Lehet-e útra építeni?
Utoljára módositva: 2014-07-01 17:44:25

Útra épült ház miatt a tulajdonosok nem tudják telkeiket megközelíteni.

Sorin Oros segítséget kért a prefektusi fogadóórán

A tegnap tartott prefektusi fogadóórán Eugeniu Avram kormánybiztos távollétében Altfatter Tamás alprefektus és Cosmin Dorle, a prefektusi hivatal közigazgatási és jogi osztályának vezetője hallgatták meg a panaszosokat. Nem kicsi volt a jelenlevők meglepetése, amikor a meghallgatásra feliratkozottak között Sorin Oros, az Északi Színház egykori igazgatójának neve is feltűnt. Oros elmondta, azért kért meghallgatást, mert május 21-i időponttal iktatták a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban azt a beadványát, melyben a színház igazgatói tisztségére kiírt versenyvizsga lebonyolításának módját sérelmezte. Panaszára azóta sem kapott választ. Altfatter elmondta, a prefektusi hivatal is kérte a polgármesteri hivatal álláspontját az ügyben, melyet a napokban kaptak meg. Azt követően, hogy elemzik a válaszlevelet, a prefektusi hivatal megfogalmazza álláspontját, melyet még e hét folyamán eljuttatnak Sorin Oroshoz.

A községi legelők problémája a fogadóórákon észrevételezett állandó témák közé tartozik. Tegnap oláhgyűrűsi és mezőteremi állattartók sérelmezték, hogy gond van a legelők elosztása és használata körül. Dorle mindkét esetben azt kérte, hogy írásban jelezzék a prefektusi hivatalnak a problémákat, s a jogászok minden bejelentést kivizsgálnak majd.

Ilyen is van

Érdekes panasszal érkeztek a fogadóórára a szatmárnémeti Alecu Russo utca környékén telekkel rendelkező személyek. Elmondták, hogy ők a 2000-es évek eleje óta használják telkeiket, ám 2011-ben azt vették észre, hogy a három útból, melyeken addig megközelítették telkeiket, egy sem maradt. Az egyiket eladták, mondván, hogy magántulajdonban van az illető terület, a másikat bekebelezték az övezeti városrendezési terv (PUZ) kidolgozása során, míg a harmadikra egy házat építettek. Többször is kérték az ügy tisztázását, ám a polgármesteri hivatal munkatársa azt mondja, lehetetlen, hogy az útra építettek volna ingatlant, mint ahogy az is elképzelhetetlen, hogy a hatméteres árkot egy építtető betömte, s körbekerítette, sőt időközben az ottani telek tulajdonosa melegházat épített az árokra. Dorel Coica polgármester közbenjárására a sáncot használatba adták a panaszosoknak, hogy azt használják útként. Ám amikor elkezdték a törmeléket elegyengetni, hogy autóval is tudjanak ott közlekedni, a helyi rendőrök írásos figyelmeztetésben részesítették a lakosokat, s felszólították őket, hogy egy héten belül szállítsák el a törmeléket az árokból, ellenkező esetben 500 lejre bírságolják őket. Dorle és Altfatter azt kérték, hogy petíció formájában adják le a prefektusi hivatalnak panaszukat, s a lehető legrövidebb időn belül kivizsgálják a panaszt.

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...