Lehet-e útra építeni?
Utoljára módositva: 2014-07-01 17:44:25

Útra épült ház miatt a tulajdonosok nem tudják telkeiket megközelíteni.

Sorin Oros segítséget kért a prefektusi fogadóórán

A tegnap tartott prefektusi fogadóórán Eugeniu Avram kormánybiztos távollétében Altfatter Tamás alprefektus és Cosmin Dorle, a prefektusi hivatal közigazgatási és jogi osztályának vezetője hallgatták meg a panaszosokat. Nem kicsi volt a jelenlevők meglepetése, amikor a meghallgatásra feliratkozottak között Sorin Oros, az Északi Színház egykori igazgatójának neve is feltűnt. Oros elmondta, azért kért meghallgatást, mert május 21-i időponttal iktatták a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban azt a beadványát, melyben a színház igazgatói tisztségére kiírt versenyvizsga lebonyolításának módját sérelmezte. Panaszára azóta sem kapott választ. Altfatter elmondta, a prefektusi hivatal is kérte a polgármesteri hivatal álláspontját az ügyben, melyet a napokban kaptak meg. Azt követően, hogy elemzik a válaszlevelet, a prefektusi hivatal megfogalmazza álláspontját, melyet még e hét folyamán eljuttatnak Sorin Oroshoz.

A községi legelők problémája a fogadóórákon észrevételezett állandó témák közé tartozik. Tegnap oláhgyűrűsi és mezőteremi állattartók sérelmezték, hogy gond van a legelők elosztása és használata körül. Dorle mindkét esetben azt kérte, hogy írásban jelezzék a prefektusi hivatalnak a problémákat, s a jogászok minden bejelentést kivizsgálnak majd.

Ilyen is van

Érdekes panasszal érkeztek a fogadóórára a szatmárnémeti Alecu Russo utca környékén telekkel rendelkező személyek. Elmondták, hogy ők a 2000-es évek eleje óta használják telkeiket, ám 2011-ben azt vették észre, hogy a három útból, melyeken addig megközelítették telkeiket, egy sem maradt. Az egyiket eladták, mondván, hogy magántulajdonban van az illető terület, a másikat bekebelezték az övezeti városrendezési terv (PUZ) kidolgozása során, míg a harmadikra egy házat építettek. Többször is kérték az ügy tisztázását, ám a polgármesteri hivatal munkatársa azt mondja, lehetetlen, hogy az útra építettek volna ingatlant, mint ahogy az is elképzelhetetlen, hogy a hatméteres árkot egy építtető betömte, s körbekerítette, sőt időközben az ottani telek tulajdonosa melegházat épített az árokra. Dorel Coica polgármester közbenjárására a sáncot használatba adták a panaszosoknak, hogy azt használják útként. Ám amikor elkezdték a törmeléket elegyengetni, hogy autóval is tudjanak ott közlekedni, a helyi rendőrök írásos figyelmeztetésben részesítették a lakosokat, s felszólították őket, hogy egy héten belül szállítsák el a törmeléket az árokból, ellenkező esetben 500 lejre bírságolják őket. Dorle és Altfatter azt kérték, hogy petíció formájában adják le a prefektusi hivatalnak panaszukat, s a lehető legrövidebb időn belül kivizsgálják a panaszt.

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...