Látogatóban a Lorena központban
Utoljára módositva: 2017-11-23 10:02:02

A Lorena baba-mama központba látogattunk el tegnap, 4 anya és 4 gyermek talált ott menedéket.

A Szatmár Megyei Társadalom- és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) húszéves megalakulását ünnepli idén, s a jubileum alkalmából nyílt napokat tartanak az intézmény felügyelete alá tartozó központokban, tegnap a Lorena baba-mama központba látogattunk el. A vendégeket Pop Valeria központvezető fogadta, illetve ő vezetett végig az intézményen mindenkit, ő mondta el röviden, miért is van szükség erre a fajta szociális szolgáltatásra. Mint megtudtuk, jelenleg 4 édesanya és 4 gyermek talált ott menedéket, de folyamatban van további 2 édesanya és gyermekeik ügye, akik nemsokára beköltöznek majd a biztonságot nyújtó menedékbe, ahova a következőképpen lehet bekerülni: az anya lakhelye szerinti település polgármesteri hivatala veszi fel a kapcsolatot a DGASPC munkatársaival. Olyan személyek kerülhetnek oda, akik 0–3 éves korú gyermeket nevelnek, s nincs hol lakniuk, nincs biztos jövedelemforrásuk, senki részéről nem számíthatnak segítségre, kiskorúak, de családon belüli erőszak elszenvedőinek és várandós anyáknak is segítséget nyújtanak.

 

Segítség a bajban

 

A szakembereknek kötelező elvégezni egy szociális ankétot a rászoruló életkörülményeiről. Első körben 6 hónapra szóló szerződést kötnek az anyával, ami indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható. Maga a szolgáltatás 2004 óta segíti az anyákat túljutni az adódó nehézségeken. Jelenleg Szatmárnémetiben, a Gabriel Georgescu utca 16. szám alatt található az intézmény. A szépen felújított központ összesen 9 anya és 9 gyermek befogadására alkalmas, de ha van rá igény, több személyt is ellátnak.

A központvezető nagyon fontosnak tartotta elmondani, hogy egyre több kiskorú édesanya kerül be a rendszerbe, ami aggodalomra ad okot, mert köreikben biztos jövedelemforrásnak számít az állandó szülés.

 

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...