Legyünk a lányok mellett: kezdődik a rájátszás
Utoljára módositva: 2019-04-03 15:35:17

Csütörtökön 18 órától a Both Katalin Sportteremben fogadja a Szatmárnémeti VSK a Kolozsvári Universitatea csapatát a Nemzeti Liga rájátszásának negyeddöntős párharcának első mérkőzésén.

Nagy szükségük van a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdázóinak a szatmáriak támogatására azok után, ahogy elbántak a szövetség küldöttei velük Sepsiszentgyörgyön, a Román Kupa döntőjében.

Feledni az ottani fiaskót, és erre nagyon jó alkalom nyílik ma és holnap, amikor Maikel Lopez vezetőedző gárdája a Kolozsvári Universitatea ellen játssza a rájátszás három győzelemig tartó negyeddöntőjének az első két meccsét. Mindkét találkozót idehaza, a Both Katalin Sportteremben rendezik, az első meccs pedig 18 órakor fog kezdődni.

Mint arról beszámoltunk, a VSK ebben az idényben magabiztos győzelmeket aratott a kincses város csapata ellen, a legutóbbi szatmári játékon pedig 105–41-es hazai siker született. A rájátszásban is a VSK a favorit, és ehhez méltón, egy hét alatt eldöntheti a továbbjutást. A második meccset pénteken 17 órától játsszák, a harmadik találkozóra pedig jövő pénteken kerül sor. A kiírásban további két találkozó szerepel még, de vélhetően ezekre már nem lesz szükség, a VSK ugyanis megnyeri az első három meccset, és továbbjut.

Maikel Lopez keretében minden lány játékra jelentkezik. Remélhetően ez a meccs jelenti majd a „visszatérést” Dlesha L’loydnak is, aki egy sérülés miatt közel két hetet hagyott ki a kupadöntő előtt, de hétvégi játéka hagyott némi elégedetlenséget. Nem is játszott sokat: a Konstanca elleni elődöntőben 10, a Sepsi elleni fináléban 5 percet játszott, és összesen 2 pontot szerzett. Ez alaposan rontott a statisztikáján, hiszen a sérülése előtti meccseken átlagban 15 pontot szerzett, és a keret alapjátékosa volt. 21 ponttal döntős szerepe volt az aradiak elleni januári győzelemnek, februárban a Târgovișténak 22-öt vágott, majd február végén, a brassóiak elleni győzelmen dupla-dupla teljesítménnyel (14 pont, 10 lepttanó) a mezőny legjobbja volt 23 pontos hatékonysági mutatóval.

A kolozsváriak elleni győzelem borítékolható, és éppen az ilyen meccsek lehet alkalmas, hogy újabb lendületet adjon L’loydnak.

Természetesen a többi lány sem dőlhet hátra. Most már minden tempóvesztés számíthat a végén, innen már száz százalékon kell teljesíteni a bajnokság utolsó meccséig. Remélhetően, ez utóbbi mérkőzés a VSK első bajnoki címét hozza majd – hiszen ez a cél. Addig viszont még közel egy tucat meccset meg kell nyerni.

A Szatmárnémeti VSK – Kolozsvári Universitatea párharc csütörtöki találkozója 18 órakor kezdődik a Both Katalin Sportteremben.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, rájátszás, negyeddöntő

Felsőház

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC – Nagyváradi CSU

Szatmárnémeti VSK – Kolozsvári Universitatea

Brassói CSTBv Olimpia – Phoenix Știința Konstanca

Aradi FCC ICIM – CSM Târgoviște.

Az alsóház állása

9. Rapid Bukarest 5 pont/3 mérkőzés, 10. Marosvásárhelyi VSK 4/2, 11. Kézdivásárhelyi SE 3/2, 12. Agronomia Bukarest 3/2, 13. CSM Alexandria 3/3.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...