Leégett egy bútorgyár Erdődön – Képek!
Utoljára módositva: 2014-01-15 09:56:20

Hétfőn este kevéssel éjfél előtt egy, a szellőztetőrendszerből kipattant szikrától kigyulladt az Universal Kft. erdődi bútorgyára. Leégett a csarnok teteje, hamuvá lett 700 szék, továbbá tönkrementek a gépek is. Személyi sérülés viszont nem történt.

 

Számos gép és 700 darab szék is elégett

A tűzről fél tizenkettőkor tett bejelentést az őr, azonban nem egészen húsz perc múlva, amikor a tűzoltók a helyszínre értek, már égett az egész tető. Sőt, nagyon kellett igyekezniük a tűzoltóknak ahhoz, hogy az erős szél által gerjesztett lángok ne terjedjenek át az irodákra és a faraktárra. A vészhelyzetre való tekintettel Dan Gheorge ezredes, a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének megbízott főfelügyelője összesen öt autót küldött a helyszínre szatmárnémeti központjukból, valamint egyet üzembe helyeztetett az erdődi önkéntes tűzoltók eszköztárából. Mozgósította továbbá a felügyelőség gyorsbevetési egységét, és át is vette a parancsnokságot az oltásnál. A lángokat hajnali fél négyre sikerült megfékezniük. Amint a tűzoltóság közleményéből kiderül, leégett teljesen a csarnok körülbelül 2 ezer négyzetméteres teteje, égett el faanyag, körülbelül 700 darab szék, 400 négyzetméternyi kárpit, ezer négyzetméternyi vinilin, 300 négyzetméternyi bőr, 4 köbméter szivacs, 15 köbméter deszka és 60 liter lakk. Tönkrementek a gépek is: a fűrészek, a kárpitozó, a csiszolók, a lakkozó, a termopanablak-készítő, valamint a szellőztető berendezés. A keletkezett kár eléri az 1,1 millió lejt. A tűzoltóknak sikerült megmenteniük a környező épületeket, irodákat és a fűrészáru-raktárat, melyek értékét 900 ezer lejre becsülik. Tegnapi ottjártunkkor a cég egyik vezetője elmondta: be volt biztosítva a létesítmény, így reméli, mihamarabb kézhez kapja a kártérítést, és rendbe teheti a csarnok egy részét, hogy újrakezdhessék a munkát. A gyár egyébként három éve működik, és tavaly ősszel fejezték be az épületek felújítási munkálatait. Összesen 40 alkalmazottat foglalkoztattak, a havonta legyártott 1000—1500 faragott széket pedig Magyarországon és Ukrajnában értékesítették.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 18.
Valaki most nagyon szeretné felhívni magára a figyelmedet, és nagyon szeretné, ha segítenél neki, de sajnos nem a megfelelő módon kér. Talán nem is kér, hanem rögtön leszúr, vagy veszekedni kezd, esetleg megkérdőjelezi az igazadat. Tudd, hogy ma minden ilyen reakció valójában egy-egy segélykérés.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...