Lejár a horgásztilalom
Utoljára módositva: 2014-05-29 08:29:04

Két nap múlva lejár a romániai természetes vizeken április elsejétől érvényben lévő horgászati tilalom. Négy megyére érvényes a szatmári egyesület engedélye.

 

Május 31-én feloldják a horgászati tilalmat a romániai természetes vizeken, tehát horgászengedély birtokában szombaton nulla órától Szatmár megyében is bárhol lehet horgászni, bármilyen halra. A Szatmár Megyei Sporthorgász Egyesület éves bérletet kiváltó tagjait szívesen látják a Beszterce-Naszód, Kolozs és Máramaros megyei vizeken is, egy szimbolikus pótdíj ellenében.

 

Négy megye vizein

 

Aki most kapott kedvet a horgászathoz, kiválthatja bérletét az egyesület szatmárnémeti, Decebal utca 10. szám alatti székhelyén. A teljes árú éves bérlet ára 80 lej, a diák- és nyugdíjas bérlet pedig 50 lejbe kerül, tájékoztatta lapunkat Czumbil Tibor, az egyesület elnöke. A szatmári egyesület által kiadott horgászbérletek így a Szamos besztercei szakaszára, a máramarosi folyóvizekre, vagy a Szatmárnémetitől 150 kilométerre lévő, negyvennyolc hektáros Kolozs megyei ördöngösfüzesi tóra is szólnak. A megyén kívüli vizeken évi tizenöt lejes vagy heti másfél lejes pótdíj ellenében lehet horgászni.

 

Szabályok

 

A külföldi horgászok által is kiváltható horgászengedély négy botra szól, ennek birtokában a nap 24 órájában lehet a büntetés veszélye nélkül bármikor horgászni. A csónakból való hobbiűzés is megengedett, a hálózás viszont tilos.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:35
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...