Lázári adományozók
Utoljára módositva: 2017-12-28 11:07:15

Az ünnepvárási időszakban kis jövedelmű egyedül élők és nagycsaládosok megsegítését határozta el a Lázári Keresztény Generációk Egyesülete.

A lázári községközpontban 35 portára juttattak el tartós élelmiszert és ruhaneműt az elmúlt két hétben. Póti Csaba, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy az egyesület célja vallási felekezettől függetlenül az egyedül vagy nagy családban élő kis jövedelműek megsegítése, az adományozók felajánlásait a református nőszövetség és presbitérium tagjainak közreműködésével készítik el és juttatják el a nehéz helyzetben lévőkhöz. Az idei karácsonyt megelőző időszakban tésztaféléket, konzerveket, takarókat, ruhaneműket, édességet, cukrot, rizst, olajat és lisztet tartalmazó csomagokat osztottak szét a faluban. Egy másik megvalósítása az egyesületnek az, mondta még el Póti, hogy a fiatalokra gondolva pingpong- és csocsóasztalt állítottak fel a helyi közösségi házban a Lázári Református Egyházközség közreműködésével, amelyeket délutánonként bárki használhatja, szenteste pedig a református templomban tartott ünnepi istentisztelet és kántálás után megajándékozták a gyerekeket egy-egy ajándékcsomaggal. A Lázári Keresztény Generációk Egyesülete elhatározta, hogy jövőre is folytatja, amit elkezdett, a parókia kertjében kialakított focipályán rendszeressé tenné a sportolási lehetőséget, ahogy az idő engedi, díjazásos korosztályos bajnokságokat fognak szervezni felekezetre való tekintet nélkül. Az egyesület ezúton is köszöni a felajánlók adományait.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...