Leállhat a közúti szállítás
Utoljára módositva: 2018-09-22 13:11:28

Nagyszabású, háromnapos tiltakozó akcióra és a szállítás szüneteltetésére készülnek a szállítási vállalatok, szövetségek és szakszervezetek jövő héten, Lucian Şova lemondását követelve.

A Romániai Engedélyezett Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR) közölte, hogy a szervezet Lucian Şova tárcavezető lemondását követeli, mivel „ismételten inkompetenciáról tett tanúbizonyságot” — követelését pedig szeptember 25–27-én tiltakozásokkal is nyomatékosítja. A szervezett megmozdulás részeként a három napon 9–17 óra között leállna a közúti szállítás az ország egész területén, valamint tüntetések zajlanának a szállításügyi minisztérium székhelye előtt, „amennyiben a szaktárca továbbra is folytatja az ágazat ellen indított háborút”.

A szállítók elégedetlenségét az váltotta ki, hogy a tárca a közúti szállítást szabályozó 2011/27-es kormányrendelet módosítását tervezi, s a COTAR képviselői szerint a jogszabály módosítása az egész ágazatban zavart okozna, és súlyosan érintené a személyszállítást is — nem mellékesen a szállítók érdekvédelmi szervezetei a taxistörvény módosítását is szeretnék elérni. A szövetség tagjai szerint a szállítók válságos időket élnek a 18 százalékos üzemanyagár-növekedés, a kötelező bérnövekedés, az infrastruktúra hiányosságai és a munkaerőhiány miatt, ezért követelik, hogy a szállításügyi minisztérium álljon el a közúti szállítást szabályozó 2011-es kormányrendelet módosításának szándékától. Amennyiben ez mégsem történne meg, arra kérik Viorica Dăncilă kormányfőt, hogy menessze tisztségéből Lucian Şova szállításügyi minisztert, aki szerintük nem folytat párbeszédet az érintettekkel, és figyelmen kívül hagyja a szállítási vállalatok és szakszervezetek igényeit.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...