Lázin remekelt a Szatmárnémeti Kupán
Utoljára módositva: 2014-02-10 14:04:44

Lázin Alexandra a 10. helyen fejezte be a Szatmárnémeti Kupa elnevezésű női kadett korosztályos nemzetközi tőrvívótornát. A Szatmárnémeti SK női csapata a 8. helyen zárta a vasárnapi csapatversenyt, Bodó Benjámin első lett a fiúk egyéni küzdelmeiben.

 

A magyarországi Pásztor Flóra nyerte meg szombaton, a Csipler Sándor Vívóteremben, valamint a Ioan Slavici Főgimnázium két sporttermében megrendezett Szatmárnémeti Kupa elnevezésű női kadett (U17) korosztályos nemzetközi tőrvívóversenyt. Az egyéni világranglista 11 helyezettje az Európai Körverseny részét képező, immár ötödjére megtartott torna döntőjében kiütéses győzelmet (15–5) aratott a lista harmadik helyezettje, a szlovák Kitti Bitterova ellen. A verseny harmadik helyén két japán tőrvívó – Mijavaki Karin (10) és Mori Csihiro (244.) – osztozott. A Szatmárnémeti Kupán egyébként 12 ország 70 versenyzője lépett pástra.

A Szatmárnémeti SK kadett korosztályos csapata edzőikkel

A Szatmárnémeti SK korosztályos tőrvívói közül Lázin Alexandra végzett a legelőkelőbb helyen: a 16. életévében járó sportoló, a várakozásokat felülmúlva a 10. pozícióban zárta a tornát. A szatmári klub további versenyzői, Hajdú Adrienn a 21., Pótor Andrea a 32., a még csak 13 éves Jáger Viktória pedig a 69. helyen végzett. „Alexandra teljesítménye kiemelkedő, hiszen már hosszú évek óta nem volt példa arra, hogy egy szatmárnémeti tőrvívó a legjobb tizenhat között végezzen egy ilyen rangos tornán. Emellett a többi szatmári versenyző is remekül vívott, nincs okom az elégedetlenségre” – mondta Izsáki Arnold, a Szatmárnémeti SK egyik tőrvívóedzője.

A magyarországi Pásztor Flóra (jobb oldalt elöl) nyerte a tornát

A díjkiosztó ünnepségen Roxana Scarlat, a Román Vívószövetség képviselője, valamint Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere köszöntötte a népes közönséget, majd a díjak átadását követően, a tornagyőztes Pásztor Flóra tiszteletére a Magyar Himnusz elhangzásával zárult Szatmárnémeti, egyben az ország legjelentősebb kadett korosztályos vívótornája.

Vasárnap az Európai Körversenytől függetlenül kadett korosztályos tőrvívóversenyt (férfi egyéni és női csapat) tartottak a vívóteremben; a női tornán összesen 17 csapat versenyzett. A Szatmárnémeti SK alakulata (Lázin Alexandra, Hajdú Adrienn, Pótor Andrea) a legjobb nyolc közé jutásért vívott küzdelemben 45–27-re győzte le Románia harmadik számú csapatát, a legjobb négy közé jutásért viszont egy rendkívül izgalmas csatában, 35–34-re maradtak alul Románia első számú csapatával szemben. Amint azt Izsáki Arnold, a Szatmárnémeti SK egyik tőrvívóedzője elmondta, az egyéni viadalon is remekelő Lázin Alexandra a végjátékban 7 tust hozott vissza. „Úgy érzem, hogyha nem járt volna le az idő, Alexandra meg tudta volna nyerni az asszót, hiszen óriási lendületben volt” – vélekedett az edző.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG AZ EURÓPAI KÖRVERSENYEN RENDEZETT KÉPEKET!

Bodó Benjámin (középen) simán nyerte meg a fiúk versenyét vasárnap

Mindez azonban nem történt meg, így a szatmári klub az 5.-6. helyért játszhatott. Ebben a küzdelemben viszont az egyéni küzdelmek második helyezettjét, Kitti Bitterovát is a soraiban tudó szlovák csapattól kapott ki 45–35-re, majd a 7.-8. helyért kiírt összecsapásban a szintén rendkívül erős magyar válogatottól szenvedett 45–40 arányú vereséget. Így végül 17 csapat közül a 8. helyen zárta a tornát a Szatmárnémeti SK.

„Úgy érzem, hogy sportolóink kiemelkedőbb eredményeket is el tudnának érni, ehhez azonban minél több tornára kellene eljussanak, ugyanis tőrvívóinkon nagyon látszik a versenyhiány” – nyilatkozta Izsáki Arnold.

Vasárnap férfi kadett korosztályos egyéni versenyt is rendeztek a vívóteremben. A küzdelmeket a Szatmárnémeti SK kiválósága, Bodó Benjámin nyerte meg, míg Pop Edwin a 10., Pop Steven pedig a 18. helyen zárta a versenyt.

A Szatmárnémeti SK női tőrvívóit Şuta Dan, Izsáki Arnold és Surducan Simona, míg a fiúkat File Attila, Lengyel Éva és Izsáki Arnold készítette fel a hétvégi küzdelmekre.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG AZ EURÓPAI KÖRVERSENYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...