Lelőttek egy avasi férfit
Utoljára módositva: 2019-11-12 17:20:44

A 30 éves, tartolci származású, bankkártya-csalásban gyanúsított férfit a dzsakartai rendőrök előállítás közben lőtték agyon, társa szerint túlkapásból.

Az indonéz rendőrök tetten érték a két, román állampolgárságú gyanúsítottat, egyikük, a 30 éves S. Vasile azonban ellenállt, sőt megpróbálta megszerezni az egyik rendőr fegyverét, ezért lelőtték — nyilatkozta hétfőn a dzsakartai rendőrség szóvivője, Argo Yuwono felügyelő. Az avasi férfi tettestársa, a craiovai származású C. I. azonban határozottan állítja, hogy nem tanúsítottak semmiféle ellenállást, szó sem volt arról, hogy a hatósági fegyvert akarták volna megkaparintani, a rendőrök túlkapásból „lőtték le, mint egy kutyát” s arra kéri a román külügyminisztériumot, hogy sürgősen lépjen az ügyben. Amúgy az indonéz híradók által közvetített sajtótájékoztató felvételein jól látszik az is, hogy a craiovai férfi arcát, halántékát zúzódások és hematómák borítják, jobb szeme szinte teljesen eltűnik egy óriási „monokli” alatt.

A dzsakartai rendőrök banki bejelentés nyomán indítottak nyomozást, októberben és novemberben a pénzintézet 17 ügyfele jelezte, hogy hitelkártyájáról, számlájáról eltűnt a pénze vagy annak egy jelentős része, a kár pedig meghaladja a 137 millió rúpiát (közel 42 000 lejt). A nyomozás szálai a két román állampolgárig vezettek, akiket épp akkor értek tetten, amikor egy bankautomatára szereltek fel kémkamerát és a gyanútlan hitelkártya használó PIN-kódját rögzítő szerkezetet.

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...