Látványos gyakorlatozás
Utoljára módositva: 2019-09-07 07:17:06

Egyre extrémebb vészhelyzetekre és bonyolult, komplex mentésekre kell felkészülniük mind a katasztrófavédelmiseknek, mind a SMURD roham- és megyei mentőszolgálat dolgozóinak, de a rendőröknek is.

S lássuk be, a tegnap délelőtti helyzetgyakorlat forgatókönyve egyáltalán nem minősült abszurdnak vagy a valóságtól elrugaszkodottnak. A Károlyi úti hipermarket péksége kigyullad, majd felrobban, aminek következtében a bevásárlóközpont épületének egy része összedől — közel 600 vásárló és dolgozó rekedt a lángoló, romos épületben, közülük húszan a romok alá szorultak, négyen életüket is veszítették, 60-an pedig megsérültek (ki csak könnyebb karcolásokat, ki súlyos, nyílt töréseket, belső szervi zúzódásokat és fejsérüléseket szenvedett). A 112-es egységes segélyhívóra befutott riasztás nyomán azonnal életbe lépett a vörös kód; a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség 51 hivatásos tűzoltója, hat habbal-vízzel oltó autója és két magas létrás-emelőkosaras kocsija, valamint három rohammentő, három mentőszolgálati egység, egy speciális, kutatásra-mentésre használt konténer, egy logisztikai kamion, valamint Nagybányáról a mobil parancsnoki központ érkezett a helyszínre — elkezdődött a tűzoltás és a több szálon futó mentés: egyrészt a romok alatt rekedtek felkutatása, azonosítása, másrészt a sérültek rangsorolása és épületből való kimentése, miközben a rendőrök-csendőrök a helyszínt biztosították, és a megijedt/bepánikolt közlekedőket nyugtatták, no és persze figyeltek arra is, hogy a nagy forgalmú Károlyi úton az akciót bámuló s nem a vezetésre figyelő sofőrök ne okozzanak (a valóságban is) balesetet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...