Légy felkészülve!
Utoljára módositva: 2018-09-10 12:21:14

Második alkalommal állomásozott Szatmár megyében a rohammentő-szolgálat és katasztrófavédelem karavánja, melynek célja a lakosság felkészítése egyrészt a katasztrófahelyzetekre (tűzvész, földrengés, árvíz), másrészt a legelemibb elsősegélynyújtási manőverekre való megtanítása, amelyek életet menthetnek, amíg megérkezik a szaksegítség.

A hatalmas, piros kamion — SMURD-mobilközpont, amely negyven férőhelyes teremmé alakult át — szombaton Szatmárnémetiben, az Auchan áruház parkolójában, vasárnap pedig Nagykárolyban, a Román Katona Emlékművével szemben várta az érdeklődőket. A komplex „felkészítés” részeként a szakemberek ismertették, milyen természeti katasztrófák sújthatják a környéken élőket, majd elmagyarázták, hogy földrengésekkor, áradásokkor és tűzesetekkor miként kell viselkedni, valamint arra is kitértek, tűzesetkor hogyan kell segítséget kérni, azaz a 112-es egységes segélyhívón való bejelentéskor milyen fontos információkat kell megadni annak érdekében, hogy a lánglovagok mielőbb a helyszínre érjenek (ez különösen a sokszor utcanevek nélküli, összevissza házszámozott vidéki települések, illetve erdő- és legelőtüzek esetében nagyon fontos), és természetesen a megfelelő felszerelés se hiányozzon (például jó tudniuk, hogy a helyszínen nincs semmiféle vízforrás, vagy csak nagyobb távolságra található).

A képzésen videón, majd élőben is bemutatták az alapszintű újraélesztési technikákat, amelyeket szükség esetén addig kell alkalmazni, amíg a mentőcsapat a helyszínre ér.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 19.
Jó lenne tudatosítanod, a verseny spirituális szempontból nem létezik. Nem kell legyőznöd senkit, és nem kell elvenned semmit senkitől. Az élet folyamatosan tolja eléd a lehetőségeket, és folyamatosan tolja eléd mindazt, amire szükséged van. Figyeld meg, ahogy ma estig minden szükséges felbukkan az életedben.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...