Lemondott a CNAIR vezérigazgatója
Utoljára módositva: 2019-07-11 10:39:48

Narcis Neaga a „román gazdaság érdekében” hozta meg döntését és mondott le tisztségéről — lépése elvileg nem kellene befolyásolja a szatmárnémeti körgyűrű munkálatainak ütemét, menetét.

Kedd este jelentette be Narcis Neaga, a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) ügyvivő vezérigazgatója, hogy lemond tisztségéről, amelyet már hosszú évek óta betöltött a CNAIR elődjének számító CNADNR élén is — és még ebben a minőségében írta alá 2015 novemberében Szatmárnémetiben a munkát elnyerő, három olasz cégből álló konzorcium vezetőjével a megyeközpont kerülőútjának megtervezéséről és megépítéséről szóló szerződést is. Lapunk megkeresésére Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester úgy fogalmazott: Neaga lemondása elvileg nem kellene akár csak a legkisebb mértékben is kihatással legyen a körgyűrű munkálataira, és nagyon reméli, hogy nem is lesz — a kivitelezés egyébként a megállapított ütemterv szerint halad, nincsenek csúszások vagy fáziskésések.

A közúti infrastruktúráért felelős társaság közleménye szerint a vezérigazgató az igazgatótanácsban folytatott megbeszélést követően, a „román gazdaság érdekében” hozta meg lemondási döntését, és Neaga pontosította azt is: négymilliárd euró értékben indított el különböző projekteket, amelyek hozzájárulnak majd a közeljövőben Románia fejlődéséhez, és ezért kíván dolgozni a továbbiakban is. Narcis Neaga többéves tevékenységével eddig senkinek nem volt különösebb problémája — egészen az elmúlt hónapokig (például Răzvan Cuc szállításügyi miniszter május eleji szatmári látogatásakor előbb még nagyon komoran fogalmazott a körgyűrű kivitelezési munkálatainak araszolásával kapcsolatban, terepszemle közben viszont megenyhült, hiszen saját szemével láthatta, hogy a valóságban jobb a helyzet, mint a kimutatások szerint).

Viorica Dăncilă miniszterelnök június 8-án kérte Cuc tárcavezetőt, hogy váltsa le Neagát, a kormányközlemény szerint ugyanis a CNAIR tevékenységének kielemzésekor „indokolatlan késéseket” találtak, amelyek a „gyenge menedzsment” számlájára írhatók — s minthogy a kormány „nem tűr lemaradásokat” a beruházások terén, a miniszterelnök úgy döntött, hogy az ügyvivő vezérigazgató leváltását kéri. Erre azonban nem került sor, a színfalak mögötti politikai csatározásokat elkerülendő Neaga inkább lemondott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...