Leállhat a közúti szállítás
Utoljára módositva: 2018-09-22 13:11:28

Nagyszabású, háromnapos tiltakozó akcióra és a szállítás szüneteltetésére készülnek a szállítási vállalatok, szövetségek és szakszervezetek jövő héten, Lucian Şova lemondását követelve.

A Romániai Engedélyezett Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR) közölte, hogy a szervezet Lucian Şova tárcavezető lemondását követeli, mivel „ismételten inkompetenciáról tett tanúbizonyságot” — követelését pedig szeptember 25–27-én tiltakozásokkal is nyomatékosítja. A szervezett megmozdulás részeként a három napon 9–17 óra között leállna a közúti szállítás az ország egész területén, valamint tüntetések zajlanának a szállításügyi minisztérium székhelye előtt, „amennyiben a szaktárca továbbra is folytatja az ágazat ellen indított háborút”.

A szállítók elégedetlenségét az váltotta ki, hogy a tárca a közúti szállítást szabályozó 2011/27-es kormányrendelet módosítását tervezi, s a COTAR képviselői szerint a jogszabály módosítása az egész ágazatban zavart okozna, és súlyosan érintené a személyszállítást is — nem mellékesen a szállítók érdekvédelmi szervezetei a taxistörvény módosítását is szeretnék elérni. A szövetség tagjai szerint a szállítók válságos időket élnek a 18 százalékos üzemanyagár-növekedés, a kötelező bérnövekedés, az infrastruktúra hiányosságai és a munkaerőhiány miatt, ezért követelik, hogy a szállításügyi minisztérium álljon el a közúti szállítást szabályozó 2011-es kormányrendelet módosításának szándékától. Amennyiben ez mégsem történne meg, arra kérik Viorica Dăncilă kormányfőt, hogy menessze tisztségéből Lucian Şova szállításügyi minisztert, aki szerintük nem folytat párbeszédet az érintettekkel, és figyelmen kívül hagyja a szállítási vállalatok és szakszervezetek igényeit.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...