Lesz folytatása a karitatív akciónak
Utoljára módositva: 2015-04-20 10:35:13

A szatmárnémeti hajléktalanszállóra látogattak nemrégiben a Szatmárnémeti Hit Gyülekezete képviselői. Mint megtudtuk, évek óta osztanak meleg ételt a megyeközpontban élő rászorulóknak.

A szállón mindig jól jön a frissen főtt meleg étel

A Szatmárnémeti Hit Gyülekezetének önkéntesei nemrégiben a Gladiolei utcai hajléktalanszállóra vittek meleg ételt. Amúgy 2011 júniusától rendszeresen megvendégelik a rászorulókat a megyeközpontban. Tehát lassan négy éve lesz annak, hogy a városközpontban havonta egyszer felvert sátrukban frissen főtt étellel igyekeznek segíteni a rászorulókon.

Háromfogásos menü

A szállóra behúzódó 60 személy számára háromfogásos vacsorát vittek (gulyásleves, töltött káposzta és csokoládés fánk) kedden, a kora esti órákban. Mint megtudtuk, a feladattal megbízott gyülekezeti tagok előzőleg egyeztettek a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által működtetett intézmény vezetőjével, Daniel Săveanuval, aki tájékoztatta az adományozókat arról, hogy pontosan hány embert látnak el az intézményben ezekben a napokban s a két fél arra is megpróbált választ kapni, hogyan is lehetne segíteni a hányatott sorsú embereken. Végül közösen döntöttek úgy, hogy jelen helyzetben a frissen főtt étel egyike azon dolgoknak, amivel segíteni tudnak a társadalom perifériájára sodródott embereken. Bár a szociális intézményben kapnak reggelit és vacsorát, amit a szatmárnémeti önkormányzat biztosít, de többfogásos főtt ételhez sok rászoruló nem tud rendszeresen hozzájutni. Mint érdeklődésünkre a gyülekezet képviselői elmondták, terveik szerint folytatása lesz az akciónak a közeljövőben. Sőt azt is fontolgatják, hogy rendszeres támogatást nyújtanak ilyenformán a hajléktalanoknak. Pontos dátumot nem tudnak — de biztos lesz folytatás.

Sok a jóérzésű ember

Amúgy több vallási felekezet, civil szervezet és magánemberek is igyekeznek lehetőségeik szerint támogatni az éjszakai menedékhelyen zajló munkát. Mint ottjártunkkor megtudtuk, előzetes egyeztetés alapján többen főtt ételt visznek, vannak akik ruhával és lábbelivel segítik a hajléktalanokat. Vagy legutóbb a kisgércei iskolások látogattak el a hajléktalanszállóra az Iskola másként hét keretében. A diákok másfél órás műsorral szórakoztatták a szálló lakóit. Jó együttműködés alakult ki az egyházakkal is, és rendszeresen magánszemélyek is igyekeznek enyhíteni a nehéz élethelyzetbe jutottak élelmezési gondjain, ami egyértelműen tanúsítja, hogy nem halt ki az együttérzés az emberekben.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...