Lengyel testvérvárosa van Erdődnek
Utoljára módositva: 2017-04-27 17:58:09

Erdőd város csütörtökön megtartott ülésén a tanácsosok jóváhagyták, hogy Erdőd testvérvárosi kapcsolatot ápoljon a lengyelországi Gmia Jaslo várossal.

A tanácsülésen részt vettek mindkét város tanácsosai

A testvérvárosi megállapodásban szerepel, hogy a két település gazdasági, tudományos és kulturális téren fog együttműködni, közös rendezvények szervezésével és fejlesztési tervek megvalósításával, kihasználva azokat a lehetőségeket, amelyek a modern kapcsolatteremtési formák lehetővé teszik. A két város gazdasági, kereskedelmi és fejlesztési téren fog együttműködni, akár közös cégek létrehozásával is. Szerveznek közös kiállításokat és vásárokat és egyéb rendezvényeket. Kulturális téren azt tervezik, hogy egyesületeket hoznak létre, ezek által hagyományőrző és modern együtteseket és szólistákat hívnak meg, hogy megismerjék egymás kultúráját. A tanintézmények is felveszik a kapcsolatot, közös programokat szerveznek és a cserediák programban ismerkedhetnek a pedagógusok és a tanulók a két városban alkalmazott oktatási és nevelési módszerekkel. A tervek között szerepel közös sport- és szabadidő-programok szervezése.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...