Lassan halad a mikolai iskola felújítása
Utoljára módositva: 2012-09-26 09:46:44

2008-ban kezdték el, de a megígért pénzforrások lassú, évekig tartó átutalása miatt még mindig nem fejeződtek be a mikolai Gellért Sándor Általános Iskola bővítési munkálatai.

 

Dobos Csaba iskolaigazgató és az iskola tanulói várják az építkezés befejezését

2007-ben nyert kormánytámogatást a mikolai Gellért Sándor Általános Iskola bővítési munkálatok finanszírozására. Dobos Csaba iskolaigazgatótól megtudtuk, hogy a bővítés amiatt vált szükségessé, mert a községben növekvőben van a gyereklétszám, és Egri község egyik településéről, Újegriből is ide járnak a gyerekek iskolába, mivel ide könnyebben megoldható az ingáztatás. A 2008-ban elkezdett munkálat még mindig nincs befejezve, mert a kormány csak részletekben utalja át a pénzt, a munkálatokat végző vállalkozó pedig csak annyit dolgozik, amennyi pénzt kap. Ahhoz, hogy a munkálatok befejeződjenek, még szükség van háromszázezer lejre. Mikola község tanácsa legutóbbi ülésén meghitelezett a vállalkozónak annyi pénzt, amennyire szükség van ahhoz, hogy felrakják a második emelet külső falait, ezzel megakadályozva azt, hogy beázzon az első emelet mennyezete. Az iskolának hét csoportban (három magyar, három román és egy ukrán) 181 óvodása és 364 I–VIII. osztályos tanulója van, akik most két épületben, délelőtt és délután tanulnak. Amikor befejeződik az iskolabővítés, valamennyien egy épületben, hasonló körülmények között fognak tanulni.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...