Lélekben és hitben növekedni
Utoljára módositva: 2019-06-07 19:32:58

A szatmárnémeti Láncos-templomban zajlott tegnap a Szatmárnémeti Református Gimnázium nyolcadikosainak a ballagási ünnepsége. Tolnay István nagykárolyi esperes hirdetett igét.

Varga Szilárd iskolalelkész köszöntötte a diákokat, a szülőket, a pedagógusokat, a megjelent lelkipásztorokat, akik együtt örültek annak, hogy vallásórás gyermekeik az iskolában is jól teljesítettek. Tolnay István, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperesének az igehirdetése Péter apostol 3. levele 2. részének 18. versére (Hanem növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében. Néki legyen dicsőség, mind most, mind örökkön-örökké. Ámen.) épült. Az igehirdető feltette a kérdést: miért választották a most ballagó gyerekek ezt az iskolát? A kérdés azért indokolt, mert tudatosítani kell, honnan indultak, és hova érkeztek meg. Minden bizonnyal azért választották ezt az iskolát, mert az ismeretek mellett kerestek valami többet, ami nem más, mint az Istennel való találkozás, a hitben való növekedés, adta meg a választ, emlékeztetve arra, hogy az iskolai évek nagy hatással vannak a belső növekedésre. Ez az az időszak, amikor fontos a család megerősítése, az egyházban és a közösségben levő helyük megtalálása. A család mellett az iskola és a gyülekezet befolyásolja a gyermek jellemének és személyiségének a formálódását, fogalmazott a lelkipásztor, kihangsúlyozva azt is, hogy ebben a lélektelen világban nagyon fontos, hogy a fiatalok segítséget kapjanak a lélekben és hitben történő növekedésre.

Elek Kinga aligazgató megköszönte a szülőknek, hogy ezt az iskolát választották gyerekeik számára. Az iskola segítséget nyújtott és nyújt ezentúl is a gyerekek szellemi fejlődésében, a személyiségük kialakulásában. Elek Kinga azokat a népmesei hősöket állította a gyerekek példaképeivé, akik tudással és küzdelemmel mindig elérik a céljaikat.

A továbbiakban Higyed Gyöngyi tanárnő irányításával a ballagó diákok versekből és énekekből álló műsora következett, majd kiosztották a tanulmányi eredményekért járó okleveleket.

A 28 fős osztályból az első három helyezést az alábbi diákok érdemelték ki: I. hely: Simion Ádám, II. hely: Frei Barbara, III. hely: Ary Dávid és Gyulai Barbara.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...