Lejár a horgásztilalom
Utoljára módositva: 2014-05-29 08:29:04

Két nap múlva lejár a romániai természetes vizeken április elsejétől érvényben lévő horgászati tilalom. Négy megyére érvényes a szatmári egyesület engedélye.

 

Május 31-én feloldják a horgászati tilalmat a romániai természetes vizeken, tehát horgászengedély birtokában szombaton nulla órától Szatmár megyében is bárhol lehet horgászni, bármilyen halra. A Szatmár Megyei Sporthorgász Egyesület éves bérletet kiváltó tagjait szívesen látják a Beszterce-Naszód, Kolozs és Máramaros megyei vizeken is, egy szimbolikus pótdíj ellenében.

 

Négy megye vizein

 

Aki most kapott kedvet a horgászathoz, kiválthatja bérletét az egyesület szatmárnémeti, Decebal utca 10. szám alatti székhelyén. A teljes árú éves bérlet ára 80 lej, a diák- és nyugdíjas bérlet pedig 50 lejbe kerül, tájékoztatta lapunkat Czumbil Tibor, az egyesület elnöke. A szatmári egyesület által kiadott horgászbérletek így a Szamos besztercei szakaszára, a máramarosi folyóvizekre, vagy a Szatmárnémetitől 150 kilométerre lévő, negyvennyolc hektáros Kolozs megyei ördöngösfüzesi tóra is szólnak. A megyén kívüli vizeken évi tizenöt lejes vagy heti másfél lejes pótdíj ellenében lehet horgászni.

 

Szabályok

 

A külföldi horgászok által is kiváltható horgászengedély négy botra szól, ennek birtokában a nap 24 órájában lehet a büntetés veszélye nélkül bármikor horgászni. A csónakból való hobbiűzés is megengedett, a hálózás viszont tilos.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...