Lázáriban nem szűnik meg a labdarúgócsapat
Utoljára módositva: 2018-07-25 12:59:00

A Liga 4 halálcsoportjában szerepel majd a Lázári Voința. A község alpolgármestere elmondta, elsősorban a gyerekekért tartják fent a csapatot, hiszen sok gyerek szeret sportolni.

Bár a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesületnek még nem jelezték, de a Lázári Voința is szerepelni fog a Liga 4 2018–2019-es idényében. Erről Béres Antal, a község alpolgármestere biztosított, aki azután kereste meg szerkesztőségünket, hogy múlt szombati AJF-közgyűlést követő beszámolónkban azt írtuk, hogy a lázári egyesület jövője kérdőjeles lett. „A helyiek igénylik a sportot. Rengeteg a fiatal, aki sportolni akar. Ezért működik jól Lázáriban a karate szekció, ezért vannak elég jó eredményeik az ifi focistáknak is, ezért van a községnek csapata Szárazberken is. Nem fogjuk hagyni, és támogatni fogjuk a sportot” — hangsúlyozta Béres.

A negyedosztályos Voințának mintegy 40 igazolt labdarúgó-játékosa van, ebből 28-an tizenéves ifik. Utóbbiak a junior A1 korosztály elmúlt két idényében, a Liga 4 A-csoportjának 3. helyén zártak. „Nagy reményt látok a helyiekben. Igénylik a sportot. Az ificsapatot kizárólag lázári község fiataljai alkotják. Vannak 12-14 éves srácok is a keretben. Értük szeretnénk az ifiket minden képen megtartani. Van még utánpótlás. Szerencsére a helyi önkormányzatnál is támogatást élvez a sport, de van két-három helyi magánvállalkozó, aki még segíti a csapatot” — tette hozzá az alpolgármester. Az ifik közül néhányan már a felnőtteknél is próbára tehették magukat. A két együttest egyébként a Voința korábbi játékosai irányítják: a felnőtteknél Mircea Trif, az ifiknél Princz Károly az edző.

A következő bajnoki idénnyel kapcsolatban Béres elmondta, hogy nagyon nehéz idény előtt állnak az új versenyrendszernek köszönhetően. A Lázári Voința ugyanis bekerült a 13 csapatos „halálcsoportba”, ahol többek között a Szatmárnémeti VSK, a Kismajtényi Crasna, a Pusztadaróci Recolta, a Bélteki Știința, a Pálfalvi Unirea és az Óvári Someșul és a lesz az ellenfele. Ebben a szériában szerepel még a Bábcai Voința, a Szamosdobi Voința, a Luceafărul Decebal, a Királydaróci Atletic, az Erdődi Cetate és a Szatmárhegyi Viitorul. „Egy kicsit nehéz dolga lesz a csapatnak. Remélem, hogy ebben a szériában is megálljuk a helyünket. A cél az, hogy meg tartsuk a csapatot” — hangsúlyozta Béres.

A községben egyébként fejleszteni szeretnék a közeljövőben a sportinfrastruktúrát. Még ősszel befejezik és átadják a nagy pálya mögé épített kiméretű, kivilágított műfüves pályát, amelyet európai uniós pályázat révén elnyert összegből kivitelezik. Az alpolgármester elmondta, a helyi sportterem építésére készített terv már elkészült és az illetékes központi hivatalokhoz is benyújtották már kérésüket, de ezzel együtt a lázári falusi pálya játékterét is fel szeretnék újítani.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...