Légy felkészülve!
Utoljára módositva: 2018-09-10 12:21:14

Második alkalommal állomásozott Szatmár megyében a rohammentő-szolgálat és katasztrófavédelem karavánja, melynek célja a lakosság felkészítése egyrészt a katasztrófahelyzetekre (tűzvész, földrengés, árvíz), másrészt a legelemibb elsősegélynyújtási manőverekre való megtanítása, amelyek életet menthetnek, amíg megérkezik a szaksegítség.

A hatalmas, piros kamion — SMURD-mobilközpont, amely negyven férőhelyes teremmé alakult át — szombaton Szatmárnémetiben, az Auchan áruház parkolójában, vasárnap pedig Nagykárolyban, a Román Katona Emlékművével szemben várta az érdeklődőket. A komplex „felkészítés” részeként a szakemberek ismertették, milyen természeti katasztrófák sújthatják a környéken élőket, majd elmagyarázták, hogy földrengésekkor, áradásokkor és tűzesetekkor miként kell viselkedni, valamint arra is kitértek, tűzesetkor hogyan kell segítséget kérni, azaz a 112-es egységes segélyhívón való bejelentéskor milyen fontos információkat kell megadni annak érdekében, hogy a lánglovagok mielőbb a helyszínre érjenek (ez különösen a sokszor utcanevek nélküli, összevissza házszámozott vidéki települések, illetve erdő- és legelőtüzek esetében nagyon fontos), és természetesen a megfelelő felszerelés se hiányozzon (például jó tudniuk, hogy a helyszínen nincs semmiféle vízforrás, vagy csak nagyobb távolságra található).

A képzésen videón, majd élőben is bemutatták az alapszintű újraélesztési technikákat, amelyeket szükség esetén addig kell alkalmazni, amíg a mentőcsapat a helyszínre ér.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...