Lemondott az iskolaigazgató
Utoljára módositva: 2015-09-21 08:25:35

Lemondott a szatmárnémeti Constantin Brâncoveanu Általános Iskola igazgatója. Az iskolaigazgatókat gyűlésre hívta a prefektus.

Csütörtökön kilenc elemista és a tanítójuk került a sürgősségre ételmérgezésre utaló panaszokkal

Az oktatási intézmény vezetője, Anca Seucea az elmúlt heti ételmérgezéses esetet követően döntött úgy, hogy lemond a tanintézmény vezetéséről.

Amint arról lapunkban is olvashattak, csütörtökön kilenc elemista és a tanítójuk szorult kórházi kezelésre enyhébb ételmérgezésre utaló panaszokkal. A délutáni foglalkozáson részt vevő gyerekek és oktatójuk túrós makarónit fogyasztottak ebédre, amelyet egy helyi catering cég szállított az iskolába — az előzetes vizsgálatok szerint pedig az iskolában elfogyasztott étel okozhatta a bajt.

Mint kiderült, a gyerekeknek és tanítójuknak semmi keresnivalójuk nem lett volna délután az iskolában, az oktatási intézmény ugyanis nem rendelkezett az after school programhoz szükséges engedéllyel, mi több, még a dokumentációt sem állították össze. Az ételmérgezéses eset azonban fényt derített a hiányosságra, ezért is mondott le az iskolaigazgatói tisztségről Anca Seucea.

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal indítványára egyébként ma délben összegyűlnek a megye oktatási intézményeinek igazgatói, a gyűlésen pedig részt vesznek a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hivatal, valamint az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság képviselői is. A találkozón a két intézmény képviselői minden bizonnyal beszámolnak az ételmérgezés kapcsán folytatott vizsgálatok eredményeiről is.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...