Leállhatnak csütörtökön a távolsági buszok
Utoljára módositva: 2018-10-10 14:42:08

A falusi buszjáratokat üzemeltetők számára kedvezőtlen irányba változtatna a közbeszerzési törvényen a miniszter, ami miatt sztrájkba lépnének csütörtökön a szállítók, 12-től leállnának.

Leállhat a Szatmár megyei települések közötti autóbusz-közlekedés csütörtök 12 órakor, mert sztrájkot hirdettek a távolsági személyszállítással foglalkozó cégek. Az váltotta ki az elégedetlenséget, hogy a román cégek számára kedvezőtlen formában változtatna a szabályozáson a szállításügy, tájékoztatta lapunkat az ügyben a román szállítási szolgáltatók szövetségének (FORT) szatmári képviselője. Dan Ulici elmondta, csak az autópark kora lenne meghatározó akkor, amikor kilicitálnak egy-egy útvonalat, a szállításügyi tárca törölné az olyan korábbi feltételeket mint például a cég régisége, vagy az ágazatban szerzett gyakorlata. A változtatásnak ahhoz van köze, hogy egész Európára érvényesen liberalizálná a közszállítást a minisztérium, a romániai cégek félnek attól, hogy ennek hatására beáramló tőkeerős nyugati szállítócégek kigolyóznák őket a piacról.

A Lucian Şova vezette tárca eddig szóba sem akart állni a módosítások kapcsán az érintett cégek vezetőivel, de a kedden elhatározott leállás után szerdán már hajlott a párbeszédre, mutatott rá Ulici és ma délelőtt is tárgyalni fognak. Ha nem vonja vissza a módosítás-tervezetet a miniszter, munkabeszüntetés lesz ma déltől, meg nem határozott ideig nem fognak járni a települések közötti buszok. Az ebben az időpontban járatban lévő buszok még elmennek a végállomásig, mondta el az egyesületi képviselő, de ettől az időponttól kezdve indulások nem lesznek. Végső megoldásként választottuk a leállást, hangsúlyozta Ulici és azért tettük 12-re a busz-stopot, hogy a munkába és iskolába járást minél kisebb mértékben zavarja. Meghatározatlan időre szól a csütörtök déltől tervezett leállás, egészen addig nem is indulnának újra a távolsági buszok, amíg Şova vissza nem vonja módosítás-tervezetét.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A belleville-i zsaru
Ma, 14:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...