Lehet-e útra építeni?
Utoljára módositva: 2014-07-01 17:44:25

Útra épült ház miatt a tulajdonosok nem tudják telkeiket megközelíteni.

Sorin Oros segítséget kért a prefektusi fogadóórán

A tegnap tartott prefektusi fogadóórán Eugeniu Avram kormánybiztos távollétében Altfatter Tamás alprefektus és Cosmin Dorle, a prefektusi hivatal közigazgatási és jogi osztályának vezetője hallgatták meg a panaszosokat. Nem kicsi volt a jelenlevők meglepetése, amikor a meghallgatásra feliratkozottak között Sorin Oros, az Északi Színház egykori igazgatójának neve is feltűnt. Oros elmondta, azért kért meghallgatást, mert május 21-i időponttal iktatták a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban azt a beadványát, melyben a színház igazgatói tisztségére kiírt versenyvizsga lebonyolításának módját sérelmezte. Panaszára azóta sem kapott választ. Altfatter elmondta, a prefektusi hivatal is kérte a polgármesteri hivatal álláspontját az ügyben, melyet a napokban kaptak meg. Azt követően, hogy elemzik a válaszlevelet, a prefektusi hivatal megfogalmazza álláspontját, melyet még e hét folyamán eljuttatnak Sorin Oroshoz.

A községi legelők problémája a fogadóórákon észrevételezett állandó témák közé tartozik. Tegnap oláhgyűrűsi és mezőteremi állattartók sérelmezték, hogy gond van a legelők elosztása és használata körül. Dorle mindkét esetben azt kérte, hogy írásban jelezzék a prefektusi hivatalnak a problémákat, s a jogászok minden bejelentést kivizsgálnak majd.

Ilyen is van

Érdekes panasszal érkeztek a fogadóórára a szatmárnémeti Alecu Russo utca környékén telekkel rendelkező személyek. Elmondták, hogy ők a 2000-es évek eleje óta használják telkeiket, ám 2011-ben azt vették észre, hogy a három útból, melyeken addig megközelítették telkeiket, egy sem maradt. Az egyiket eladták, mondván, hogy magántulajdonban van az illető terület, a másikat bekebelezték az övezeti városrendezési terv (PUZ) kidolgozása során, míg a harmadikra egy házat építettek. Többször is kérték az ügy tisztázását, ám a polgármesteri hivatal munkatársa azt mondja, lehetetlen, hogy az útra építettek volna ingatlant, mint ahogy az is elképzelhetetlen, hogy a hatméteres árkot egy építtető betömte, s körbekerítette, sőt időközben az ottani telek tulajdonosa melegházat épített az árokra. Dorel Coica polgármester közbenjárására a sáncot használatba adták a panaszosoknak, hogy azt használják útként. Ám amikor elkezdték a törmeléket elegyengetni, hogy autóval is tudjanak ott közlekedni, a helyi rendőrök írásos figyelmeztetésben részesítették a lakosokat, s felszólították őket, hogy egy héten belül szállítsák el a törmeléket az árokból, ellenkező esetben 500 lejre bírságolják őket. Dorle és Altfatter azt kérték, hogy petíció formájában adják le a prefektusi hivatalnak panaszukat, s a lehető legrövidebb időn belül kivizsgálják a panaszt.

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 17.
Bár Ön egyébként is szereti, ha elismerik érdemeit, most olyan pozitív visszajelzéseket kap, hogy nem akar hinni a fülének és szinte zavarba jön a bókoktól.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...