Legyen kutyája ápolt és egészséges!
Utoljára módositva: 2014-06-24 16:22:41

 

Teljes körű szolgáltatást nyújtunk kedvencének,

tehát…négylábú barátjuk barátai vagyunk!

 

A kutyák folyamatos ápolása nagyon fontos, nemcsak a szép megjelenés, hanem az egészségügyi problémák elkerülése miatt is. Nem is gondolnánk mennyi bőrprobléma alakulhat ki az elhanyagolt szőrzet alatt. Nyilvánvalóan a hosszú szőrű, kozmetika igényes fajták esetében ez különösen fontos tényező. Ha úgy érzi, hogy a kutyusa is megérdemli a szakszerű ápolást, sok szeretettel vár mindenkit a Jim&Gio Kutyakozmetika Szatmárnémetiben, ahol a kozmetikán kívül Dr. Edei Gyula állatorvos szolgáltatásait is igénybe vehetik az kutyák gazdái. A megfelelő ápolás szép külsőt és jó közérzetet kölcsönöz az állatnak. Hogy milyen gyakran kell ápolni a kutya szőrét, az a kutya méretétől, fajtájától, és a szőrzet típusától függ.

Sokan azt gondolják, pénzt spórolhatnak azzal, ha otthon kozmetikázzák a kutyát, de nem mindegy hogyan tesszük. Az otthoni rendszeres ápolás mellett fontos szakemberhez is elvinni az állatot. A Jim&Gio szalonban képzett kutyakozmetikus gondoskodik arról, hogy a kutya szakszerű ápolást kapjon. Arra törekszenek, hogy kedvence a lehető legkíméletesebb módon, minimális stressz és maximális odafigyelés mellett szépüljön. A kutyakozmetikában kizárólag professzionális, hypoallergén termékekkel kezelik az ebek szőrzetét, mindig figyelve arra, hogy a házikedvenc ne traumaként élje meg a szépülést. Igény eseteén „pet-taxi” szolgáltatás is igénybe vehető, háztól-szalonig, szalontól-házig szállítják a kiskedvencet.

Dr. Erdei Gyula állatorvos szerint nemcsak esztétikai okok miatt szükséges a kutyák szőrzetének megfelelő ápolása, hiszen számtalan bőrbetegségtől, allergiás tünettől óvjuk meg kedvencünket. Amennyiben az említett panaszok már jelentkeztek, akkor tanácsolt állatorvoshoz fordulni. Gyakori probléma, főként a nyári időszakban az ún. toklász (fűféle) beágyazódása a kutya szőrzetébe. Tulajdonsága, hogy mindig előre halad, befurakodik a jószág bőrébe a szőrzetén keresztül, ahol aztán gyulladást eredményez. A kutyák szőrzetének ápolásával megelőzhetjük, hogy kedvencünk kullancsoktól és más külső parazitáktól fertőzést kapjon el, hiszen így idejében felfedezhetjük őket.

Az állatorvosi rendelőben Dr. Erdei Gyula szaktudása révén bármilyen, a nyári szezonra jellemző betegség kezelésében segíséget kapnak a gazdik, így nyugodtan sétáltathatják a kedvenceket a szabadban.

Felelős állattartás mikrochippel

Március közepe óta kötelező mikrochippel ellátni a kutyákat. A mikrochip, illetve az általa hordozott kód az állatok legkorszerűbb és legbiztonságosabb azonosítója, amelyet az állatorvos ültet be a kutya bőre alá. A rizsszem méretű kapszulát az állat a későbbiek során nem észleli, semmilyen zavaró károsodást vagy problémát nem okoz. A chipben tárolt kódot bármelyik állatorvos le tudja olvasni, és a hozzá kapcsolódó adatbázissal gyakorlatilag azonnal azonosítja is a talált kutya gazdáját. A mikrochipre utazás során is feltétlen szükség van. Az Európai Unió országaiba utazó állatok azonosításához az állatútlevél mellett kötelező a mikrochip megléte is.

A szatmárnémeti Ioan Slavici és a Milleniului utcák sarkán található kutyakozmetika és állatorvosi rendelő előzetes jelentkezés alapján fogadja a kedvenceket, melyhez hívja a 0740361928-as (kozmetika), illetve a 0727499507-es (állatorvos) telefonszámot!

IDE kattintva látogasson el a kutyakozmetika facebook oldalára is!

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...