Leégett egy bútorgyár Erdődön – Képek!
Utoljára módositva: 2014-01-15 09:56:20

Hétfőn este kevéssel éjfél előtt egy, a szellőztetőrendszerből kipattant szikrától kigyulladt az Universal Kft. erdődi bútorgyára. Leégett a csarnok teteje, hamuvá lett 700 szék, továbbá tönkrementek a gépek is. Személyi sérülés viszont nem történt.

 

Számos gép és 700 darab szék is elégett

A tűzről fél tizenkettőkor tett bejelentést az őr, azonban nem egészen húsz perc múlva, amikor a tűzoltók a helyszínre értek, már égett az egész tető. Sőt, nagyon kellett igyekezniük a tűzoltóknak ahhoz, hogy az erős szél által gerjesztett lángok ne terjedjenek át az irodákra és a faraktárra. A vészhelyzetre való tekintettel Dan Gheorge ezredes, a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének megbízott főfelügyelője összesen öt autót küldött a helyszínre szatmárnémeti központjukból, valamint egyet üzembe helyeztetett az erdődi önkéntes tűzoltók eszköztárából. Mozgósította továbbá a felügyelőség gyorsbevetési egységét, és át is vette a parancsnokságot az oltásnál. A lángokat hajnali fél négyre sikerült megfékezniük. Amint a tűzoltóság közleményéből kiderül, leégett teljesen a csarnok körülbelül 2 ezer négyzetméteres teteje, égett el faanyag, körülbelül 700 darab szék, 400 négyzetméternyi kárpit, ezer négyzetméternyi vinilin, 300 négyzetméternyi bőr, 4 köbméter szivacs, 15 köbméter deszka és 60 liter lakk. Tönkrementek a gépek is: a fűrészek, a kárpitozó, a csiszolók, a lakkozó, a termopanablak-készítő, valamint a szellőztető berendezés. A keletkezett kár eléri az 1,1 millió lejt. A tűzoltóknak sikerült megmenteniük a környező épületeket, irodákat és a fűrészáru-raktárat, melyek értékét 900 ezer lejre becsülik. Tegnapi ottjártunkkor a cég egyik vezetője elmondta: be volt biztosítva a létesítmény, így reméli, mihamarabb kézhez kapja a kártérítést, és rendbe teheti a csarnok egy részét, hogy újrakezdhessék a munkát. A gyár egyébként három éve működik, és tavaly ősszel fejezték be az épületek felújítási munkálatait. Összesen 40 alkalmazottat foglalkoztattak, a havonta legyártott 1000—1500 faragott széket pedig Magyarországon és Ukrajnában értékesítették.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...