Lelki ajándékokban gazdag napot ígérnek a szervezők
Utoljára módositva: 2019-08-07 12:37:03

A Kossuth-kert fáinak árnyékában bemutató sátrak, finom ételek, előadás, koncert és szentmise várja a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye híveit és a más felekezetűeket.

Három éve, 2016-ban rendezték meg első alkalommal a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye napját. Az első Kossuth-kerti együttlét sikere már akkor előrejelezte, hogy lesz folytatás. És erre már csak pár napot kell várni, hiszen augusztus 10-én, szombaton újra Szatmárnémetibe, a Kossuth-kertbe érkeznek az egyházmegye papjai és hívei, hogy együtt töltsenek egy felszabadult, élményekben és lelki ajándékokban gazdag napot.

11 órától indul a program, ekkor mondja el köszöntőbeszédét Schönberger Jenő püspök, valamint megnyílnak a bemutatkozó sátrak, — szám szerint huszonhét —, plébániai közösségek, lelkiségi mozgalmak, egyházmegyei intézmények és irodák mutatják meg talentumaikat, színeiket, gazdagságukat. Közben a pódiumon plébániai csoportok váltják egymást és alakítják a hangulatot énekükkel, táncukkal.

A nap előadását a 12 órakor elimádkozott Úrangyala után P. György Alfréd MI kamiliánus atya, az osztrák tartomány provinciálisa tartja majd az Egyházmegye Napja mottója — Áraszd ránk kegyelmedet, Urunk! — kapcsán.

Ebédre 21 tűzön főznek a különböző közösségek gulyást, töltött káposztát, paprikás krumplit, csülkös babfőzeléket, sütnek strudlit, fánkot, óriáspalacsintát, készítenek kürtőskalácsot. Délután háromtól újra a plébániai csoportoké lesz a pódium, négytől Fehér Róbert és társai koncertje, majd a nagykárolyi Carmina Renascentia koncertje szórakoztatja a Kossuth-kertben levőket.

De lelki táplálékot is kínálnak mindenkinek: egész nap várja a látogatókat a Meghallgat-Lak sátor, ahol papok és szerzetesek várják lelki beszélgetésre, gyónásra a híveket. Délelőtt fél tizenkettőtől délután öt óráig, tizenhat csoport vezetésével szentségimádást tartanak a főbejárattal szembeni Szent József-templomban. A nap csúcspontja pedig a szabadtéri szentmise lesz, amelyet Schönberger Jenő püspök az egyházmegye papjaival közösen mutat be délután fél hattól.

Az Egyházmegye Napjára kicsiket és nagyokat, családokat egyaránt várnak. A felsorolt programokon kívül lesznek még gyerekfoglalkozások, gyermekjátékok, kvízjátékok, stafétajátékok, ügyességi versenyek, arcfestés, kézműves-foglalkozás, néptáncoktatás. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Napja tehát idén is szórakozásra és töltekezésre nyújt lehetőséget mindenkinek. A rendezvény megvalósítását Magyarország Kormánya Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága, Szatmár Megye Tanácsa, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a G. M. Zamfirescu Művelődési Ház támogatta.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:45
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...