Lendvay Zoltán festményeiből nyílt tárlat Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2019-07-08 16:52:40

Lendvay Zoltán festőművész 60. születésnapja alkalmából nyílt kiállítás vasárnap a nagykárolyi Károlyi-kastély lovagtermében.

A tárlatmegnyitót Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság vezetője és Sróth Ödön író, a Kaffka Margit Kulturális Egyesület elnöke nyitotta meg, de jelen volt Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere is, aki Pro Urbe-díjjal tüntette ki a születésnapos festőművészt. A díj a festőművész eddigi életének aktív munkáját hivatott dicsérni, aki nemcsak idehaza, hanem szerte az országban, de az országhatáron kívül is számtalanszor öregbítette már Nagykároly városának hírnevét.

A kiállításmegnyitón Lendvay Zoltán szemmel láthatóan örömmel és izgalommal telve mondott köszönetet mindazoknak, akik jelenlétükkel megtisztelték ő ezen a jeles eseményen, és megtekintették a kiállításra összeválogatott munkáit. Összesen 60 olajfestmény került bemutatásra a vasárnapi alkalmon, köztük számos tájkép, portré, csendélet, amelyeket július 13-ig tekinthetnek meg az érdeklődők a kastélyban, betartva a rendes napi látogatási programot.

A vasárnapi kiállításra egy rövidke műsorral készült a helyi Acoustic Station, Bogdan Georgescu, Szűcs József és Marius Georgescu közreműködésével, hangszeren adva elő két jól ismert, nemzetközi klasszikus darabot, majd Kocsis Anett diáklány két verset szavalt.

A rendezvényt a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és Helyi Tanács, valamint a város kulturális és turizmust népszerűsítő szervezetei támogatták.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...