Lemondott az iskolaigazgató
Utoljára módositva: 2015-09-21 08:25:35

Lemondott a szatmárnémeti Constantin Brâncoveanu Általános Iskola igazgatója. Az iskolaigazgatókat gyűlésre hívta a prefektus.

Csütörtökön kilenc elemista és a tanítójuk került a sürgősségre ételmérgezésre utaló panaszokkal

Az oktatási intézmény vezetője, Anca Seucea az elmúlt heti ételmérgezéses esetet követően döntött úgy, hogy lemond a tanintézmény vezetéséről.

Amint arról lapunkban is olvashattak, csütörtökön kilenc elemista és a tanítójuk szorult kórházi kezelésre enyhébb ételmérgezésre utaló panaszokkal. A délutáni foglalkozáson részt vevő gyerekek és oktatójuk túrós makarónit fogyasztottak ebédre, amelyet egy helyi catering cég szállított az iskolába — az előzetes vizsgálatok szerint pedig az iskolában elfogyasztott étel okozhatta a bajt.

Mint kiderült, a gyerekeknek és tanítójuknak semmi keresnivalójuk nem lett volna délután az iskolában, az oktatási intézmény ugyanis nem rendelkezett az after school programhoz szükséges engedéllyel, mi több, még a dokumentációt sem állították össze. Az ételmérgezéses eset azonban fényt derített a hiányosságra, ezért is mondott le az iskolaigazgatói tisztségről Anca Seucea.

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal indítványára egyébként ma délben összegyűlnek a megye oktatási intézményeinek igazgatói, a gyűlésen pedig részt vesznek a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hivatal, valamint az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság képviselői is. A találkozón a két intézmény képviselői minden bizonnyal beszámolnak az ételmérgezés kapcsán folytatott vizsgálatok eredményeiről is.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a 2019/2020-as évadra szóló színházbérletet?
Igen, az osztállyal együtt csoportos bérletet váltunk évről évre.
Bérletet nem vásárolok, mert kiszámíthatatlan a programom, de rendszeresen eljárok az előadásokra.
Nem az én műfajom a színház, sosem vennék bérletet.
Néhány év nem váltok bérletet, hol pénz, hol időhiány miatt.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...