Látogatóban a Lorena központban
Utoljára módositva: 2017-11-23 10:02:02

A Lorena baba-mama központba látogattunk el tegnap, 4 anya és 4 gyermek talált ott menedéket.

A Szatmár Megyei Társadalom- és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) húszéves megalakulását ünnepli idén, s a jubileum alkalmából nyílt napokat tartanak az intézmény felügyelete alá tartozó központokban, tegnap a Lorena baba-mama központba látogattunk el. A vendégeket Pop Valeria központvezető fogadta, illetve ő vezetett végig az intézményen mindenkit, ő mondta el röviden, miért is van szükség erre a fajta szociális szolgáltatásra. Mint megtudtuk, jelenleg 4 édesanya és 4 gyermek talált ott menedéket, de folyamatban van további 2 édesanya és gyermekeik ügye, akik nemsokára beköltöznek majd a biztonságot nyújtó menedékbe, ahova a következőképpen lehet bekerülni: az anya lakhelye szerinti település polgármesteri hivatala veszi fel a kapcsolatot a DGASPC munkatársaival. Olyan személyek kerülhetnek oda, akik 0–3 éves korú gyermeket nevelnek, s nincs hol lakniuk, nincs biztos jövedelemforrásuk, senki részéről nem számíthatnak segítségre, kiskorúak, de családon belüli erőszak elszenvedőinek és várandós anyáknak is segítséget nyújtanak.

 

Segítség a bajban

 

A szakembereknek kötelező elvégezni egy szociális ankétot a rászoruló életkörülményeiről. Első körben 6 hónapra szóló szerződést kötnek az anyával, ami indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható. Maga a szolgáltatás 2004 óta segíti az anyákat túljutni az adódó nehézségeken. Jelenleg Szatmárnémetiben, a Gabriel Georgescu utca 16. szám alatt található az intézmény. A szépen felújított központ összesen 9 anya és 9 gyermek befogadására alkalmas, de ha van rá igény, több személyt is ellátnak.

A központvezető nagyon fontosnak tartotta elmondani, hogy egyre több kiskorú édesanya kerül be a rendszerbe, ami aggodalomra ad okot, mert köreikben biztos jövedelemforrásnak számít az állandó szülés.

 

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 22.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...