Lesz fénysorompó Kaplony felé
Utoljára módositva: 2019-05-11 11:18:48

Szatmár megyei látogatása során a nagykárolyi kerülőutat is megtekintette Răzvan Cuc szállításügyi miniszter. A helyszínen úgy fogalmazott, hogy rendkívül elégedett a látottakkal.

Kovács Jenő nagykárolyi polgármester indítványára a város másik végére, a Kaplony felé tartó úthoz is elment a tárcavezető, népes küldöttségével egyetemben. Mint ismeretes, a két település, azaz Nagykároly és Kaplony között két vasúti vonal is elhalad — az egyik Szatmárnémeti, a másik Zilah irányába. Az átkelők azonban nem kellően biztonságosak, több baleset is bekövetkezett már.

A miniszter megígérte, hogy rövidesen hangjelzéses fénysorompót fognak kiépíteni mindkét átjáróhoz. A terepszemlén jelen volt mások mellett a vasúti vállalat illetékes igazgatója, aki a későbbiekben határozottan elmondta, hogy akár 48 órán belül megkaphatják a szükséges engedélyeket. Mint elhangzott, magát a kivitelezést a megyei önkormányzat fogja finanszírozni. Erről egyeztettek korábban Pataki Csabával, a megyei tanács elnökével.

Kérdésünkre felelve Kovács Jenő nagykárolyi polgármester elmondta, hogy mindenképpen bízik a mihamarabbi megvalósításban, hiszen ezt a beruházást össze lehetne egyeztetni a kastély és a kaplonyi ferences templom közötti út felújításával. A 3,4 kilométernyi útszakasz teljes felújítását, kiszélesítését megcélzó munkálatok elviekben heteken belül elkezdődnek. A nagykárolyi elöljáró kifejtette azt is, hogy a vasúti vállalat illetékese arról tájékoztatta, hogy rövidesen megújul a város határátkelő felőli átjárója is. Az arról szóló beruházást már meg is hirdették.

 

 

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 18:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...