Lejár a horgásztilalom
Utoljára módositva: 2014-05-29 08:29:04

Két nap múlva lejár a romániai természetes vizeken április elsejétől érvényben lévő horgászati tilalom. Négy megyére érvényes a szatmári egyesület engedélye.

 

Május 31-én feloldják a horgászati tilalmat a romániai természetes vizeken, tehát horgászengedély birtokában szombaton nulla órától Szatmár megyében is bárhol lehet horgászni, bármilyen halra. A Szatmár Megyei Sporthorgász Egyesület éves bérletet kiváltó tagjait szívesen látják a Beszterce-Naszód, Kolozs és Máramaros megyei vizeken is, egy szimbolikus pótdíj ellenében.

 

Négy megye vizein

 

Aki most kapott kedvet a horgászathoz, kiválthatja bérletét az egyesület szatmárnémeti, Decebal utca 10. szám alatti székhelyén. A teljes árú éves bérlet ára 80 lej, a diák- és nyugdíjas bérlet pedig 50 lejbe kerül, tájékoztatta lapunkat Czumbil Tibor, az egyesület elnöke. A szatmári egyesület által kiadott horgászbérletek így a Szamos besztercei szakaszára, a máramarosi folyóvizekre, vagy a Szatmárnémetitől 150 kilométerre lévő, negyvennyolc hektáros Kolozs megyei ördöngösfüzesi tóra is szólnak. A megyén kívüli vizeken évi tizenöt lejes vagy heti másfél lejes pótdíj ellenében lehet horgászni.

 

Szabályok

 

A külföldi horgászok által is kiváltható horgászengedély négy botra szól, ennek birtokában a nap 24 órájában lehet a büntetés veszélye nélkül bármikor horgászni. A csónakból való hobbiűzés is megengedett, a hálózás viszont tilos.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...