Látványos gála szatmári fölénnyel
Utoljára módositva: 2014-07-12 15:38:34

Két év után ismét megrendezték a Full Fight K1 gálát Szatmárnémetiben. Eredetileg szabadtéri rendezvény lett volna, de az időjárás miatt a szervezők úgy döntöttek, a Szakszervezetek Művelődési Házának előterében állítják fel a Szebenből érkezett ringet.

Izgalmas küzdelmeket hozott a hétvégi gála

Valószínűleg emiatt is kezdődött később a harcművészeti gála. Néhányan türelmetlenül álltak, s nézték az órájukat, de közben megjelentek a csinos ringlányok, ami kicsit enyhített a körülményeken. Közel 50 perces csúszással végül megkezdődött a várva várt gála. Az első mérkőzésen az 55 kg-osok kategóriájában Neamţiu Alin, a szatmári Kyo Gym Sportklub sportolója küzdött meg a budapesti Mészáros Edwárddal. A mérkőzés a K1 szabályrendszerének megfelelően zajlott. A hazai versenyző jobban kezdte a küzdelmet, s az első kört magabiztosan nyerte. A második körre Mészáros valamivel határozottabban érkezett, de Neamţiu remekül védekezett, és egy-egy jobb egyenessel jelezte, nem hajlandó kiengedni az irányítást egy percig sem a kezéből. A harmadik kör kiegyenlített volt, a budapesti versenyző érezte, hogy ő van hátrányban, ezért bátrabban támadta ellenfelét, de a szatmári sportoló ismét remekül védekezett. A meccset végül Neamţiu Alin nyerte. A hazai harcos győzelme is jelezte, remek este vár a szatmári sportolókra, és természetesen a közben egyre népesebb közönségre. A második mérkőzésen a 65 kg-os kategória résztvevői csaptak össze. A helyi Kyo Gym SK versenyzője, Simon Ovidiu és a zilahi Perneş Andrei mérkőzése szintén K1 szabályrendszerben zajlott. Simon magabiztosan kezdte az első kört, kiváló lábtechnikája már az elején megmutatkozott, leginkább az ellenfele fején, aki többször meg is szédült a Simon pontos rúgásaitól. Az első kört magabiztosan nyerte a szatmári. A második „felvonás” is hasonlóan kezdődött, mint az első: magabiztos szatmárival, védekező, bizonytalan zilahival. A második kör közepén Simon megmutatta, nemcsak a lábtechnikája tökéletes, hanem az ökleit is ügyesen használja: fordulásból a padlóra küldte ellenfelét. Perneşre rászámolt Vojvoda György bíró (Budapest), de a zilahi jelezte, folytatja. A harmadik körben úgy tűnt, a Szilágy megyei összeszedte magát, de Simon szépen feljött a kör felénél. A szatmári ismét lábbal támadta ellenfelét, aki „kétségbeesetten” próbálta kivédeni azokat. A szerencse azonban nem állt mellé, hisz harc közben megsérült a lába, s nem tudta folytatni a küzdelmet. A sportolót kórházba kellett szállítani. A küzdelmet így Simon Ovidiu nyerte. A harmadik mérkőzés is kemény küzdelmet hozott a 72 kg-osok kategóriájában. A szatmári Bartos István és a zilahi Breban Cătălin közötti meccsen már az elején lehetett tudni, ki a győztes. Bartos egy percig sem bízta a véletlenre, végig ő támadott, s végül KO-val győzött.

Az est egyik legizgalmasabb momentuma a hölgyek küzdelme volt. A szatmári Kyo Gym versenyzője, Ardelean Alice Panait Danielával küzdött meg, aki egyébként Ploieştről érkezett Szatmárnémetibe. Az első két kör kiegyenlített volt, a harmadik körben Ardelean bekeményített, a szatmári támadásait a ploieşti-i nehezen hárította, ezért úgy döntött, feladja. Újabb szatmári kéz lendült tehát a magasba. Az egyik legizgalmasabb, legkiegyenlítettebb küzdelem a 91 kg-osok kategóriájában zajlott a szatmári Munteanu Marius és a nyíregyházi Hosszú Ferenc között. A hazai sportolónak a pénteki küzdelem előtt 33 meccsből 25 győztes mérkőzése volt, míg Hosszú 60 meccsből 55-öt megnyert. A hazait egyébként egy helyi rapper konferálta fel, egy saját dallal, ami Munteanu életéről, a sport iránti szeretetéről szólt. A bírók nem tudtak dönteni, ezért szükség volt egy extra körre, amit a magyar versenyző már nem bírt végigvinni, ezért feladta. A hatodik mérkőzés MMA (összecsapás, amelyben vegyítik a különböző harcművészeti stílusokat) szabályrendszerben zajlott. A szatmári Bara Ioan sérülés miatt már a mérkőzés első percei után feladta a küzdelmet a nagyszebeni Bunea Izidor ellen. A hetedik mérkőzés a K1 szabályai alapján zajlott. A 85 kg-osok között a kolozsvári Stan Dorin Giurgiu egyik képviselőjével, Iacob Mirellel harcolt a serlegért. A szó szerint véres küzdelem végén az egyik legintelligensebben harcoló Stan magabiztosan nyerte a csatát Iacob ellen, akire háromszor is rászámoltak, s egyébként még az orra is erősen vérzett. Újabb K1-mérkőzés következett a szatmári Cardoş Anghel és a nagyszebeni Stanciu Bogdan között a 75 kg-os kategóriában. Cardoşnak hatalmas volt a szurkolótábora, s talán ez is hozzásegítette a győzelemhez. A ráadás közepén, edzői utasításra eltalálta az ellenfele máját, aki összeesett, s nem bírta folytatni a játékot. Hatalmas ováció közepette Cardoş átvette a serleget a csinos ringlánytól, majd jött az est utolsó mérkőzése. A meccs a thaibox szabályrendszerében zajlott a helyi Szűcs Barnabás — aki mellesleg a gála egyik főszervezője is volt — és a bukaresti Alexandru Popescu között. Barna magabiztosan kezdett, az első körben végig laza volt, s a padlóra is küldte ellenfelét, aki nehezen, de felállt, s jelezte, folytatja a küzdelmet. Ezt követően erősen betámadta Szűcsöt, aki a földre esett, s közben fejbe is rúgta őt ellenfele. A szatmári versenyző szédülten feküdt a földön, többen az egészsége miatt aggódtak, de végül sikerült talpra állnia. A bukaresti azonban szabálytalanul járt el, mivel akkor rúgta meg a szatmárit, mikor már az a földön feküdt, ezért kizárták a versenyből, így Szűcs Barnabás hagyhatta el győztesen a ringet. Szombaton telefonon sikerült elérnünk Szűcsöt, aki elárulta, jól van. A gálát sikeresnek értékelte, főleg úgy, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt péntek délután még kérdéses volt a gála megrendezése. Gratulált a szatmáriaknak, és köszönetet mondott a résztvevőknek és a támogatóknak.

Botos István

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 20.
Végre olyan dologgal foglalkozhat, amiért meg is fizetik. Ha kevésnek érzi bevételeit, gondolja át, miért lennének hajlandóak többet fizetni az emberek!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...