Leégett egy bútorgyár Erdődön – Képek!
Utoljára módositva: 2014-01-15 09:56:20

Hétfőn este kevéssel éjfél előtt egy, a szellőztetőrendszerből kipattant szikrától kigyulladt az Universal Kft. erdődi bútorgyára. Leégett a csarnok teteje, hamuvá lett 700 szék, továbbá tönkrementek a gépek is. Személyi sérülés viszont nem történt.

 

Számos gép és 700 darab szék is elégett

A tűzről fél tizenkettőkor tett bejelentést az őr, azonban nem egészen húsz perc múlva, amikor a tűzoltók a helyszínre értek, már égett az egész tető. Sőt, nagyon kellett igyekezniük a tűzoltóknak ahhoz, hogy az erős szél által gerjesztett lángok ne terjedjenek át az irodákra és a faraktárra. A vészhelyzetre való tekintettel Dan Gheorge ezredes, a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének megbízott főfelügyelője összesen öt autót küldött a helyszínre szatmárnémeti központjukból, valamint egyet üzembe helyeztetett az erdődi önkéntes tűzoltók eszköztárából. Mozgósította továbbá a felügyelőség gyorsbevetési egységét, és át is vette a parancsnokságot az oltásnál. A lángokat hajnali fél négyre sikerült megfékezniük. Amint a tűzoltóság közleményéből kiderül, leégett teljesen a csarnok körülbelül 2 ezer négyzetméteres teteje, égett el faanyag, körülbelül 700 darab szék, 400 négyzetméternyi kárpit, ezer négyzetméternyi vinilin, 300 négyzetméternyi bőr, 4 köbméter szivacs, 15 köbméter deszka és 60 liter lakk. Tönkrementek a gépek is: a fűrészek, a kárpitozó, a csiszolók, a lakkozó, a termopanablak-készítő, valamint a szellőztető berendezés. A keletkezett kár eléri az 1,1 millió lejt. A tűzoltóknak sikerült megmenteniük a környező épületeket, irodákat és a fűrészáru-raktárat, melyek értékét 900 ezer lejre becsülik. Tegnapi ottjártunkkor a cég egyik vezetője elmondta: be volt biztosítva a létesítmény, így reméli, mihamarabb kézhez kapja a kártérítést, és rendbe teheti a csarnok egy részét, hogy újrakezdhessék a munkát. A gyár egyébként három éve működik, és tavaly ősszel fejezték be az épületek felújítási munkálatait. Összesen 40 alkalmazottat foglalkoztattak, a havonta legyártott 1000—1500 faragott széket pedig Magyarországon és Ukrajnában értékesítették.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...