Lesz fénysorompó Kaplony felé
Utoljára módositva: 2019-05-11 11:18:48

Szatmár megyei látogatása során a nagykárolyi kerülőutat is megtekintette Răzvan Cuc szállításügyi miniszter. A helyszínen úgy fogalmazott, hogy rendkívül elégedett a látottakkal.

Kovács Jenő nagykárolyi polgármester indítványára a város másik végére, a Kaplony felé tartó úthoz is elment a tárcavezető, népes küldöttségével egyetemben. Mint ismeretes, a két település, azaz Nagykároly és Kaplony között két vasúti vonal is elhalad — az egyik Szatmárnémeti, a másik Zilah irányába. Az átkelők azonban nem kellően biztonságosak, több baleset is bekövetkezett már.

A miniszter megígérte, hogy rövidesen hangjelzéses fénysorompót fognak kiépíteni mindkét átjáróhoz. A terepszemlén jelen volt mások mellett a vasúti vállalat illetékes igazgatója, aki a későbbiekben határozottan elmondta, hogy akár 48 órán belül megkaphatják a szükséges engedélyeket. Mint elhangzott, magát a kivitelezést a megyei önkormányzat fogja finanszírozni. Erről egyeztettek korábban Pataki Csabával, a megyei tanács elnökével.

Kérdésünkre felelve Kovács Jenő nagykárolyi polgármester elmondta, hogy mindenképpen bízik a mihamarabbi megvalósításban, hiszen ezt a beruházást össze lehetne egyeztetni a kastély és a kaplonyi ferences templom közötti út felújításával. A 3,4 kilométernyi útszakasz teljes felújítását, kiszélesítését megcélzó munkálatok elviekben heteken belül elkezdődnek. A nagykárolyi elöljáró kifejtette azt is, hogy a vasúti vállalat illetékese arról tájékoztatta, hogy rövidesen megújul a város határátkelő felőli átjárója is. Az arról szóló beruházást már meg is hirdették.

 

 

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...