Lehet nyelvvizsgázni Nagykárolyban is
Utoljára módositva: 2014-01-15 11:42:11

Március 22-én első alkalommal rendeznek Cambridge nyelvvizsgát a Nagykárolyi Elméleti Líceumban. Március 10-ig lehet beiratkozni.

 

Tegnap előzetes felmérő tesztet tartottak a líceumban

A Nagykárolyi Elméleti Líceum is bekerült azon oktatási intézmények közé, amelyekben lehetőség nyílik a világszerte elismert Cambridge nyelvvizsga letételére. Ez ügyben a líceum az elmúlt év őszén írta alá az együttműködési szerződést a nagyváradi Eurolingva Vizsgaközponttal. Mák Lilla angol szakos tanár tájékoztatása szerint első alkalommal március 22-én rendezik meg a közép- és felsőfokú vizsgát, amelynek beiratkozási határideje március 10.

„Ioana Pantor, a nagyváradi Eurolingva nyelvvizsgaközpont képviselője keresett meg minket, így vele kötöttük meg a szerződést, idéntől pedig — amennyiben sikerül — évente több alkalommal is lesz Cambridge nyelvvizsga iskolánkban” — nyilatkozta Mák Lilla, aki hozzátette, hogy a márciusi alkalmat követően júniusban és októberben szerveznének nyelvvizsgát.

Az első nyelvvizsga, amint azt említettük, március 22-én lesz megtartva. A beiratkozás tekintetében megkérik a diákokat és más vizsgázni kívánokat, hogy szándékukat még a beiratkozási határidő (március 10.) előtt jelezzék Mák Lilla (0744-101198), vagy Prógli Réka (0756-091298) angoltanároknál, ugyanis minél hamarabb választ kell adjanak a nyelvvizsgaközpontnak, hogy hányan jelentkeznek. A beiratkozás egyébként fejenként 500 lejbe kerül, amennyiben viszont 15-nél több jelentkező lesz, az említett összeg 450-re csökken.

Mák Lilla hozzátette, hogy a líceumban nyelvvizsgacentrikus angolnyelv-oktatás zajlik, amelyhez a Cambridge nyelvvizsgára felkészítő tankönyveket használnak. Emellett a nyelvvizsgák előtt előzetes felmérő teszteket fognak tartani (ottjártunkkor is több diák vett részt a márciusi vizsga felmérő tesztjén), ugyanis a tesztek alapján az oktatók közölni tudják a diákokkal, hogy érdemes-e beiratkozni a nyelvvizsgára, vagy még tanulniuk kell.

Zsidó Sándor iskolaigazgató is örül, hogy ezentúl az Elméleti Líceumban is lehetőség nyílik a Cambridge nyelvvizsga letételére, nem kell a diákoknak más városokba elutazniuk ez ügyben. Ahogyan elmondta: „Mindenkinek tudnám ajánlani, hogy vegyen részt a nyelvvizsgán, mivel az angol nyelv ismerete a mai Európában elengedhetetlen.”

 

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 20.
Ha némi kockázattal jár az ismerkedés, főleg ha sikerélménnyel zárul, az csak tovább növeli önbizalmát. Most sem lesz ez másként, ha megteszi az első lépést.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...