Látogatóban a Lorena központban
Utoljára módositva: 2017-11-23 10:02:02

A Lorena baba-mama központba látogattunk el tegnap, 4 anya és 4 gyermek talált ott menedéket.

A Szatmár Megyei Társadalom- és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) húszéves megalakulását ünnepli idén, s a jubileum alkalmából nyílt napokat tartanak az intézmény felügyelete alá tartozó központokban, tegnap a Lorena baba-mama központba látogattunk el. A vendégeket Pop Valeria központvezető fogadta, illetve ő vezetett végig az intézményen mindenkit, ő mondta el röviden, miért is van szükség erre a fajta szociális szolgáltatásra. Mint megtudtuk, jelenleg 4 édesanya és 4 gyermek talált ott menedéket, de folyamatban van további 2 édesanya és gyermekeik ügye, akik nemsokára beköltöznek majd a biztonságot nyújtó menedékbe, ahova a következőképpen lehet bekerülni: az anya lakhelye szerinti település polgármesteri hivatala veszi fel a kapcsolatot a DGASPC munkatársaival. Olyan személyek kerülhetnek oda, akik 0–3 éves korú gyermeket nevelnek, s nincs hol lakniuk, nincs biztos jövedelemforrásuk, senki részéről nem számíthatnak segítségre, kiskorúak, de családon belüli erőszak elszenvedőinek és várandós anyáknak is segítséget nyújtanak.

 

Segítség a bajban

 

A szakembereknek kötelező elvégezni egy szociális ankétot a rászoruló életkörülményeiről. Első körben 6 hónapra szóló szerződést kötnek az anyával, ami indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható. Maga a szolgáltatás 2004 óta segíti az anyákat túljutni az adódó nehézségeken. Jelenleg Szatmárnémetiben, a Gabriel Georgescu utca 16. szám alatt található az intézmény. A szépen felújított központ összesen 9 anya és 9 gyermek befogadására alkalmas, de ha van rá igény, több személyt is ellátnak.

A központvezető nagyon fontosnak tartotta elmondani, hogy egyre több kiskorú édesanya kerül be a rendszerbe, ami aggodalomra ad okot, mert köreikben biztos jövedelemforrásnak számít az állandó szülés.

 

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. április 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...