Las Vegas-i hangulatú Városi Gólyabál
Utoljára módositva: 2015-12-21 09:02:50

Minden próbát sikeresen megoldottak Szatmárnémeti magyar középiskoláinak gólyái a banános dobozborítástól kezdve a tojáscsorgatásig, s bebizonyították: nem csak táncolni tudnak, de a villámkérdésekre is csípőből „lövik” a helyes válaszokat.

Nagyon jó hangulatú gólyaavatóban volt részük

Bár a gólyabál hagyományosan az elsőéves egyetemisták „bemutatkozása”, a szokást mostanra már teljes egészében átvették a középiskolások is s szinte mindenik gimnázium megtartja saját, „házon belüli” gólyabálját kilencedik osztályosai számára. Ebből kiindulva gondolt arra a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a Szatmári Magyar Diákszövetség, hogy Szatmárnémeti három magyar tannyelvű középiskolájának — Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Szatmárnémeti Református Főgimnázium, Hám János Római Katolikus Iskolaközpont — gólyái egy közös bál keretében mérjék össze tudásukat, kreativitásukat és rátermettségüket s természetesen bulizzanak is egy nagyot. Ugyanakkor a szervezők ezzel a bállal egy pár éve megszakadt hagyományt, a Megyei Gólyabált is „újraélesztették”, kicsit megváltoztatott formában. S hogy az ötlet jónak és sikeresnek bizonyult, azt mi sem igazolta jobban, mint hogy pénteken este a bálnak helyet adó Nox Klubban több mint kétszáz középiskolás gyűlt össze, lelkesen biztatva és buzdítva gimnáziumuk gólya-párosait.

Bizalmi próba is volt a tojástörés-csorgatás

A színpadra lépő hét párnak az őrült Las Vegas–i hangulathoz kötődő próbatételeket kellett teljesíteniük — s míg a táncpróba egy tini számára nem nehéz feladat, a kaszinóvároshoz kapcsolódó villámkérdésekre már alaposan fel kellett készülni, hiszen Márton Fruzsina és Barakonyi Gergő, a két műsorvezető számtalan dologra volt kíváncsi Las Vegassal kapcsolatban, kezdve attól, hogy melyik évben is alapították s melyik sivatagban, egészen addig, hogy mennyibe is kerül egy éjszaka a város legdrágább luxusszállodájában. Az ügyességi gyakorlatok a versenyzők és a nézők körében is nagy derültséget okoztak, hiszen a lányok csípőmozgással „lerajzolt” számsorrendjét nem mindig sikerült elsőre kitalálnia a páros fiútagjának s a derékra kötött madzagon lógó banánnal sem volt egyszerű felborítani az üdítős dobozokat — a leghúzósabb próbatétel viszont kétséget kizáróan a „tojás-célbacsorgatás” volt: a földön fekvő fiú mellkasán imbolygó műanyag pohárba kellett beletörni-csorgatni egy-egy nyers tojást jó magasról. S ez a próba nem csak az ügyességről, de az egymásba vetett bizalomról is szólt, ugyanis voltak olyan gólyafiúk, akik nem kértek a műanyag mellkasvédőből, mert biztosak voltak benne: társuk ügyes és nem csorgatja le őket a nyers tojással. A jó hangulat képzeletbeli tortájára a szituációs játék helyzetgyakorlatai „helyezték fel a meggyet”, mindenkit megnevettetve. A nem könnyű helyzetben lévő zsűri döntése értelmében a 2015-ös Városi Gólyabál lánygyőztese Kerekes Barbara lett, udvarhölgyei pedig Pfeifer Melany és Merker Szabina, a fiúknál Varga Máté vitte el a pálmát, őt pedig Köteles Zoltán és Szilágyi Balázs követte. A közösségi portálon elindított fotó-lájkolós népszerűségi versenyben Pfeifer Melany és Varga Máté gyűjtötte össze a legtöbb kattintást. A győztesek kihirdetését — a korona, a virágcsokrok és a töméntelen gratuláció átvételét —követően a gólyabál hajnalig tartó bulival folytatódott.

 

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...