Látogatóban a Lorena központban
Utoljára módositva: 2017-11-23 10:02:02

A Lorena baba-mama központba látogattunk el tegnap, 4 anya és 4 gyermek talált ott menedéket.

A Szatmár Megyei Társadalom- és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) húszéves megalakulását ünnepli idén, s a jubileum alkalmából nyílt napokat tartanak az intézmény felügyelete alá tartozó központokban, tegnap a Lorena baba-mama központba látogattunk el. A vendégeket Pop Valeria központvezető fogadta, illetve ő vezetett végig az intézményen mindenkit, ő mondta el röviden, miért is van szükség erre a fajta szociális szolgáltatásra. Mint megtudtuk, jelenleg 4 édesanya és 4 gyermek talált ott menedéket, de folyamatban van további 2 édesanya és gyermekeik ügye, akik nemsokára beköltöznek majd a biztonságot nyújtó menedékbe, ahova a következőképpen lehet bekerülni: az anya lakhelye szerinti település polgármesteri hivatala veszi fel a kapcsolatot a DGASPC munkatársaival. Olyan személyek kerülhetnek oda, akik 0–3 éves korú gyermeket nevelnek, s nincs hol lakniuk, nincs biztos jövedelemforrásuk, senki részéről nem számíthatnak segítségre, kiskorúak, de családon belüli erőszak elszenvedőinek és várandós anyáknak is segítséget nyújtanak.

 

Segítség a bajban

 

A szakembereknek kötelező elvégezni egy szociális ankétot a rászoruló életkörülményeiről. Első körben 6 hónapra szóló szerződést kötnek az anyával, ami indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható. Maga a szolgáltatás 2004 óta segíti az anyákat túljutni az adódó nehézségeken. Jelenleg Szatmárnémetiben, a Gabriel Georgescu utca 16. szám alatt található az intézmény. A szépen felújított központ összesen 9 anya és 9 gyermek befogadására alkalmas, de ha van rá igény, több személyt is ellátnak.

A központvezető nagyon fontosnak tartotta elmondani, hogy egyre több kiskorú édesanya kerül be a rendszerbe, ami aggodalomra ad okot, mert köreikben biztos jövedelemforrásnak számít az állandó szülés.

 

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...