Leégett egy bútorgyár Erdődön – Képek!
Utoljára módositva: 2014-01-15 09:56:20

Hétfőn este kevéssel éjfél előtt egy, a szellőztetőrendszerből kipattant szikrától kigyulladt az Universal Kft. erdődi bútorgyára. Leégett a csarnok teteje, hamuvá lett 700 szék, továbbá tönkrementek a gépek is. Személyi sérülés viszont nem történt.

 

Számos gép és 700 darab szék is elégett

A tűzről fél tizenkettőkor tett bejelentést az őr, azonban nem egészen húsz perc múlva, amikor a tűzoltók a helyszínre értek, már égett az egész tető. Sőt, nagyon kellett igyekezniük a tűzoltóknak ahhoz, hogy az erős szél által gerjesztett lángok ne terjedjenek át az irodákra és a faraktárra. A vészhelyzetre való tekintettel Dan Gheorge ezredes, a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének megbízott főfelügyelője összesen öt autót küldött a helyszínre szatmárnémeti központjukból, valamint egyet üzembe helyeztetett az erdődi önkéntes tűzoltók eszköztárából. Mozgósította továbbá a felügyelőség gyorsbevetési egységét, és át is vette a parancsnokságot az oltásnál. A lángokat hajnali fél négyre sikerült megfékezniük. Amint a tűzoltóság közleményéből kiderül, leégett teljesen a csarnok körülbelül 2 ezer négyzetméteres teteje, égett el faanyag, körülbelül 700 darab szék, 400 négyzetméternyi kárpit, ezer négyzetméternyi vinilin, 300 négyzetméternyi bőr, 4 köbméter szivacs, 15 köbméter deszka és 60 liter lakk. Tönkrementek a gépek is: a fűrészek, a kárpitozó, a csiszolók, a lakkozó, a termopanablak-készítő, valamint a szellőztető berendezés. A keletkezett kár eléri az 1,1 millió lejt. A tűzoltóknak sikerült megmenteniük a környező épületeket, irodákat és a fűrészáru-raktárat, melyek értékét 900 ezer lejre becsülik. Tegnapi ottjártunkkor a cég egyik vezetője elmondta: be volt biztosítva a létesítmény, így reméli, mihamarabb kézhez kapja a kártérítést, és rendbe teheti a csarnok egy részét, hogy újrakezdhessék a munkát. A gyár egyébként három éve működik, és tavaly ősszel fejezték be az épületek felújítási munkálatait. Összesen 40 alkalmazottat foglalkoztattak, a havonta legyártott 1000—1500 faragott széket pedig Magyarországon és Ukrajnában értékesítették.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...