Leégett a volt Librisam
Utoljára módositva: 2014-03-06 11:45:40

Tegnap kigyulladt az egykori könyvforgalmazó cégnek helyet adó épület Szatmáron a Vasile Lucaciu utca 24. szám alatt, az udvarban.

 

Tegnap délután fél hat körül kigyulladt Szatmárnémetiben az Árpád (Vasile Lucaciu) utca 24. szám alatti ingatlan egy része. Hátul, az udvarban, az egykori Librisam nevű könyvforgalmazó cégnek otthont adó épületrészben keletkezett tüzet a hatóságok eddigi vizsgálatai alapján hajléktalanok okozták. Mivel a régóta üresen álló ingatlanrész helyiségeiben kartondarabok voltak felhalmozva, továbbá a réteges tetőszerkezetet részben nádból alakították ki, a tűz hamar elharapózott. A szomszédok bejelentése nyomán a tűzoltók — két autóval — gyorsan a helyszínre értek, és körülbelül egy óra alatt sikerült megfékezniük a lángokat. Amint megtudtuk, az Árpád utca 24. alatti ingatlan a Zirmer Bud Kft. tulajdonát képezi, és évek óta bérlők használják a helyiségeit — többek között itt székelt a Nemzeti Parasztpárt helyi szervezete. A cég tulajdonosa, Vasile Bud elmondta: sok borsot törtek már az orra alá a hajléktalanok, akik bemásznak az üresen álló termekbe, és minden mozdíthatót ellopnak a bútoroktól kezdve a padlódeszkákig. Úgy vélte, a tegnap kigyulladt épületrész menthetetlen állapotba került, ezért állítása szerint le fogja bontatni. A keletkezett kárt tegnap estig nem sikerült felmérniük a szakértőknek, azt azonban eredményként könyvelték el, hogy a tűzoltók megakadályozták a lángok átterjedését a szomszédos épületekre.

 

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...