„Lefagyott a munka” a piacon
Utoljára módositva: 2016-01-21 09:17:03

Ahogy a helyzet kinéz, a szatmárnémeti Szamos-piac sem lesz felújítva határidőre és ha így dolgoznak a Carpaţi lakótelepi piacon is, az sem lesz átadva a február végi határidőre.

Idő előtt kiköltöztették az árusokat és a termelőket a Szamos-piaci csarnokból, de hiába bocsátotta azt a kivitelező rendelkezésére a piacgondnokság, máig sem kezdték meg a munkát. Késik a fedetlen, a Prahovei utcai oldalon lévő „nagyplacc” befejezése is, ezzel kapcsolatban eredetileg arról volt szó, hogy december végére készen lesz, de nem lett. Ennek a munkálatnak a megrendelője a polgármesteri hivatal, úgyhogy számonkérni sem tudja rajtuk a késést a piacvezetés.

Másképp telik az idő a csarnokból kiköltöztetett kereskedők és termelők mint a piacvezetés számára, előbbiek szerint már harmadik hete nincsenek megszokott helyükön, de a panaszaik nyomán megkeresett piacgondnok szerint ma van tizedik napja, hogy kiürítették a régi építésű központi csarnokot. Az árusok egy része a piac hátsó traktusában, a szabad ég alatt kapott helyet, a virágárusok a csarnok emeletére, egy hónapok óta üresen álló fedett, zárt, de fűtetlen csarnokba költöztek. Nekik muszáj volt alternatívát találniuk a piacgondnok ajánlatára, aki a szabad ég alatt adott volna nekik helyet addig, míg tartanak a munkák, a fagyban azonban hamar tönkrement volna a vágott virág, így muszáj volt fedett, fagytól védett helyre húzódniuk. Szerződés nem lesz kötve az új helyre költöztetett árusokkal addig, amíg be nem fejezik a felújítást, a piacgondnokság így védi magát attól, hogy valamelyik kereskedő a szerződésbe foglalt árusítási körülményekre vonatkozó kötelezettségek be nem tartása miatt panaszt tegyen a piacfelügyelet ellen.

Ideiglenesen az emeletre költöztek a Szamos-piac virágárusai

Sorin Stănean, a Szamos-piac vezetője lapunknak elmondta, a virágárusoknak a nagypiacon is ajánlott fel helyet a munkák befejeztéig, azonban senki nem akarta elhagyni a megszokott helyét és a vevőkört, ezért maradtak inkább a Szamos piacon. Stănean elmondta még, hiába a központi piacgondnokság a megrendelője a csarnokon belül végzett munkálatoknak, nem tudja előírni a kivitelezőnek, hogy mikor mit dolgozzon. Három hónap áll a rendelkezésükre a belső felújítási munkálatok befejezésére, csak ha ez lejár, akkor lehet számon kérni rajtuk a késést. „Április 11. előtt akkor sem lehet nógatni őket, ha egész nap kávéznak meg cigarettáznak, vagy ha a munkatelepre sem dugják az orrukat. Azt pedig nem tehettem meg, hogy gyanakodva arra, hogy késve kezdik a munkát, ne költöztessem ki az árusokat a földszintről, mert ha mégis megkezdték volna e hó 11-ikén a munkát, én lettem volna a ludas” — magyarázta Stănean.

A munka menetéről egy építkezésvezető rendelkezik, aki azon az állásponton van, hogy először a fedetlen piacrész befedését kell befejezni, illetve ezzel párhuzamosan a csatornák lefektetést ugyanitt. Utóbbit állítólag két nap alatt befejezik és áttérnek az épület belső felújítására, kint pedig ezzel párhuzamosan — várhatóan két hétig — a tetőt emelik majd a tervezett magasságba. Stănean biztos benne, hogy a kültéri munkák két fázisát még ma megkezdik.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...