Leégett a volt Librisam
Utoljára módositva: 2014-03-06 11:45:40

Tegnap kigyulladt az egykori könyvforgalmazó cégnek helyet adó épület Szatmáron a Vasile Lucaciu utca 24. szám alatt, az udvarban.

 

Tegnap délután fél hat körül kigyulladt Szatmárnémetiben az Árpád (Vasile Lucaciu) utca 24. szám alatti ingatlan egy része. Hátul, az udvarban, az egykori Librisam nevű könyvforgalmazó cégnek otthont adó épületrészben keletkezett tüzet a hatóságok eddigi vizsgálatai alapján hajléktalanok okozták. Mivel a régóta üresen álló ingatlanrész helyiségeiben kartondarabok voltak felhalmozva, továbbá a réteges tetőszerkezetet részben nádból alakították ki, a tűz hamar elharapózott. A szomszédok bejelentése nyomán a tűzoltók — két autóval — gyorsan a helyszínre értek, és körülbelül egy óra alatt sikerült megfékezniük a lángokat. Amint megtudtuk, az Árpád utca 24. alatti ingatlan a Zirmer Bud Kft. tulajdonát képezi, és évek óta bérlők használják a helyiségeit — többek között itt székelt a Nemzeti Parasztpárt helyi szervezete. A cég tulajdonosa, Vasile Bud elmondta: sok borsot törtek már az orra alá a hajléktalanok, akik bemásznak az üresen álló termekbe, és minden mozdíthatót ellopnak a bútoroktól kezdve a padlódeszkákig. Úgy vélte, a tegnap kigyulladt épületrész menthetetlen állapotba került, ezért állítása szerint le fogja bontatni. A keletkezett kárt tegnap estig nem sikerült felmérniük a szakértőknek, azt azonban eredményként könyvelték el, hogy a tűzoltók megakadályozták a lángok átterjedését a szomszédos épületekre.

 

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...