Lemondott az alpolgármester
Utoljára módositva: 2019-10-01 19:49:50

Vezéráldozat lett a szatmári PNL ANL-listás botrányából. Kedden benyújtotta lemondását Doina Feher szatmárnémeti alpolgármester, miután kiderült, hogy a fia a lakásigénylők között van.

Albu mintha mosolyogna, de nem: október elsején 47 667-es számmal iktatták Doina Feher alpolgármester lemondását a szatmárnémeti városházán

Morális vétséget követett el Doina Feher, amikor ugyanabban az időben volt az ANL-bizottság elnöke, amikor a fia is a lakásigénylők között szerepelt, s a botrány akkorára dagadt, hogy Feher tegnap le is mondott emiatt alpolgármesteri tisztségéről. A tényt Adrian Albu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Szatmár megyei szervezetének elnöke jelentette be pár órával a lemondás iktatását követően a pártszékházban; megfogalmazása szerint a távozás szükségességét a párt sugallta, de a végső döntést Doina Feher hozta meg. Albu kihangsúlyozta, hogy teljesen törvényesen volt elnöke az ANL-lakásokkal foglalkozó bizottságnak az alpolgármester úgy, hogy közben fia meg felkerült az igénylők listájára, azonban a PNL-ben a morális elhajlást sem tolerálják a köztisztségben lévő felsővezetéstől. A Szatmári Friss Újság kérdésére a megyei pártelnök elmondta, hogy van egy határa annak, mekkora szerepet vállalhat valaki olyan ügyekben, amikben hozzátartozója érintett, és ez az eset, ha a törvényi határokon nem is, de a morálisakon túlmegy, a következményeit minden fontosabb tisztséget vállaló PNL-s politikusnak viselnie kell, ha megelőzni nem tudja. A közvélemény előtt ezen a szinten már nem lehet magyarázkodni, mutatott rá Albu, és elismerte, hogy maga is hibás abban, hogy idáig fajultak a dolgok, mert az ANL-lakást igénylők listáját sem figyelte, amikor kellett volna, és a sajtóban megjelentekre is későn reagált.

Önként távozott Doina Feher

Alpolgármesteri és városi pártelnöki tisztségéről is lemondott a lakáslistás botrány miatt Doina Feher Szatmárnémetiben. Adrian Albu: „Törvénytelenséget nem követett el, morálisan vétett.”

Kedden azonnali hatállyal lemondott alpolgármesteri tisztéről Doina Feher, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben bársonyszékbe került politikus; a párt egyelőre nem tudja, kit jelöl majd helyette. A nyilvánosság elé pártbeli és szatmárnémeti alpolgármester kollégája, Adrian Albu állt ki, aki elmondta még, hogy Feher pártbeli tisztségétől is megvált, városi elnök helyett egyszerű tagja maradt csak a pártnak. Albu rámutatott: távozó párttársa a törvények ellen nem vétett, viszont morális szempontból nem járt el helyesen akkor, amikor úgy volt elnöke az ANL-lakás-bizottságnak, hogy a fia a lakásigénylők listáján szerepelt.

Saját döntése volt

A Doina Feher lemondása kapcsán tartott sajtótájékoztatón a megyei elnök Albu hosszan beszélt arról, mi minden történt azóta a pártban, hogy a botrány pár nappal ezelőtt kirobbant, és hogy arra jutottak, túl nagy erkölcsi veszteség a pártnak, hogy a bizottsági elnök és alpolgármester Feher nevét összemosták országos lakásügynökségi lakást igénylő fiáéval. Végül a párt és az aktív tagság irányából érkezett a javaslat, hogy Feher úgy vezekeljen, hogy lemond, de a döntés végül az ő sajátja volt, erre nem kötelezte a szervezet, hangsúlyozta ki Albu. A szatmári PNL-ben nagyon sokan érezték úgy, hogy a párt nevének és vezető tagjai előmenetelének tisztasága múlt azon, hogy köztisztviselői munkát ellátó anya és fia neve egy lapon szerepelt, és aki fontos szerepet kap a PNL-ben, annak nemcsak törvényi, de morális felelősséget is vállalnia kell tetteiért.

Nem lesz új alpolgármester

Szerdán közgyűlést tart a PNL városi bizottsága arról, hogy hogyan tovább, Albu értékelése szerint a párt szempontjából a városi elnöki tisztség betöltése fontosabb, mint az alpolgármesteri tisztségé. A megyei elnök szerint nincs már sok hátra a következő választásokig, úgyhogy nem kizárt, hogy jövő nyárig egyetlen alpolgármestere lesz Szatmárnémetinek.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...