Lesz fénysorompó Kaplony felé
Utoljára módositva: 2019-05-11 11:18:48

Szatmár megyei látogatása során a nagykárolyi kerülőutat is megtekintette Răzvan Cuc szállításügyi miniszter. A helyszínen úgy fogalmazott, hogy rendkívül elégedett a látottakkal.

Kovács Jenő nagykárolyi polgármester indítványára a város másik végére, a Kaplony felé tartó úthoz is elment a tárcavezető, népes küldöttségével egyetemben. Mint ismeretes, a két település, azaz Nagykároly és Kaplony között két vasúti vonal is elhalad — az egyik Szatmárnémeti, a másik Zilah irányába. Az átkelők azonban nem kellően biztonságosak, több baleset is bekövetkezett már.

A miniszter megígérte, hogy rövidesen hangjelzéses fénysorompót fognak kiépíteni mindkét átjáróhoz. A terepszemlén jelen volt mások mellett a vasúti vállalat illetékes igazgatója, aki a későbbiekben határozottan elmondta, hogy akár 48 órán belül megkaphatják a szükséges engedélyeket. Mint elhangzott, magát a kivitelezést a megyei önkormányzat fogja finanszírozni. Erről egyeztettek korábban Pataki Csabával, a megyei tanács elnökével.

Kérdésünkre felelve Kovács Jenő nagykárolyi polgármester elmondta, hogy mindenképpen bízik a mihamarabbi megvalósításban, hiszen ezt a beruházást össze lehetne egyeztetni a kastély és a kaplonyi ferences templom közötti út felújításával. A 3,4 kilométernyi útszakasz teljes felújítását, kiszélesítését megcélzó munkálatok elviekben heteken belül elkezdődnek. A nagykárolyi elöljáró kifejtette azt is, hogy a vasúti vállalat illetékese arról tájékoztatta, hogy rövidesen megújul a város határátkelő felőli átjárója is. Az arról szóló beruházást már meg is hirdették.

 

 

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Aladdin
Ma, 20:50
Izgalmas történet a megnyerő utcai suhancról, Aladdinról és a bátor és szabad akaratú Jázmin hercegnőről, akik közös jövőjének kulcsa egy Dzsinn lehet. A Disney 1992-es animációs klasszikusa alapján készült filmben Guy Ritchie rendező a rá jellemző szélsebes, sajátos látványú akcióval tölti meg Agrabah kitalált városát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...