöbb utasa a cégnek, a 16-os, a 17-es, a Carpaţi I és Carpaţi II lakótelepeken élők választják leginkább a tömegközlekedést. Az itt lakó utasközönséget kiszolgáló 1-es, 13-as, 14-es, 15-ös, 18-as, 2-es, 3-as, 9-es és 12-es számmal közlekedő buszokon volt a legtöbb utas az elmúlt évben, de sokan ültek fel a Szatmárzsadányba járó 17-es számú járat buszaira is. Ötvenhat buszt tartott üzemben 2017-ben a Transurban, napi rendszerességgel harminchat jármű járta a város utcáit.

A statisztikát amiatt készítette el a Transurban, hogy egyértelmű legyen a járatszervezési részleg számára az utasközönség megoszlása, komoly szándék van ugyanis, hogy ebben az évben bevezessék az elektronikus buszjegyet, közölte lapunkkal Bujor. A valós idejű méréseket is lehetővé tévő rendszer nem csak arra kell a cégnek, hogy egyszerűsítse a tömegközlekedést választó utasok dolgát, hanem ezáltal pontosabban kiszámítható lesz, mekkora a szubvencionált formában utazók száma és mekkora költségvetés-kiegészítésre van szüksége ténylegesen is a cégnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...