„Lefagyott a munka” a piacon
Utoljára módositva: 2016-01-21 09:17:03

Ahogy a helyzet kinéz, a szatmárnémeti Szamos-piac sem lesz felújítva határidőre és ha így dolgoznak a Carpaţi lakótelepi piacon is, az sem lesz átadva a február végi határidőre.

Idő előtt kiköltöztették az árusokat és a termelőket a Szamos-piaci csarnokból, de hiába bocsátotta azt a kivitelező rendelkezésére a piacgondnokság, máig sem kezdték meg a munkát. Késik a fedetlen, a Prahovei utcai oldalon lévő „nagyplacc” befejezése is, ezzel kapcsolatban eredetileg arról volt szó, hogy december végére készen lesz, de nem lett. Ennek a munkálatnak a megrendelője a polgármesteri hivatal, úgyhogy számonkérni sem tudja rajtuk a késést a piacvezetés.

Másképp telik az idő a csarnokból kiköltöztetett kereskedők és termelők mint a piacvezetés számára, előbbiek szerint már harmadik hete nincsenek megszokott helyükön, de a panaszaik nyomán megkeresett piacgondnok szerint ma van tizedik napja, hogy kiürítették a régi építésű központi csarnokot. Az árusok egy része a piac hátsó traktusában, a szabad ég alatt kapott helyet, a virágárusok a csarnok emeletére, egy hónapok óta üresen álló fedett, zárt, de fűtetlen csarnokba költöztek. Nekik muszáj volt alternatívát találniuk a piacgondnok ajánlatára, aki a szabad ég alatt adott volna nekik helyet addig, míg tartanak a munkák, a fagyban azonban hamar tönkrement volna a vágott virág, így muszáj volt fedett, fagytól védett helyre húzódniuk. Szerződés nem lesz kötve az új helyre költöztetett árusokkal addig, amíg be nem fejezik a felújítást, a piacgondnokság így védi magát attól, hogy valamelyik kereskedő a szerződésbe foglalt árusítási körülményekre vonatkozó kötelezettségek be nem tartása miatt panaszt tegyen a piacfelügyelet ellen.

Ideiglenesen az emeletre költöztek a Szamos-piac virágárusai

Sorin Stănean, a Szamos-piac vezetője lapunknak elmondta, a virágárusoknak a nagypiacon is ajánlott fel helyet a munkák befejeztéig, azonban senki nem akarta elhagyni a megszokott helyét és a vevőkört, ezért maradtak inkább a Szamos piacon. Stănean elmondta még, hiába a központi piacgondnokság a megrendelője a csarnokon belül végzett munkálatoknak, nem tudja előírni a kivitelezőnek, hogy mikor mit dolgozzon. Három hónap áll a rendelkezésükre a belső felújítási munkálatok befejezésére, csak ha ez lejár, akkor lehet számon kérni rajtuk a késést. „Április 11. előtt akkor sem lehet nógatni őket, ha egész nap kávéznak meg cigarettáznak, vagy ha a munkatelepre sem dugják az orrukat. Azt pedig nem tehettem meg, hogy gyanakodva arra, hogy késve kezdik a munkát, ne költöztessem ki az árusokat a földszintről, mert ha mégis megkezdték volna e hó 11-ikén a munkát, én lettem volna a ludas” — magyarázta Stănean.

A munka menetéről egy építkezésvezető rendelkezik, aki azon az állásponton van, hogy először a fedetlen piacrész befedését kell befejezni, illetve ezzel párhuzamosan a csatornák lefektetést ugyanitt. Utóbbit állítólag két nap alatt befejezik és áttérnek az épület belső felújítására, kint pedig ezzel párhuzamosan — várhatóan két hétig — a tetőt emelik majd a tervezett magasságba. Stănean biztos benne, hogy a kültéri munkák két fázisát még ma megkezdik.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...