Lebontották a romot
Utoljára módositva: 2018-02-13 17:47:05

Omlásveszélytől és szociális gondoktól mentesült a Corvinilor és a Traian utcák környéke, miután hétfőn lebontottak egy volt szükséglakást.

Még jóformán le sem bontották Szatmárnémetiben a Corvinilor utca 26. szám alatti belső udvarban lévő romos épületet, a környéken lakók már egy másik hasonlóra hívták fel a városvezetés figyelmét: a Corvinilor és az Avram Iancu közötti lakótömb udvarán lévő elhagyatott kazánházból szintén hajléktalanok tanyája lett. Hétfőn tette közzé a szatmárnémeti polgármesteri hivatal a hivatalos Facebook oldalán, hogy egy korábbi tanácsi döntés értelmében lebontották a városi közterületen lévő, omladozófélben lévő épületet. A tanácsosok még tavaly augusztusban adtak engedélyt a polgármesternek, hogy lebonthassa a korábban szükséglakásként működő, de mára teljesen lepusztult épületet, mostanra sikerült rendezni az egyedüli, engedéllyel ott élő lakó sorsát — ő más épületben szerzett magának lakhatást —, és az ilyen esetekben szükséges egyéb papírmunkát, ezért került sor most a bontásra. Az épület halmozottan volt probléma forrása, egyrészt az ott lakók okoztak normálistól eltérő életvitelükkel okoztak kellemetlenségeket a szomszédos tömbházakban élőknek, másrészt maga az épület volt omlás- és életveszélyes állapotban, így fokozottan indokolt volt a megsemmisítése. A mentesített terület üres marad majd addig, amíg megfelelő rendeltetést nem találnak a számára, új szükséglakást ide egyelőre nem építtet a város, az is nagy előrelépés, hogy sikerült normalizálni az állapotokat, amik évekig voltak elégtelenül kezelve.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 25.
Sokszor elkedvetleníti az örökös pénzzavar, de most alkalma nyílik rá, hogy komolyabb tartalékra tegyen szert, persze csak ha képes megállni, hogy azonnal elköltse.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...