Lemondott az ukrán miniszterelnök
Utoljára módositva: 2014-01-28 11:18:13

Felajánlotta távozását a hatalomból kedden az ukrán miniszterelnök, Mikola Azarov – adta hírül a Reuters a kormányfő sajtóirodájára hivatkozva.

 

Mikola Azarov

Azarov döntését azzal indokolta, hogy a két hónapja húzódó zavargások veszélyeztetik az ukrán gazdaságot. A politikus személyesen kérte Viktor Janukovics államfőt, hogy fogadja el a lemondását „a konfliktushelyzet békés rendezése érdekében”.

Viktor Janukovics elnök a hétvégén kormányzati posztot kínált az ellenzék két fő vezetőjének, Arszenyij Jacenyuknak és Vitalij Klicskónak, előbbi kormányfői posztot, utóbbi pedig egy miniszterelnök-helyettesi tisztséget kapott volna. Mindketten elutasították a felajánlást.

Korábban az ukrán energetikai és szénipari miniszter azt mondta, a kormány nem zárta ki a rendkívüli állapot bevezetésének lehetőségét, “amennyiben a szélsőségesek és terroristák tevékenysége szélesedni fog”. Azarov sajtószóvivője azonban cáfolta a tárcavezetőt. Az amerikai alelnök, Joe Biden is óva intette az ukrán kabinetet az intézkedéstől.

Viktor Janukovics államfő és az ellenzék képviselői a válság békés rendezésének érdekében több pontban is megállapodtak keddre virradóra. Többi közt megegyeztek abban, hogy hatályon kívül helyezik a gyülekezési, szólás- és sajtószabadságot korlátozó törvényeket, illetve a tervek szerint amnesztiatörvényt fogadnának el és elkezdenék kidolgozni az alkotmányreform részleteit.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...