Látszólagos rendezetlenséggel üzen
Utoljára módositva: 2019-01-09 18:49:36

Első alkalommal állított ki a Károlyi-kastélyban Bukva Valentin. Színes, meglepő festményeket hozott magával, amelyeket hosszabban szemlélve új elemeket, motívumokat fedezhetünk fel.

Első alkalommal állított ki a Károlyi-kastélyban a nagykárolyi Bukva Lajos. Mint a Bukva Valentin művésznevet választó alkotó a keddi tárlatnyitón elmondta, hogy a mostani a második tárlata. Absztrakt, azaz nonfiguratív festményeket hoz létre.

Kedd délután javában havazott Nagykárolyban. Ennek ellenére illő számban jelentek meg érdeklődők Bukva Valentin második bemutatkozótárlatán a kastély emeleti kiállítótermében. Az alkotó köszöntötte őket, és beszélt a művészi késztetéséről.

„Annyit kell tudni rólam, hogy amatőr vagyok, tehát hobbiszinten űzöm ezt a dolgot. Ami ‘jön’, azt megpróbálom színekkel és ilyen kis rendezetlen dolgokkal vászonra tenni. … Én az absztraktot választottam, mert én úgy gondolom magamról, hogy szabad természetű vagyok. Nekem az absztrakt teret nyit. Nem zár keretek közé.” Mint hozzátette, az absztrakt művek jellemzője szerinte az, hogy több érzést felidézhetnek a szemlélőben. „Első ránézésre az absztrakt rendezetlen, tele mindenféle vonalakkal, színekkel… Mégis azt mondom, hogy e mögött a rendezetlenség mögött én mindig látom a rendezettséget. Azt gondolom, hogy ami mögötte van, és nem annyira látható, mindig az üzen nekünk.”

A tárlat létrejöttét a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság és a Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalom-népszerűsítő Központ támogatta. Dragoş Georgescu, a turisztikai szervezet vezetője román nyelven ismertette a kiállítót, és elmondta, hogy szerinte még sok alkalommal lesz majd tárlata a kastélyban Bukva Valentinnek. A színes, meglepő, a hosszabb szemlélődést után újabb elemeket, motívumokat tartalmazó alkotásokat másfél hétig lehet megtekinteni a hajdani főúri lak nyitvatartási rendjének megfelelően.

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. június 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...