Lát esélyt a kivitelezésre
Utoljára módositva: 2014-04-01 09:42:10

Szatmár megye magyar alprefektusának beiktatásán részt vett Korodi Attila környezetvédelmi miniszter is. A lehetőséget kihasználva Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere is a megyeszékhelyre utazott, hogy személyesen tudjon egyeztetni a miniszterrel az Apaserv Rt. által irányított Masterplan végrehajtásával kapcsolatban.

Kovács Jenő polgármester

Mint ismeretes, hetekkel ezelőtt Kovács Jenő portálunknak nyilatkozva elmondta, hogy az Apaserv Rt. képviselőivel, Dan Stegereannal és Leitner Jánossal terveztek egy közös utat Bukarestbe, ahol Korodi Attilával szerettek volna tárgyalni a Masterplan kapcsán. „Az eddigi személyes tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy olyan szakember Korodi, aki minden tőle telhetőt megtesz, ha tudja, hogy megfelelő ügyet támogat. A legutóbbi tanácsülésen az a döntés is megszületett, hogy a nagykárolyi Szőlőst is rácsatlakoztatjuk az ivóvíz- és szennyvízvezeték-rendszerre. Ha sikerül végrehajtani a Masterplant, akkor ez azt jelenti, hogy Nagykároly 56 utcáját feltúrják jövőre, plusz a Szőlőst” — magyarázta Kovács.

A múlt héten Szatmárnémetiben tartott tárgyalás Korodi Attila, Kovács Jenő, Leitner János és Riedl Rudolf részvételével zajlott. Kovács a beszélgetés részleteiről annyit mondott, hogy a miniszter, bár biztosította segítségéről a feleket, azt kérte, sürgessék a projekt végrehajtását és a nagykárolyi önkormányzat tegyen meg minden tőle telhetőt, hogy a Szőlős is csatlakozzon az ivó víz- és szennyvízelvezető-rendszerhez. A munkálatok költségeit a licitekből fennmaradó pénzekből tudják finanszírozni, mondta a miniszter.

Kovács Jenő kifejtette, hogy a nagykárolyi önkormányzat elkészítteti a kivitelezési tervet, s ha minden a tervek szerint alakul, lát esélyt arra, hogy a 2014–2020-as pályázási időszakban erre is elkülönítsenek pénzalapokat.

„Pluszmunkát jelent a Szőlős és pluszkiadást is, azonban nagy előnnyel járna, ha sikerülne itt is kivitelezni a munkálatokat, mert akkor nem kellene a városnak ezt a részét ismét feltúrnunk. Így is hatalmas felfordulás várható Nagykárolyban a csatornázási munkálatok ideján” — mondta Kovács.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...