Lemondott a CNAIR vezérigazgatója
Utoljára módositva: 2019-07-11 10:39:48

Narcis Neaga a „román gazdaság érdekében” hozta meg döntését és mondott le tisztségéről — lépése elvileg nem kellene befolyásolja a szatmárnémeti körgyűrű munkálatainak ütemét, menetét.

Kedd este jelentette be Narcis Neaga, a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) ügyvivő vezérigazgatója, hogy lemond tisztségéről, amelyet már hosszú évek óta betöltött a CNAIR elődjének számító CNADNR élén is — és még ebben a minőségében írta alá 2015 novemberében Szatmárnémetiben a munkát elnyerő, három olasz cégből álló konzorcium vezetőjével a megyeközpont kerülőútjának megtervezéséről és megépítéséről szóló szerződést is. Lapunk megkeresésére Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester úgy fogalmazott: Neaga lemondása elvileg nem kellene akár csak a legkisebb mértékben is kihatással legyen a körgyűrű munkálataira, és nagyon reméli, hogy nem is lesz — a kivitelezés egyébként a megállapított ütemterv szerint halad, nincsenek csúszások vagy fáziskésések.

A közúti infrastruktúráért felelős társaság közleménye szerint a vezérigazgató az igazgatótanácsban folytatott megbeszélést követően, a „román gazdaság érdekében” hozta meg lemondási döntését, és Neaga pontosította azt is: négymilliárd euró értékben indított el különböző projekteket, amelyek hozzájárulnak majd a közeljövőben Románia fejlődéséhez, és ezért kíván dolgozni a továbbiakban is. Narcis Neaga többéves tevékenységével eddig senkinek nem volt különösebb problémája — egészen az elmúlt hónapokig (például Răzvan Cuc szállításügyi miniszter május eleji szatmári látogatásakor előbb még nagyon komoran fogalmazott a körgyűrű kivitelezési munkálatainak araszolásával kapcsolatban, terepszemle közben viszont megenyhült, hiszen saját szemével láthatta, hogy a valóságban jobb a helyzet, mint a kimutatások szerint).

Viorica Dăncilă miniszterelnök június 8-án kérte Cuc tárcavezetőt, hogy váltsa le Neagát, a kormányközlemény szerint ugyanis a CNAIR tevékenységének kielemzésekor „indokolatlan késéseket” találtak, amelyek a „gyenge menedzsment” számlájára írhatók — s minthogy a kormány „nem tűr lemaradásokat” a beruházások terén, a miniszterelnök úgy döntött, hogy az ügyvivő vezérigazgató leváltását kéri. Erre azonban nem került sor, a színfalak mögötti politikai csatározásokat elkerülendő Neaga inkább lemondott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...