Lengyelországban léptek fel
Utoljára módositva: 2014-08-19 10:23:44

Szatmári táncokkal, népdallal és könnyűzenével vendégszerepelt az elmúlt hét végén Lengyelországban a lázári Tulipán néptáncegyüttes, slopnicei testvértelepülése meghívására.

 

A lázári Tulipán néptánccsoport a lengyelországi testvértelepülésen, Slopnicében tartott ünnepség megnyitóján vonult fel a többi együttes társaságában

Első külföldi fellépésén vett részt a lázári Tulipán néptáncegyüttes: pénteken és szombaton a lengyelországi Slopnicében vendégszerepelt. A Roszpapa Csaba alpolgármester által vezetett és Nagy Orbán által oktatott, februárban újjáalakult csapat a Lázári testvértelepülésén tartott Mária-napi rendezvénysorozaton vett részt, ezt ott egyben az új kenyér ünnepének is tartják. A hazaérkezés után Roszpapa lapunknak elmondta, hogy igen nagyszabású ünnepség részvevői lehettek, Lázári mellett Slponicének még több testvértelepülése is bemutatkozott, így a lázáriakkal szintén testvértelepülési viszonyban lévő magyarországi Balkány, és ugyancsak a határ túlodalán lévő Zajta, valamint egy szlovák és egy osztrák helység képviselői mutattak be kulturális műsort, ami konkrétan néptáncot és népdalt jelentett. „Mi szatmári táncokkal léptünk fel, emellett Kása Petra citerakísérettel népdalokat adott elő, a fiam, Dávid pedig könnyűzenei számokat énekelt. A lengyelek vendégszeretőek voltak, nagyon jól éreztük magunkat, a pénteki fellépés után szombaton a balkányiakkal és a zajtaiakkal együtt kirándultunk a híres síparadicsomba, Zakopanéba, majd következett némi kispályás foci, este pedig ünnepi vacsorán vettünk részt mindannyian” — számolt be Roszpapa , aki kiemelte az egész ünnepség közösségépítő jellegét, és hozzátette, hogy már meghívást kaptak a jövő évi rendezvényekre is.

A lázáriaknak ez volt a harmadik fellépésük, ezt megelőzően Piros Pünkösd Napján, valamint a helyi községnapokon léptek fel, de a közeljövőben sűrűbb lesz a program, ugyanis a hét végén a Partiumi Magyar Napok keretében lépnek színpadra, aztán augusztus 30–31-én rendezik meg a Lázárihoz tartozó Szárazberken a Bocskai Napokat, melyről nem hiányozhatnak a Tulipán táncosai sem. Szeptemberben is tervbe van véve egy fellépés, ez a már említett testvértelepülésen, Balkányon lenne, ahol a helység fennállásnak 800 éves évfordulóját ünneplik, valamint a várossá válás tizedik évfordulóját.

 

 

Romász János

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...