Lebontották a romot
Utoljára módositva: 2018-02-13 17:47:05

Omlásveszélytől és szociális gondoktól mentesült a Corvinilor és a Traian utcák környéke, miután hétfőn lebontottak egy volt szükséglakást.

Még jóformán le sem bontották Szatmárnémetiben a Corvinilor utca 26. szám alatti belső udvarban lévő romos épületet, a környéken lakók már egy másik hasonlóra hívták fel a városvezetés figyelmét: a Corvinilor és az Avram Iancu közötti lakótömb udvarán lévő elhagyatott kazánházból szintén hajléktalanok tanyája lett. Hétfőn tette közzé a szatmárnémeti polgármesteri hivatal a hivatalos Facebook oldalán, hogy egy korábbi tanácsi döntés értelmében lebontották a városi közterületen lévő, omladozófélben lévő épületet. A tanácsosok még tavaly augusztusban adtak engedélyt a polgármesternek, hogy lebonthassa a korábban szükséglakásként működő, de mára teljesen lepusztult épületet, mostanra sikerült rendezni az egyedüli, engedéllyel ott élő lakó sorsát — ő más épületben szerzett magának lakhatást —, és az ilyen esetekben szükséges egyéb papírmunkát, ezért került sor most a bontásra. Az épület halmozottan volt probléma forrása, egyrészt az ott lakók okoztak normálistól eltérő életvitelükkel okoztak kellemetlenségeket a szomszédos tömbházakban élőknek, másrészt maga az épület volt omlás- és életveszélyes állapotban, így fokozottan indokolt volt a megsemmisítése. A mentesített terület üres marad majd addig, amíg megfelelő rendeltetést nem találnak a számára, új szükséglakást ide egyelőre nem építtet a város, az is nagy előrelépés, hogy sikerült normalizálni az állapotokat, amik évekig voltak elégtelenül kezelve.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...