Leégett a volt Librisam
Utoljára módositva: 2014-03-06 11:45:40

Tegnap kigyulladt az egykori könyvforgalmazó cégnek helyet adó épület Szatmáron a Vasile Lucaciu utca 24. szám alatt, az udvarban.

 

Tegnap délután fél hat körül kigyulladt Szatmárnémetiben az Árpád (Vasile Lucaciu) utca 24. szám alatti ingatlan egy része. Hátul, az udvarban, az egykori Librisam nevű könyvforgalmazó cégnek otthont adó épületrészben keletkezett tüzet a hatóságok eddigi vizsgálatai alapján hajléktalanok okozták. Mivel a régóta üresen álló ingatlanrész helyiségeiben kartondarabok voltak felhalmozva, továbbá a réteges tetőszerkezetet részben nádból alakították ki, a tűz hamar elharapózott. A szomszédok bejelentése nyomán a tűzoltók — két autóval — gyorsan a helyszínre értek, és körülbelül egy óra alatt sikerült megfékezniük a lángokat. Amint megtudtuk, az Árpád utca 24. alatti ingatlan a Zirmer Bud Kft. tulajdonát képezi, és évek óta bérlők használják a helyiségeit — többek között itt székelt a Nemzeti Parasztpárt helyi szervezete. A cég tulajdonosa, Vasile Bud elmondta: sok borsot törtek már az orra alá a hajléktalanok, akik bemásznak az üresen álló termekbe, és minden mozdíthatót ellopnak a bútoroktól kezdve a padlódeszkákig. Úgy vélte, a tegnap kigyulladt épületrész menthetetlen állapotba került, ezért állítása szerint le fogja bontatni. A keletkezett kárt tegnap estig nem sikerült felmérniük a szakértőknek, azt azonban eredményként könyvelték el, hogy a tűzoltók megakadályozták a lángok átterjedését a szomszédos épületekre.

 

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 15:00
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...