Leégett a volt Librisam
Utoljára módositva: 2014-03-06 11:45:40

Tegnap kigyulladt az egykori könyvforgalmazó cégnek helyet adó épület Szatmáron a Vasile Lucaciu utca 24. szám alatt, az udvarban.

 

Tegnap délután fél hat körül kigyulladt Szatmárnémetiben az Árpád (Vasile Lucaciu) utca 24. szám alatti ingatlan egy része. Hátul, az udvarban, az egykori Librisam nevű könyvforgalmazó cégnek otthont adó épületrészben keletkezett tüzet a hatóságok eddigi vizsgálatai alapján hajléktalanok okozták. Mivel a régóta üresen álló ingatlanrész helyiségeiben kartondarabok voltak felhalmozva, továbbá a réteges tetőszerkezetet részben nádból alakították ki, a tűz hamar elharapózott. A szomszédok bejelentése nyomán a tűzoltók — két autóval — gyorsan a helyszínre értek, és körülbelül egy óra alatt sikerült megfékezniük a lángokat. Amint megtudtuk, az Árpád utca 24. alatti ingatlan a Zirmer Bud Kft. tulajdonát képezi, és évek óta bérlők használják a helyiségeit — többek között itt székelt a Nemzeti Parasztpárt helyi szervezete. A cég tulajdonosa, Vasile Bud elmondta: sok borsot törtek már az orra alá a hajléktalanok, akik bemásznak az üresen álló termekbe, és minden mozdíthatót ellopnak a bútoroktól kezdve a padlódeszkákig. Úgy vélte, a tegnap kigyulladt épületrész menthetetlen állapotba került, ezért állítása szerint le fogja bontatni. A keletkezett kárt tegnap estig nem sikerült felmérniük a szakértőknek, azt azonban eredményként könyvelték el, hogy a tűzoltók megakadályozták a lángok átterjedését a szomszédos épületekre.

 

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...