Lelki gondozás és szellemi fejlődés a Refiben
Utoljára módositva: 2019-05-11 10:58:25

Nyílt napra várták a nyolcadikos diákokat tegnap a Szatmárnémeti Református Gimnáziumba, az érdeklődők betekintést nyerhettek az intézmény mindennapi életébe és aktuális ajánlataiba.

A diáktanács tagjai fogadták az érkező nyolcadikos csoportokat tegnap a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, majd pedagógusok közreműködésével programokban gazdag egy órát tölthettek az iskolában a látogatók. A történelem szakos pedagógusok bemutatták az iskola földszintjét és a könyvtárat, s közben az iskola történelméről és jelenlegi életéről beszéltek a diákoknak. Ezután lehetőség volt megnézni a tanintézmény tornatermét, majd a nyelvkabinetekben látogathatták meg az ott zajló tevékenységeket. A zeneteremben is izgalmas foglalkozás várt a diákokra, amit az iskola volt diákjának, Csatári Leila teológusnak a láthatatlan színháza követett. Az iskolai körút érintette a tanári szobát és a laboratóriumok többségét is, ahol a szaktanárokkal és az általuk tanított tárgyakkal ismerkedhettek meg a nyolcadikos diákok. Végül a díszterembe érkezett meg minden csoport, ahol előbb az iskolalelkész beszélt a gimnázium lelki életéről a tanulóknak, majd Elek Kinga igazgatóhelyettes az ősszel induló szakokról és lehetőségekről tájékoztatta a diákokat.

Ősztől némi változtatással három osztályt indít az iskola. Reál szakra 28 diákot várnak, 14-en természettudományok, 14-en pedig matematika-informatika vonalon gyarapíthatják tudásukat. Ami a teológia szakirányt illeti, ez ősztől intenzív nyelvoktatással párosul, viszont azoknak, akik ide szeretnének jelentkezni, a jövő hét folyamán részt kell venniük egy vallásfelvételin, amelyre május 14–15-én lehet beiratkozni, a vizsgát pedig május 16-án rendezik.

A harmadik osztály gazdasági profilú, amely szaklíceumi képzést biztosít, a négyéves, kereskedelemmel kapcsolatos tudományok után pedig érettségi vizsgával zárul.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...