Lázári aszfaltozás — csak jövőre
Utoljára módositva: 2017-08-23 18:23:40

Megint csak „jövőre” fogják aszfaltozni az utcákat Lázáriban és a hozzá tartozó településeken.

Konkrét előrelépés az aszfaltozások ügyében nem történt a keddi tanácsülésen

A kedden tartott lázári tanácsülésen sajnos csak az egyebek között került szóba az aszfaltozás a községben, pedig ez az a fajta beruházás, amelyikre a legnagyobb igény van évek óta a településen élők körében. A polgármester lemondott végre arról, hogy kormánytámogatásra várjon, elmondása szerint a vidékfejlesztési program (PNDR) döntéshozóinak verdiktjére vár még ugyan, de nem a végtelenségig. Lengyel István elmondta azt is, hogy a vidéki beruházások finanszírozási ügynöksége (AFIR) támogatására 5–6 évig még várni kell, amit szintén sokall, úgyhogy a saját forrásból rendelkezésre álló összegekből szeretné megoldani az útburkolást. Kiderült: a vidékfejlesztési program támogatásaira háromszor akkora értékben vannak leadva igénylések, mint amennyi a programban rendelkezésre álló összeg, sok olyan település van már csak Szatmár megyében is, amelyik előnyösebb pozíciójánál fogva esélyesebb támogatáshoz jutni, mint Lázári. A polgármester elviekben volt kíváncsi a tanácsosok véleményére az aszfaltozások ügyében, akik egyhangúlag amellett foglaltak állást, hogy Lengyel rendelje meg a tanácsi határozattervezet megírásához és a közbeszerzési procedúra elindításához szükséges megvalósíthatósági tanulmány elkészítését.

Lengyel vázolta a rendelkezésükre álló lehetőségeket. Félmillió leje van a községnek a költségvetés beruházási szekciójában, ennyit költhet első évben saját bevételeiből aszfaltozásra a község, ennyi pénzből egy kilométernyi komoly alappal ellátott aszfaltot lehet leönteni. Ha a meglévő kavicsos alappal rendelkező utcák úttestjére, külön alap megépítése nélkül kerülne aszfalt — átmenő- és teherforgalomtól mentes utcákról lévén szó ez nem jelenthet gondot —, kétszer-háromszor akkora hosszúságban aszfaltozhatnának a rendelkezésre álló pénzből. Idén azonban semmi nem lesz a lázári aszfaltozásokból, a kedden elkezdett folyamatnak legkorábban 2018 tavaszán lehet látszatja.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...