Lehet nyelvvizsgázni Nagykárolyban is
Utoljára módositva: 2014-01-15 11:42:11

Március 22-én első alkalommal rendeznek Cambridge nyelvvizsgát a Nagykárolyi Elméleti Líceumban. Március 10-ig lehet beiratkozni.

 

Tegnap előzetes felmérő tesztet tartottak a líceumban

A Nagykárolyi Elméleti Líceum is bekerült azon oktatási intézmények közé, amelyekben lehetőség nyílik a világszerte elismert Cambridge nyelvvizsga letételére. Ez ügyben a líceum az elmúlt év őszén írta alá az együttműködési szerződést a nagyváradi Eurolingva Vizsgaközponttal. Mák Lilla angol szakos tanár tájékoztatása szerint első alkalommal március 22-én rendezik meg a közép- és felsőfokú vizsgát, amelynek beiratkozási határideje március 10.

„Ioana Pantor, a nagyváradi Eurolingva nyelvvizsgaközpont képviselője keresett meg minket, így vele kötöttük meg a szerződést, idéntől pedig — amennyiben sikerül — évente több alkalommal is lesz Cambridge nyelvvizsga iskolánkban” — nyilatkozta Mák Lilla, aki hozzátette, hogy a márciusi alkalmat követően júniusban és októberben szerveznének nyelvvizsgát.

Az első nyelvvizsga, amint azt említettük, március 22-én lesz megtartva. A beiratkozás tekintetében megkérik a diákokat és más vizsgázni kívánokat, hogy szándékukat még a beiratkozási határidő (március 10.) előtt jelezzék Mák Lilla (0744-101198), vagy Prógli Réka (0756-091298) angoltanároknál, ugyanis minél hamarabb választ kell adjanak a nyelvvizsgaközpontnak, hogy hányan jelentkeznek. A beiratkozás egyébként fejenként 500 lejbe kerül, amennyiben viszont 15-nél több jelentkező lesz, az említett összeg 450-re csökken.

Mák Lilla hozzátette, hogy a líceumban nyelvvizsgacentrikus angolnyelv-oktatás zajlik, amelyhez a Cambridge nyelvvizsgára felkészítő tankönyveket használnak. Emellett a nyelvvizsgák előtt előzetes felmérő teszteket fognak tartani (ottjártunkkor is több diák vett részt a márciusi vizsga felmérő tesztjén), ugyanis a tesztek alapján az oktatók közölni tudják a diákokkal, hogy érdemes-e beiratkozni a nyelvvizsgára, vagy még tanulniuk kell.

Zsidó Sándor iskolaigazgató is örül, hogy ezentúl az Elméleti Líceumban is lehetőség nyílik a Cambridge nyelvvizsga letételére, nem kell a diákoknak más városokba elutazniuk ez ügyben. Ahogyan elmondta: „Mindenkinek tudnám ajánlani, hogy vegyen részt a nyelvvizsgán, mivel az angol nyelv ismerete a mai Európában elengedhetetlen.”

 

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...