Lázári: aszfaltoznak, de még kellene
Utoljára módositva: 2019-07-06 10:16:39

Három lázári és két szárazberki utcát fog jövő hónaptól aszfalt borítani, van szerződés rá. A polgármester azt szeretné, ha a megyei tanács is többet költene a községben lévő megyei utakra.

Újabb aszfaltozások kezdődnek Lázáriban, a polgármester tegnap írta alá a munkavégzési szerződést a közbeszerzést megnyerő Construcţii Drumuri Rt. igazgatójával. Lengyel István polgármester lapunknak elmondta, hogy a községközpontban 921 méteren fognak aszfaltozni, Szárazberken pedig 330 méteren. Lázáriban a Petőfi iskola és a Gării utca között lévő Barátság és Akác utca, illetve a Rózsa utca kap majd burkolatot, Berken pedig a Patay és Mándy utcák lesznek burkolva. Júliusban fog kezdődni az utcák alapozása, mondta még el Lengyel, ezt követően pedig augusztusban az aszfaltozás fog elkezdődni. A község saját költségvetéséből fedezi a munkálatok költségeit, 531 ezer lejt költ el ez alkalommal útburkolásra; ha végeznek az aszfaltozók, a 25 kilométernyi lázári községi úthálózat 5 kilométere marad aszfaltozatlan.

 

Megyei utak

 

Vannak a megyei tanács fennhatósága alá tartozó utak is a község területén, mutatott rá Lengyel, amelyeket rendbe kellene tenni, de olyan ígéretet nem kapott a községvezetés, hogy ez idén megtörténne. A polgármester szerint a Szárazberket Újberekkel, Újmikolával összekötő és Szárazberekről a másik irányba Kispeleskén, Nagypeleskén át Atyáig tartó 194B jelzésű út lenne a környéken lakók számára a legfontosabb, pláne az a két kilométer, ami Lázári község területén van. Ez az út rettenetes állapotban van, a tartós megoldás érdekében fontos lenne egy az egyik végétől a másik végéig tartó, összefüggő aszfaltréteggel leburkolni.

 

Csökkenne a menetidő

 

Kispeleske és Szárazberek között van egy három kilométer hosszú köves út, ami szintén a megyei tanácsé, és amit szintén jó lenne rendbe tenni, mint ahogy érvényes ez a Kispeleske és Nagypeleske közötti, 3,3 kilométer hosszú útra is, amiből egy-egy kilométer a két faluban megvan, viszont az eközött húzódó 1,3 kilométert nem is lehet útnak nevezni. A polgármester azt az ígéretet kapta a megyei tanácselnöktől, hogy idén legalább végig le lesz kövezve a két falu között húzódó út; nem úgy néz ki, hogy lesz idén pénze a megyei tanácsnak aszfaltozásra. Lengyel szerint amit idén remélni lehet, az Szárazberken, a faluban egy 2 kilométeres megyei útszakasz leaszfaltozása, a Kispeleske és Nagypeleske közötti szakaszra talán jövőre kerülhet sor. Ezt a 3,3 kilométert azért lenne jó végre-valahára pontra tenni, mert például a kispeleskei gyerekeknek nem kellene nyolc kilométert ingázniuk a sándorhomoki iskoláig, mutatott rá a polgármester, hanem csak hármat a nagypeleskeiig, és a munkába ingázó kispeleskeieknek is könnyebb lenne az életük.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...