Lázári: ott hagyták a nem fizetők szemetét
Utoljára módositva: 2019-09-26 11:35:29

A szemétszállítási díjat ki nem fizetőkkel küzdenek a szatmárnémeti környéki falvak; legutóbb Lázáriban hagyták a szemetesek a házak előtt az olyan kukák tartalmát, amelyek elszállításáért nem fizetnek. Az akció hozadékáról Béres Antal alpolgármester tájékoztatott.

Múlt csütörtökön volt szemétszállítási nap Lázári község falvaiban; a lázári alpolgármester és a polgármesteri hivatal emberei kísérték a kukáskocsit, és ott hagyatták a kukásokkal a házak előtt azok szemetét, akik nem fizették ki az elszállítási díjat. Az azóta eltelt időben háromszor annyi szemétdíjat inkasszált a polgármesteri hivatal, vonta le a következtetéseket Béres Antal alpolgármester. Persze más hozadéka is volt az akciónak, ismerte el Béres, mert a falvak szélén is felgyűlt az illegálisan kidobott szemét; sokan így reagálták le dühből, hogy a Florisal nem vitte el a szemetet, de a szétdobált szemét mind össze lesz szedve, ígéri a községvezetés. 20 kamionnyi szemétre számítanak. „Kilenc hónap telt el ebből az évből, de nem ennyit vártunk a nem fizetőkre, hanem három évet — számolt utána Béres —, legtöbbjük azóta rá se hederít arra, hogy fizessen a szeméthordásért, a nekik nyújtott szolgáltatást is a többiek fizetik.”

 

Tíz lej a kukára ragasztva

 

Mi sem gondoltuk volna, hogy pont a legtehetősebbek nem fizetik ki a szemétdíjat, mutatott rá az alpolgármester, épp a község legmódosabb környékeiről fizetnek a legkevesebben a szemétszállításért, de a kukákat ettől még rendszeresen kiteszik a ház elé, amikor jön a kocsi. Nemcsak ki nem fizetett szemétdíjakból következtetnek az ilyenfajta notóriusok kilétére, hanem a falvak szélén, az árkokban meg a mezőn szétdobált szemetes zsákokban találtakból is. Szétdobált zsákokban találtak névre és címre szóló számlákat és borítékokat, de a bosszankodástól többre ez az információ sajnos nem elég, sajnálkozott Béres. Az elöljáró hiányolja a községből az olyan „zöld érzelmű” civileket, akit ilyen esetekben elmennek a zsákban talált papíron szereplő címre, és polgári engedetlenség gyanánt bedobják a szemetelő udvarára a saját közterületükön talált szemetes zsákot.

Vannak továbbá számolni nem tudó lázáriak is, akik ahelyett, hogy befizetnék a mintegy 180–240 lejes éves szemétdíjat, inkább egy-egy tízlejest ragasztószalagoznak a kukájukra kéthetente „szemétnapkor”, év végére apránként szinte 300 lejt kifizetve a kukásoknak.

 

Legközelebb sem fogják elvinni

 

Jövő csütörtökön jár majd megint a kukáskocsi Lázáriban, mondta el még az alpolgármester, s aznap ugyanúgy fog történni minden, mint múlt héten: akinek nincs kifizetve a szemétdíja, annak a háza előtt fogják hagyni a szemetesek a szemetét. A lázáriak harminc százaléka nem fizet szemétszállítási díjat.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...