Legszentebb éj a Székesegyházban
Utoljára módositva: 2015-12-15 09:26:14

Öröm vasárnapján feledhetetlen örömben volt része a szatmárnémeti székesegyházat zsúfoltságig megtöltő hallgatóságnak, ahol immár nyolcadik alkalommal „nyújtotta át” ajándékát ünnepi, adventi kóruskoncert formájában és tette még szebbé a várakozást a Szatmári Református Egyházmegye Lelkész- és Gyermekkórusa, Higyed Gyöngyi karnagy, egyházmegyei zenei előadó vezényletével és a Quasi Cosi Quartett (Kovács Emőke, Mija Alina, hegedű, Budeanu Dávid, brácsa és Cătălin Dan, cselló) közreműködésével.

Nyolcadik alkalommal tartottak adventi ünnepi koncertet

Az est mottójául választott „Legszentebb éj” a felnőttkórus kezdő énekének első sora is volt egyben — az éj amúgy a sötétség birodalma, de a szentségét az isteni ragyogásban kapja: oszlik a homály, csodás fényesség árad szerteszét. „Sötét napi híradások között, homályos holnap kételyében a jelenlévők visszatérhettek a szó és a dallam félelmet oszlató szent egyszerűségében a legnagyszerűbb biztatáshoz: örömhír zengett, Megváltó született! Ez evangélium, és ennél több nem is kell!” — fogalmazott Higyed János Szatmár-Kültelki lelkipásztor.

Kovács Sándor, a Szatmári Református Egyházmegye esperese, házigazdaként pedig Hársfalvi Ottó általános helynök, szatmári római katolikus főesperes köszönte meg a kórus felemelő szolgálatát, ami öröm vasárnapján még boldogabbá tette a templomot megtöltő jelenlévőket, akik áhítattal hallgatva tapasztalhatták a kórusok összhangját, Bach, Haydn, Gazzani és a népi gyűjtésű dalok egymástól oly távol álló és mégis oly csodálatosan egybefonódó dallamait. A koncert végén közösen kántált a közönség is a fellépőkkel, majd a kórusok minden tagja áldott, békés, boldog karácsonyt kívánt, megköszönve mindenkinek, aki elérkezett a koncertre, s egyben reményüket fejezve ki: Szatmárnémeti városának és Szatmár megyének lakói még sok ilyen alkalmon vehetnek részt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 7.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...