László Zita is közreműködött
Utoljára módositva: 2018-07-13 20:34:56

Nemrég készült el és vált mindenki számára elérhetővé az az online, Arany János 131 versét és 70 levelét tartalmazó hangoskönyv, amelyben hetven kiváló színész-versmondó tolmácsolásában hallgathatjuk meg a költő műveit.

A www.hallgatniaranyt.hu oldal létrehozása, a színészek és művek kiválasztása a Magyar Művészeti Akadémia projektje volt.

A több százról hetvenre szűkített, kiemelkedően jól szavaló magyar színészek sorában ott találjuk mások mellett Haumann Pétert, Trill Zsoltot, Bodrogi Gyulát és a Harag György Társulat színművészét, László Zitát is, aki a költő A varró leányok című versét adja elő.

László Zita Székelyudvarhelyen, a Tamási Áron Gimnáziumban, szülővárosában végezte középiskolai tanulmányait, majd a Marosvásárhelyi Színművészeti Akadémia színész szakán szerzett oklevelet Lohinszky Loránd osztályában. Illyés Kinga tanítványa. 1996-tól a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának tagja. A szavalat a következő linken hallgatható meg: http://www.hallgatniaranyt.hu/szineszek/laszlo-zita.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...