Lázári karatéka készül a világbajnoksára
Utoljára módositva: 2017-08-21 14:21:33

A Szatmárnémeti Samuraiul SK lázári karatékája, Vida Ármin is meghívott kapott a román válogatottba, amely részt vesz szeptember 14–17. között a Karate Világszövetség (WKF) által rendezett goju ryu-karate világbajnokságon, Bukarestben. 

Magos Róbert karatemester és Filer Iván karateoktató tanítványa a junior korosztály kumite próbájának –76 kg-os súlycsoportjában fogja képviselni az országot. Magos Róbert lapunknak elmondta, hogy minden ország legtöbb két sportolót nevezhet egy korosztályok és súlycsoportonként. A 17 éves Ármin több mint 10 éve űzi ezt a sportágat. Éremgyűjteményét országos bajnoki aranyérem és Európa-bajnoki 4. helyezés is gazdagítja.

„Az elmúlt években a lázári karate szekció adott már Európa- és országos bajnokokat is, de világbajnokságra soha nem sikerült kikerülni. Itt a kitartó munka gyümölcse, de emellett a helyi polgármesteri hivatal és a helyi tanács, illetve a helyi magánvállalkozók kitartó támogatása elengedhetetlen volt a sikerhez. Ezért szeretném megköszönni Lengyel István polgármesternek, aki mindvégig bízott bennünk” — nyilatkozta Magos, aki elmondta, három edző fog foglalkozni a következő egy hónapba, hogy a legjobb felkészülésben részesüljön a karatéka a vb előtt. „A vb-ig meg van egy hónapunk . Az idő kevés, de szerintem pont elég lesz ahhoz, hogy egy kicsit felgyorsítsuk Ármin felkészítését.” Az erőnléti felkészülést Anzik Arnolddal, az Energy Sportklub edzőjével fogja végezni, aki modern alapozási programot állított elő. Az elméleti felkészítéssel (játék és bírói szabályok ismerete) Filer Iván foglalkozik, míg a technikai edzést Magos Róbert vezeti majd. „Remélem, hogy a közös munkával sikerül minden lehetőséget megadjunk a sportolónak, hogy felkészülten állhasson a tatamira, és győztesként térjen haza” — mondata Magos.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...