Látványos gála szatmári fölénnyel
Utoljára módositva: 2014-07-12 15:38:34

Két év után ismét megrendezték a Full Fight K1 gálát Szatmárnémetiben. Eredetileg szabadtéri rendezvény lett volna, de az időjárás miatt a szervezők úgy döntöttek, a Szakszervezetek Művelődési Házának előterében állítják fel a Szebenből érkezett ringet.

Izgalmas küzdelmeket hozott a hétvégi gála

Valószínűleg emiatt is kezdődött később a harcművészeti gála. Néhányan türelmetlenül álltak, s nézték az órájukat, de közben megjelentek a csinos ringlányok, ami kicsit enyhített a körülményeken. Közel 50 perces csúszással végül megkezdődött a várva várt gála. Az első mérkőzésen az 55 kg-osok kategóriájában Neamţiu Alin, a szatmári Kyo Gym Sportklub sportolója küzdött meg a budapesti Mészáros Edwárddal. A mérkőzés a K1 szabályrendszerének megfelelően zajlott. A hazai versenyző jobban kezdte a küzdelmet, s az első kört magabiztosan nyerte. A második körre Mészáros valamivel határozottabban érkezett, de Neamţiu remekül védekezett, és egy-egy jobb egyenessel jelezte, nem hajlandó kiengedni az irányítást egy percig sem a kezéből. A harmadik kör kiegyenlített volt, a budapesti versenyző érezte, hogy ő van hátrányban, ezért bátrabban támadta ellenfelét, de a szatmári sportoló ismét remekül védekezett. A meccset végül Neamţiu Alin nyerte. A hazai harcos győzelme is jelezte, remek este vár a szatmári sportolókra, és természetesen a közben egyre népesebb közönségre. A második mérkőzésen a 65 kg-os kategória résztvevői csaptak össze. A helyi Kyo Gym SK versenyzője, Simon Ovidiu és a zilahi Perneş Andrei mérkőzése szintén K1 szabályrendszerben zajlott. Simon magabiztosan kezdte az első kört, kiváló lábtechnikája már az elején megmutatkozott, leginkább az ellenfele fején, aki többször meg is szédült a Simon pontos rúgásaitól. Az első kört magabiztosan nyerte a szatmári. A második „felvonás” is hasonlóan kezdődött, mint az első: magabiztos szatmárival, védekező, bizonytalan zilahival. A második kör közepén Simon megmutatta, nemcsak a lábtechnikája tökéletes, hanem az ökleit is ügyesen használja: fordulásból a padlóra küldte ellenfelét. Perneşre rászámolt Vojvoda György bíró (Budapest), de a zilahi jelezte, folytatja. A harmadik körben úgy tűnt, a Szilágy megyei összeszedte magát, de Simon szépen feljött a kör felénél. A szatmári ismét lábbal támadta ellenfelét, aki „kétségbeesetten” próbálta kivédeni azokat. A szerencse azonban nem állt mellé, hisz harc közben megsérült a lába, s nem tudta folytatni a küzdelmet. A sportolót kórházba kellett szállítani. A küzdelmet így Simon Ovidiu nyerte. A harmadik mérkőzés is kemény küzdelmet hozott a 72 kg-osok kategóriájában. A szatmári Bartos István és a zilahi Breban Cătălin közötti meccsen már az elején lehetett tudni, ki a győztes. Bartos egy percig sem bízta a véletlenre, végig ő támadott, s végül KO-val győzött.

Az est egyik legizgalmasabb momentuma a hölgyek küzdelme volt. A szatmári Kyo Gym versenyzője, Ardelean Alice Panait Danielával küzdött meg, aki egyébként Ploieştről érkezett Szatmárnémetibe. Az első két kör kiegyenlített volt, a harmadik körben Ardelean bekeményített, a szatmári támadásait a ploieşti-i nehezen hárította, ezért úgy döntött, feladja. Újabb szatmári kéz lendült tehát a magasba. Az egyik legizgalmasabb, legkiegyenlítettebb küzdelem a 91 kg-osok kategóriájában zajlott a szatmári Munteanu Marius és a nyíregyházi Hosszú Ferenc között. A hazai sportolónak a pénteki küzdelem előtt 33 meccsből 25 győztes mérkőzése volt, míg Hosszú 60 meccsből 55-öt megnyert. A hazait egyébként egy helyi rapper konferálta fel, egy saját dallal, ami Munteanu életéről, a sport iránti szeretetéről szólt. A bírók nem tudtak dönteni, ezért szükség volt egy extra körre, amit a magyar versenyző már nem bírt végigvinni, ezért feladta. A hatodik mérkőzés MMA (összecsapás, amelyben vegyítik a különböző harcművészeti stílusokat) szabályrendszerben zajlott. A szatmári Bara Ioan sérülés miatt már a mérkőzés első percei után feladta a küzdelmet a nagyszebeni Bunea Izidor ellen. A hetedik mérkőzés a K1 szabályai alapján zajlott. A 85 kg-osok között a kolozsvári Stan Dorin Giurgiu egyik képviselőjével, Iacob Mirellel harcolt a serlegért. A szó szerint véres küzdelem végén az egyik legintelligensebben harcoló Stan magabiztosan nyerte a csatát Iacob ellen, akire háromszor is rászámoltak, s egyébként még az orra is erősen vérzett. Újabb K1-mérkőzés következett a szatmári Cardoş Anghel és a nagyszebeni Stanciu Bogdan között a 75 kg-os kategóriában. Cardoşnak hatalmas volt a szurkolótábora, s talán ez is hozzásegítette a győzelemhez. A ráadás közepén, edzői utasításra eltalálta az ellenfele máját, aki összeesett, s nem bírta folytatni a játékot. Hatalmas ováció közepette Cardoş átvette a serleget a csinos ringlánytól, majd jött az est utolsó mérkőzése. A meccs a thaibox szabályrendszerében zajlott a helyi Szűcs Barnabás — aki mellesleg a gála egyik főszervezője is volt — és a bukaresti Alexandru Popescu között. Barna magabiztosan kezdett, az első körben végig laza volt, s a padlóra is küldte ellenfelét, aki nehezen, de felállt, s jelezte, folytatja a küzdelmet. Ezt követően erősen betámadta Szűcsöt, aki a földre esett, s közben fejbe is rúgta őt ellenfele. A szatmári versenyző szédülten feküdt a földön, többen az egészsége miatt aggódtak, de végül sikerült talpra állnia. A bukaresti azonban szabálytalanul járt el, mivel akkor rúgta meg a szatmárit, mikor már az a földön feküdt, ezért kizárták a versenyből, így Szűcs Barnabás hagyhatta el győztesen a ringet. Szombaton telefonon sikerült elérnünk Szűcsöt, aki elárulta, jól van. A gálát sikeresnek értékelte, főleg úgy, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt péntek délután még kérdéses volt a gála megrendezése. Gratulált a szatmáriaknak, és köszönetet mondott a résztvevőknek és a támogatóknak.

Botos István

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:40
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:40
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...