Lelkészcsaládok látogattak a nagytarnai táborba
Utoljára módositva: 2014-09-08 10:29:54

Hálaadó istentiszteletet tartottak pénteken Nagytarnán, a jelenlévők köszönetet mondtak a Teremtő és Gondviselő Istennek az Ecosunhome — Természet és Szeretet Otthona – megvalósításáért.

 

Csűry István püspök és Kovács Sándor espereses

Habár a hivatalos megnyitó hónapokkal ezelőtt volt, a jelen levő lelkészcsaládok és a projekt megvalósítói fontosnak tartották azt, hogy istentisztelet keretén belül is áldást kérjenek a táborhelyre. Pénteken 12 órai kezdettel mintegy harminc lelkipásztor, néhány lelkészfeleség, egyházmegyei tanácsosok, nagytarnai gyülekezeti tagok, világiak és a projektben részt vevők töltötték meg a tábor konferenciatermét. Kovács Sándor, a Szatmári Református Egyházmegye esperese, az alkalom koordinátora a 95. zsoltár elolvasása után imával nyitotta meg a jeles eseményt.

 

Igehirdetés

 

Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdette az igét a Zsoltárok könyve 102. részének 17-től 21-ig terjedő szakaszai alapján: „Mivelhogy az Úr megépítette a Siont, megláttatta magát az ő dicsőségében. Odafordult a gyámoltalanok imádsága felé, és azoknak imádságát meg nem utálta. Írattassék meg ez a következő nemzedéknek, és a teremtendő nép dicsérni fogja az Urat. Mert alátekintett az ő szentségének magaslatáról; a mennyekből a földre nézett le az Úr.” Évekkel ezelőtt ki gondolta volna, hogy Nagytarnán új világ jelenik meg? — tette föl a költői kérdést a püspök. Isten meghallgatta a könyörgéseket, és megvalósult egy álom. Az építésre építéssel kell készülni, a kapcsolatok és a bizalom konstruálásával. Bátorság kell ahhoz is, hogy építve álmodjunk és a keveset is megbecsülve kell felemelni a Siont, mint Isten eszközei, nem a modern Babilon rabságában, hanem a megváltottak szabadságával. Nagytarnán az a jó, hogy nem csak a régit óvták meg, hanem újat hoztak létre.

Lelkészcsaládok a Természet és Szeretet Otthonában

Kovács Sándor esperes megható alkalomnak tartotta a hálaadó istentiszteletet, mert egy hosszú és rögös út végén megépült esperesi pályafutásának egyik nagy célja: a Természet és a Szeretet Otthona. Megköszönte a kezdeményezést és az ötletet Békéssy Erzsébetnek, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónőjének és a projektben dolgozó csapatnak: Szilágyi Kálmánnak, Bara Csabának, Geszterédi Andreának, Komáromi Istvánnak, Gáti Istvánnak, Matuz Zsoltnak, Ilonczai Zsombornak és Ionaş Mirceának.

Ezután Ilonczai Zsombor szárazberki- és iskolalelkész power pointos bemutatót tartott, képes beszámolót adva a tábor építésének gondolatától a megvalósításig, azaz a kezdetektől napjainkig. Békéssy Erzsébet beszédében hálát adott Istennek, aki az erőt adta neki eddig is, majd az esperes úrnak és Ilonczainak a kitartó munkát köszönte meg egy-egy Szodoray-Parádi Hajnalka által készített metszettel és emléklappal.

Csűry Miklós a tőle megszokott módon, egyenesen beszélt a hosszú út nehézségeiről is, de mindenképpen örömének adott hangot, hogy az ékszerdoboz elkészült, melyre vigyázni kell, és rendeltetésszerűen használni. Az egyházmegyei világi főgondnok kiemelte a Németi Református Egyházközség önzetlen és szívből jövő segítségnyújtását is.

A püspöki áldás után együtt vették jobban szemügyre a tábort a résztvevők, majd Túrterebesen szeretetvendégséggel zárult egy út, amely további utak megtételére kötelez, mert álmodni jó!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...